Keskustakilpailu

Kaarinan keskustan kehittämiseksi järjestettävä yleinen ideakilpailu on käynnistynyt.

Kaarinan keskustan yleinen ideakilpailu 15.12.2022 - 14.4.2023

Kaarinan kaupunki jatkaa keskustan kehittämistä järjestämällä Kaarinan keskustan alueen maankäytön suunnittelusta yleisen suunnittelukilpailun. Kilpailu on käynnistynyt 15.12.2022 ja kilpailuaikaa on 14.4.2023 saakka. Kilpailu ratkeaa elo-syyskuussa 2023. Kilpailualue käsittää Kaarinan 39 hehtaarin ydinkeskustan ja lisäksi alueeseen liittyy kolme tarkastelualuetta.

Kilpailun tavoitteet

Kilpailun tavoitteena on luoda viihtyisä ja houkutteleva keskusta, jossa halutaan asua, yrittää ja tehdä töitä ja joka on tilamuodostukseltaan, materiaaleiltaan ja mittakaavaltaan inhimillinen asuin- ja työympäristö.

Kaarinan keskusta on parhaillaan muutoksessa ja kilpailijan tehtävänä on visioida Kaarinan tuleva muutos valtatienvarsialueesta kaupungin keskustaksi, jossa on positiivinen paikan henki. Kilpailun myötä on tarkoitus jatkaa muutosta kohti kestävämpää ja kauniimpaa rakennettua ympäristöä, jossa on hyvinvointia tukevia kaupunkitiloja. Tavoitteena on, että keskusta säilyy saavutettavana kaikilla liikkumismuodoilla tarjoten monipuolisia palveluita.

Keskustan kehittämisen tavoitteita on pohdittu yhdessä kuntalaisten kanssa yritys- ja asukasfoorumeissa elokuussa 2022. Kaarinan kaupunki kiittää kaikkia osallistujia. 

Kilpailumateriaalit ja lisätiedot

Kaikki kilpailuun liittyvä tieto ja aineistot löytyvät kilpailusivustolta tästä.

Kilpailu löytyy myös Suomen Arkkitehtiliiton sivustolta tästä

Jaa