Värttinä

Asuminen Värttinässä

Värttinä on lämminhenkinen ja kodinomainen palvelutalo 37 asukkaalle, lähellä Littoisten järveä.

Värttinässä on 24 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja kaksi ryhmäkotia. Talossa on useita erikokoisia tiloja asukkaiden yhteiskäyttöön, oleskelu ulkoilmassa onnistuu piha-alueilla. Lähialueen kevyen liikenteen väylät mahdollistavat asukkaalle turvallisen liikkumisen läheisen tai hoitajan kanssa.

Värttinässä huoneistojen koko vaihtelee 38-47 m² välillä. Ryhmäkotiasuntojen koko on 30-35 m² välillä, jolloin neliöihin lasketaan osuus ryhmäkodin yhteisistä tiloista.

Asukas kalustaa asuntonsa hänelle tärkeillä huonekaluillaan ja esineillään, mikä helpottaa hänen sopeutumistaan uuteen kotiin.

Hoitosänky ja liinavaatteet järjestyvät talosta ja sisältyvät hoitomaksuun.

Arki Värttinässä

Asukas voi halutessaan arkisin osallistua avoimeen päivätoimintaan. Toiminta sisältää mm. muistia ja mieltä aktivoivia harjoitteita, jumppaa, kirjallisuutta, musiikkia ja vierailevia esiintyjiä.

Toiminnan lähtökohtana on asukkaan toimintakykyä ylläpitävä työtapa, jolla tuemme asukkaan omia voimavaroja. Turvallisuutta lisää hoitajien ympärivuorokautinen läsnäolo ja hälytyskutsujärjestelmä. 

Terveyskeskuksen lääkäri käy kerran viikossa talossamme konsultaatiokäynneillä. Sairaanhoitajat yhdessä muun hoitohenkilöstön kanssa huolehtivat asukkaiden lääkehoidon toteuttamisesta.

Tavoitteenamme on turvata asukkaillemme mahdollisimman hyvä ja arvokas loppuelämä.

Värttinässä toimivat liiketiloissaan yksityisinä yrityksinä kampaaja, jalkahoitaja ja fysioterapiayritys. Kaikki em. ovat myös asukkaan käytettävissä. 

Löydät meidät myös Facebookista: Värttinä

Yhteystiedot

Postiosoite

Luhakatu 1
20660 Littoinen

Puhelin
Yksikön johtaja 0400 742 046
Kehrä hoitajat 0400 873 912
Palttina hoitajat 0400 741 849

Jaa