Huoli-ilmoitus ikäihmisestä

Me kaikki kohtaamme ikäihmisiä - naapureina, työssämme, ohi kulkiessamme. Joskus meillä herää huoli ikäihmisestä - miten hän voi, pärjääkö hän? Huoli voi liittyä muuttuneeseen käytökseen, terveyteen tai jaksamiseen.

Jos ikäihminen haluaa hakea itselleen apua ja antaa sinulle luvan hoitaa asiaa, sinun kannattaa ensisijaisesti ottaa yhteyttä palvelutori Eerikkiin.

Voit myös ilmoittaa huolestasi täyttämällä tällä sivulla olevan Huoli-ilmoitus -lomakkeen. Paperisia lomakkeita on saatavilla palvelutori Eerikissä. Huoli-ilmoitukseen kirjoitetaan tietoja ikäihmisestä ja kuvaus, mistä huolesi johtuu. Henkilötietojasi ei paljasteta, mutta ne on hyvä antaa siltä varalta, että tarvitsemme lisätietoja. Tietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Lomakkeella kysytään, onko ikäihminen tietoinen ilmoituksestasi. Asiasta voi olla hyvä keskustella ikäihmisen kanssa.

Huoli-ilmoitus palautetaan palvelutori Eerikkiin.

Huoli-ilmoituksen perusteella ikäihmisten palveluiden työntekijä ottaa yhteyttä ikäihmiseen ja yhteistyössä hänen kanssaan selvittää sekä arvioi tuen ja mahdollisten palveluiden tarvetta. Sosiaalipalveluiden vastaanottaminen ei koskaan ole pakollista ja jokaisella on oikeus kieltäytyä tarjotusta avusta.

Varhaisella avuntarpeen tunnistamisella pyritään tukemaan ikäihmisen hyvinvointia ja auttamaan arjessa selviytymistä. Me kaikki voimme toimia niin, että välitämme.

Jaa