Muutoksia palveluissamme

Kaarinan kaupunki seuraa tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä. Olemme tehneet ennakoivia toimia kuntalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

(Päivitetty 7.10.2020 klo 11.50)

Päivitämme tätä tiedotetta tarpeen mukaan Muilta osin toiminta yksiköissämme jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Click here to translate this page into your language
Translation may not be 100% accurate of the original content.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tapahtuu muutoksia, joilla pyrimme turvaamaan erityisesti ikääntyneiden tai perussairauksien sairastavien turvallisuuden.

Terveyspalvelut

Päivystys

 • Päivystys palvelee Kaarinan pääterveysasemalla ma–pe klo 8–16. Puhdas päivystys ja infektiopäivystys toimivat erillään. Soita aina ennen päivystykseen tuloasi, p. 02 588 2600. 
 • Koronaan liittyvissä kysymyksissä palvelee omaolo.fi-oirearvio sekä ajanvaraus-ja neuvontapuhelin 02 588 2600.
 • Kaikki infektiopotilaat keskitetään pääterveysaseman infektiovastaanotolle. Littoisten ja Piikkiön terveysasemilla ei oteta vastaan infektiopotilaita.
 • Virka-ajan ulkopuolella päivystys on Tyks Akuutissa, p. 02 313 8800.

Terveyskeskuksen aukioloajat 

Pääterveysasema ma–pe klo 8–16

 • Röntgen ma–to 8–15.30, pe 8–15
 • Laboratorio: koronan riskiryhmät ajanvarauksella ma–pe klo 7.15–8, muut ma–pe klo 8–11 ajanvarauksella ja kiireelliset näytteet myös jonottamalla ilman ajanvarausta.

Piikkiön terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14.

 • Piikkiössä ei ole laboratorionäytteenottoa.

Littoisten terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14

 •  Littoisissa ei ole laboratorionäytteenottoa.

Vierailut sairaalassa

Koronatilanteen vuoksi suosittelemme vierailuja ensisijaisesti ulkotiloissa.

Vierailut saattohoidossa olevien potilaiden luona

Kerralla 1-2 vierailijaa / potilas.

Ennen ensimmäistä vierailua ota yhteys henkilökuntaan: 

 • Osasto 1, p. 02 588 2300
 • Osasto 2, p. 02 588 2310

Katso tarkemmat vierailuohjeet uutisestamme.

Muut terveyspalvelut

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, puhe- ja toimintaterapia sekä psykologipalvelut

Yksiköt toimivat normaalisti. Väliin jääneitä lastenneuvolan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tarkastuksia ei pääsääntöisesti tehdä jälkikäteen. Poikkeuksena neuvolan 4- ja 6-vuotiskäynnit, joilla lapsi saa myös tehosterokotukset. Jos huoltajalla tai lapsella/nuorella itsellä on erityinen huoli, terveydenhoitaja tekee hoidontarpeen arvion ja varaa ajan sen mukaisesti.

 • Rajaamme edelleen asiakkaiden määrän toimitiloissa mahdollisimman vähäiseen tartuntariskien minimoimiseksi. Tästä syystä toivomme, että käynneille saavutaan yksin aina kun se vain on mahdollista ja lasten käynneillä yhden huoltajan kanssa. Äitiysneuvola- ja vauvakäynneille ovat molemmat vanhemmat tervetulleita. Vastaanotoille saavutaan vain terveenä!
 • Kouluterveydenhuollossa hoidetaan kaikki vastaanotot ajanvarauksella. Käytännössä avovastaanottoaikaa ei järjestetä, jotta odotustilaan ei synny turhaa jonoa, vaan aika sovitaan ottamalla terveydenhoitajaan yhteyttä esim. Wilman kautta tai puhelimitse.
 • Avoneuvolatoiminta on suljettu toistaiseksi. Tarvittavat kontrollikäynnit ja rokotukset hoidetaan ajanvarauksella. Ryhmätoimintoja ei vielä käynnistetä.
 • Korona-tilanteen muuttuessa, yksikön toimintaa tarkastellaan uudelleen ja muutoksista tiedotetaan kaupungin internet-sivuilla.

Hammashoidon tarkastuksia tehdään jälleen normaalisti. Hoitoon on turvallista tulla. Hammaspäivystys toimii Kaarinan Pääterveysasemalla klo 8–16. Aika tulee varata puhelinnumerosta 02 588 2200. Päivystyksessä annetaan ensiapuluonteista hoitoa. Ilmoitathan, jos sinulla on flunssaoireita tai olet ollut lähikontaktissa koronavirusinfektioon sairastuneeseen.

Ikääntyneiden palvelut

 • Eerikki on avannut ovensa asiakkaille. Palvelutori Eerikissä asiakasvastaanotto  ma klo 9-14 ja ti-to klo 9-12. Puhelinneuvonta palvelee palvelutori Eerikin aukioloaikoina. Palvelutori Eerikin tapahtumat ovat peruttu 31.12.2020 asti.
 • Muistineuvontapuhelin palvelee tiistaisin klo 9–11 numerosta 050 314 6155.
 • Asumispalvelukoordinaattorien puhelinaika on keskiviikkoisin klo 9–11, Sanna Fränti p. 050 314 5229 ja Sari Kulta p. 050 373 2420. 
 • Tietoja kotiin kuljetettavista kauppa-, apteekki- ja ateriapalveluista linkin lisäksi myös Palvelutorin Eerikin asiakasneuvonnastaPalveluita järjestävät monet yritykset. 
 • Ikäihmisten maakunnallinen ohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma-pe klo 9-15, puh. 02 262 6164.
 • Hoivakotien vierailukäytännöistä  on laadittu uusi ohje, mikä perustuu Valviran ohjauskirjeeseen ja THL:n ohjeeseen. Lisätietoja hoivakotien vierailukäytännöistä saa hoivakotien henkilökunnalta.
 • Päiväkuntoutus (Hovirinta, Tupasvilla ja Värttinä) on käynnistynyt 
 • Visiitin kuntosali on avattu. Korona-ajasta johtuen aikatauluun ja toimintakäytänteisiin on tullut aiemmasta selkeästi poikkeavia toiminta-ohjeita ja aikataulullisia muutoksia. Vapaa vuorot ovat käytettävissä vain arki-iltaisin ja viikonloppuisin koko päivän ajan. Lue lisää tiedotteestamme.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

 • Monitoimintakeskus Tikli: Työ- ja päivätoiminta jatkuu normaalisti 3.8. alkaen. Noudatamme toiminnassamme THL:n ohjeita tartuntatautien ehkäisyyn liittyen.
 • Asiakastapaamiset toteutuvat normaalisti, mutta niissä voidaan tarvittaessa hyödyntää etätyövälineitä.
 • Asiakastapaamisten turvallisuuden varmistamiseksi asiakkaisiin otetaan yhteyttä ennen toimisto- tai kotitapaamista.
 • Ryhmätoimintoja aloitetaan porrastetusti.
 • Perhe- ja sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvontanumerot palvelevat normaalisti.

Lisätietoja

 • Johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135
 • Ikäihmisten palvelujohtaja Seija Sjöblom, p. 050 373 2526
 • Perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Emilia Heikkilä, p. 050 373 2563
 • Sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen, p. 050 512 9270

Varhaiskasvatus ja opetus

Koulut

Koulujen syyslukukausi alkoi 12.8. Seuraamme edelleen koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita. Tiedotamme tarkemmin käytännöistä Wilman kautta. Katso lisää tiedotteestamme. 

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilman ja sähköpostin kautta. Katso lisää tiedotteestamme.

Kaikki varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat  auki ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus on toiminnassa.

Leikkipuistotoiminta ja liikuntakerho Heiluri käynnistyvät elokuun aikana.

Tiedotus

Kouluissa ohjeistamme huoltajia tilanteesta Wilman kautta. Varhaiskasvatuksen tiedottaminen tapahtuu totuttuja kanavia käyttäen (Wilma, sähköposti ja puhelin).

Lisätietoja

 • kunkin yksikön rehtori (lapsenne kouluarkea koskevissa asioissa)
 • kunkin varhaiskasvatusyksikön johtaja, perhepäivähoidon ohjaajat (lapsenne päivähoitoa koskevissa asioissa)
 • vs. johtava rehtori Emmi Virtanen, p. 050 471 0874
 • varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen, p. 050 373 2524
 • sivistysjohtaja Elina Heikkilä, p. 050 373 2568

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjastot ja Kaarina-talo

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi osa tiloista ja palveluista on vielä toistaiseksi pois käytöstä. Kirjastoissa on maskinkäyttösuositus. Muistathan myös huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Katso tarkemmat tiedot kirjastojen palveluista ja aukioloajoista tiedotteestamme. Kaarina-talon tiedot päivittyvät talon omille sivuille.

Lisätietoja kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Ritva Nurminoro, p. 050 373 2742

Palvelupisteet

Palvelupiste Fiskari palvelee Kaarina-talossa ma klo 9-19, ti-pe klo 9-16
Piikkiön palvelupiste on avoinna
ma klo 12-19, ti-pe klo 10-16.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Kaarinan kaupunki järjestää ja osallistuu tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen tapauskohtaista harkintaa käyttäen ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Tapahtumissa suositellaan maskin käyttöä. Suositus koskee kaupungin omien tapahtumien lisäksi myös niitä Kaarina-talossa järjestettäviä tilaisuuksia, joissa kaupunki ei ole osallisena.

Kaikkien Kaarinan kaupungin kulttuuritapahtumien kalustuksissa ja ohjelmissa huomioidaan turvavälit. Ethän osallistu tapahtumiin, mikäli olet edes lievästi flunssaoireinen.

Kansalaisopisto

Opisto noudattaa toiminnan järjestämisessä OKM:n, THL:n ja AVI:n ohjeistuksia. Maskisuositus on voimassa niillä kursseilla ja niissä tapahtumissa, jotka on suunnattu aikuisille tai yli 15-vuotiaille.

Olemme tehneet ja teemme tarvittaessa jatkossakin tarpeellisia järjestelyjä, joilla voimme omalta osaltamme ennaltaehkäistä viruksen leviämistä. Kiinnitämme huomiota siivous- ja käsihygieniaan opetustiloissamme ja olemme rajanneet opetusryhmien kokoa. Tarvittaessa muutamme opetustapaa. Näillä toimenpiteillä saamme toteutettua turvallisemmat opetustilat erilaisien kurssien tarpeisiin.

Toivomme kaikkien kurssilaistemme kiinnittävän huomiota hyvään käsihygieniaan ja tulemaan kursseillemme ainoastaan terveenä.

Lisätietoja kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola p. 050 373 2516.

Liikunta

Uimahalli ja sisäliikuntapaikat

Uimahalli ja sisäliikuntapaikat ovat avoinna erityisjärjestelyin.

Uimahallin kaikki neljä saunaa ovat auki, mutta niiden käyttäjämäärää on rajoitettu 5 henkilöön kerrallaan / sauna.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna. Nuorisotiloilla suositellaan maskin käyttöä yli 15-vuotiaille ja nuorisotiloille voi tulla ainoastaan terveenä. Nuorisotiloilla kiinnitämme huomiota siivoukseen sekä hyvään käsihygieniaan. Nuorisopalvelut eivät järjestä retkiä syksyn aikana.

Muut alueet ja toiminnot

Liikennepuisto on suljettu koronarajoitusten takia. Lasten liikennepuiston ollessa suljettu, sitä voi käyttää omalla pyörällä ajaen yleistä siisteyttä ja järjestystä noudattaen.

Lisätietoja

 • Liikuntapäällikkö Tapio Svärd, p. 050 373 2434
 • Viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen, p. 050 373 2414

Osallistuminen ja päätöksenteko

Toimielinten kokoukset

Kaupunginhallitus on suositellut, että sähköistä kokouskäytäntöä jatketaan elokuulle asti. Kaupungin toimielimillä on kuitenkin mahdollisuus kokoontua edelleen sähköisesti etäyhteyksin toimielimen puheenjohtajan harkinnan mukaan. Kaupunginhallitus arvioi 17.8.2020 kokouksessaan sähköisen kokoussuosituksen jatkamista toistaiseksi. 

Lisätietoja

 • Hallintojohtaja Päivi Antola, p. 050 5415 160
 • Kaupunginjohtaja Harri Virta, p. 050 3732 400

Kirjaamo ja kaupunginvirasto

Kaupungin kirjaamoon voi toimittaa asiakirjoja palvelupisteiden kautta niiden aukioloaikoina. Asiakirjan voi lähettää kirjaamoon myös postitse (PL 12, 20781 Kaarina) tai sähköpostilla (kirjaamo@kaarina.fi). 

Lisätiedot 

Hallintojohtaja Päivi Antola, p. 050 5415 160

Asuminen ja ympäristö

Rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu

Muutoksia koronatilanteen vuoksi 

Rakennusvalvontatoimisto on avoinna klo 9-15; asiakkaat pääsevät ainoastaan eteisaulatilaan. Suojalinjan yli on mahdollista keskustella asiakaspalvelun ja tarkastajien kanssa. Toimistohenkilöstö työskentelee etä- ja toimistoympäristöissä, jonka johdosta osa toiminnoista saattaa toimia rajoitetusti.

Lupakäsittely on ruuhkautunut ja käsittelyajat ovat huomattavasti pidentyneet.

Katselmuksia suoritetaan rajoitetusti ja tarkastajalle tulee mahdollistaa normaalia suurempi varoetäisyys muihin ihmisiin.

Arkistotilattujen asiakirjojen katselumahdollisuutta on rajoitettu.

Ympäristönsuojelutoimisto on asiakkailta suljettu. Asiakkaita palvellaan puhelimitse tai sähköpostitse klo 9–15.

Muut palvelut

 • Pontela ja sen kuntosali on avoinna. Lisätietoja: Hallintojohtaja Päivi Antola, p. 050 5415 160
 • Föliä koskevat tiedot ja aikataulut löytyvät Fölin sivuilta
Suojaudu koronalta. Pidä turvaväli. Yski ja aivasta oikein. Pese kädet usein.

Jaa