Muutoksia palveluissamme

Kaarinan kaupunki seuraa tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä. Olemme tehneet ennakoivia toimia kuntalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

(Tiedot päivitetty 13.4.2021 klo 13.20)

Päivitämme tätä tiedotetta tarpeen mukaan. Muilta osin toiminta yksiköissämme jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Click here to translate this page into your language
Translation may not be 100% accurate of the original content.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tapahtuu muutoksia, joilla pyrimme turvaamaan erityisesti ikääntyneiden tai perussairauksien sairastavien turvallisuuden.

Terveyspalvelut

Päivystys

 • Päivystys palvelee Kaarinan pääterveysasemalla ma–pe klo 8–16. Puhdas päivystys ja infektiopäivystys toimivat erillään. Soita aina ennen päivystykseen tuloasi, p. 02 588 2600. 
 • Koronaan liittyvissä kysymyksissä palvelee omaolo.fi-oirearvio sekä ajanvaraus-ja neuvontapuhelin 02 588 2600.
 • Kaikki infektiopotilaat keskitetään pääterveysaseman infektiovastaanotolle. Littoisten ja Piikkiön terveysasemilla ei oteta vastaan infektiopotilaita.
 • Virka-ajan ulkopuolella päivystys on Tyks Akuutissa, p. 02 313 8800.

Terveyskeskuksen aukioloajat 

Pääterveysasema ma–pe klo 8–16

 • Röntgen ma–to 8–15.30, pe 8–15
 • Laboratorio: ajanvarauksella ma–pe klo 7.15–11. Kiireelliset näytteet myös jonottamalla ilman ajanvarausta.

Piikkiön terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14.

Littoisten terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14

 •  Littoisissa ei ole laboratorionäytteenottoa.

Vierailut sairaalassa

Varsinais-Suomen vaikeutuneen koronapandemiatilanteen takia vierailut Kaarinan sairaalan osastoilla on toistaiseksi kielletty. 

Vierailut saattohoidossa olevien potilaiden luona

Pyydämme omaisia ottamaan yhteyttä henkilökuntaan:

 • Osasto 1, p. 02 588 2300
 • Osasto 2, p. 02 588 2310

Katso tarkemmat vierailuohjeet uutisestamme.

Muut terveyspalvelut

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, puhe- ja toimintaterapia sekä psykologipalvelut

Yksiköt toimivat normaalisti. Väliin jääneitä lastenneuvolan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tarkastuksia ei pääsääntöisesti tehdä jälkikäteen. Poikkeuksena neuvolan 4- ja 6-vuotiskäynnit, joilla lapsi saa myös tehosterokotukset. Jos huoltajalla tai lapsella/nuorella itsellä on erityinen huoli, terveydenhoitaja tekee hoidontarpeen arvion ja varaa ajan sen mukaisesti.

 • Rajaamme edelleen asiakkaiden määrän toimitiloissa mahdollisimman vähäiseen tartuntariskien minimoimiseksi. Tästä syystä toivomme, että käynneille saavutaan yksin aina kun se vain on mahdollista ja lasten käynneillä yhden huoltajan kanssa. Äitiysneuvola- ja vauvakäynneille ovat molemmat vanhemmat tervetulleita. Vastaanotoille saavutaan vain terveenä!
 • Kouluterveydenhuollossa hoidetaan kaikki vastaanotot ajanvarauksella. Käytännössä avovastaanottoaikaa ei järjestetä, jotta odotustilaan ei synny turhaa jonoa, vaan aika sovitaan ottamalla terveydenhoitajaan yhteyttä esim. Wilman kautta tai puhelimitse.
 • Ryhmätoimintoja ei vielä käynnistetä.
 • Korona-tilanteen muuttuessa, yksikön toimintaa tarkastellaan uudelleen ja muutoksista tiedotetaan kaupungin internetsivuilla.

Hammashoidon tarkastuksia tehdään normaalisti. Hoitoon on turvallista tulla. Hammaspäivystys toimii Kaarinan Pääterveysasemalla klo 8–16. Aika tulee varata puhelinnumerosta 02 588 2200. Päivystyksessä annetaan ensiapuluonteista hoitoa. Ilmoitathan, jos sinulla on flunssaoireita tai olet ollut lähikontaktissa koronavirusinfektioon sairastuneeseen.

Ikääntyneiden palvelut

 • Palvelutori Eerikissä on asiakasvastaanotto ma klo 9-14 ja ti-to klo 9-12. Puhelinneuvonta palvelee palvelutori Eerikin aukioloaikoina. Palvelutori Eerikin tapahtumat on peruttu 31.5.2021 asti.
 • Muistineuvontapuhelin palvelee tiistaisin klo 9–11 numerosta 050 314 6155.
 • Asumispalvelukoordinaattorien puhelinaika on keskiviikkoisin klo 9–11, Sanna Fränti p. 050 314 5229 ja Sari Kulta p. 050 373 2420. 
 • Tietoja kotiin kuljetettavista kauppa-, apteekki- ja ateriapalveluista linkin lisäksi myös Palvelutorin Eerikin asiakasneuvonnastaPalveluita järjestävät monet yritykset. 
 • Ikäihmisten maakunnallinen ohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma-pe klo 9-15, puh. 02 262 6164.
 • Hoivakotien vierailukäytännöistä  on laadittu uusi ohje, mikä perustuu Valviran ohjauskirjeeseen ja THL:n ohjeeseen. Lisätietoja hoivakotien vierailukäytännöistä saa hoivakotien henkilökunnalta.
 • Hyvinvointitorien toiminta, avoin päivätoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • Päiväkuntoutus (Hovirinta, Tupasvilla ja Värttinä) jatkuu.  
 • Visiitin kuntosali on suljettu yleisöltä 25.4.2021 saakka. Visiitin tiloja voidaan käyttää asiakkaiden toimintakykyä ylläpitävään, kuntoutussuunnitelman mukaiseen fysioterapiaan ja vastaavaan toimintaan.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

 • Perhekahvila Oskariina on tauolla.
 • Kanssasi sun -luentosarjan luennot siirtyvät myöhemmäksi.
 • Monitoimintakeskus Tiklin työ- ja päivätoiminnan toteutuksessa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL)  ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeita tartuntatautien ehkäisyyn liittyen.
 • Asiakastapaamiset toteutuvat normaalisti ja tarvittaessa niissä hyödynnetään etätyövälineitä.
 • Asiakastyössä henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä ja myös asiakkaiden suositellaan käyttävän maskia tapaamisilla.
 • Perhe- ja sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvontanumerot palvelevat normaalisti.

Lisätietoja

 • Johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135
 • Ikäihmisten palvelujohtaja Seija Sjöblom, p. 050 373 2526
 • Perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Emilia Heikkilä, p. 050 373 2563
 • Sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen, p. 050 512 9270

Varhaiskasvatus ja opetus

Koulut

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen lähtökohtana on lähiopetus. Etäopetukseen ja muihin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen on mahdollista epidemiatilanteen niin edellyttäessä. Arvion kulloisestakin tilanteesta tekee tartuntatautiviranomainen.

Vallitsevaa koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja opetusjärjestelyjä koskevista muutoksista tiedotetaan ensisijaisesti Wilman kautta.

Perusopetus

Vuosiluokkien 7-9 yleisopetuksen opetusryhmissä opiskelevien opetus järjestetään 12.4. alkaen lähiopetuksena.

Kouluarjessa tulee koronatartuntojen ehkäisemiseksi kiinnittää huomiota hyvään käsihygieniaan, turvaväleihin ja siihen, että kouluun tullaan vain terveenä. Vähänkin oireisena tulee hakeutua koronatestiin.

4.-9. luokkalaisia koskien on voimassa maskisuositus. Lisäksi joukkoliikenteessä tulee käyttää maskia. Henkilökunnan tulee käyttää maskia tai visiiriä.

Lukio

Lukio-opetus toteutetaan 12.4. alkaen hybridimallia noudattaen. Tällöin ryhmät vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Opetusjärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta.

Kouluarjessa tulee koronatartuntojen ehkäisemiseksi kiinnittää huomiota hyvään käsihygieniaan, turvaväleihin ja siihen, että kouluun tullaan vain terveenä. Vähänkin oireisena tulee hakeutua koronatestiin.

Lukiolaisia koskien on voimassa maskisuositus. Henkilökunnan tulee käyttää maskia tai visiiriä.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilman ja sähköpostin kautta.

Kaikki varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat  auki ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus on toiminnassa.

Tiedotus

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen osalta tiedottaminen tapahtuu Wilman kautta. Varhaiskasvatuksen tiedottaminen tapahtuu totuttuja kanavia käyttäen (Wilma, sähköposti ja puhelin).

Lisätietoja

 • kunkin yksikön rehtori (lapsenne kouluarkea koskevissa asioissa)
 • kunkin varhaiskasvatusyksikön johtaja, perhepäivähoidon ohjaajat (lapsenne päivähoitoa koskevissa asioissa)
 • johtava rehtori Emmi Virtanen, p. 050 471 0874
 • varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen, p. 050 373 2524
 • sivistysjohtaja Elina Heikkilä, p. 050 373 2568

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjastot ja Kaarina-talo

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi kirjastojen antamia palveluja on rajoitettu 25.4.2021 saakka. Katso tarkemmat tiedot kirjastojen palveluista ja aukioloajoista tiedotteestamme.

Kirjastoissa voi asioida kerrallaan korkeintaan 10 henkilöä. Suosittelemme asiakkaille vain pikaista asiointia kirjastossa.

Kirjastoissa on maskinkäyttösuositus. Muistathan myös huolehtia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Kaarinan kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan hallituksen linjauksia ja aluehallintoviraston ohjeita.

Kaarina-talon tiloja ei voi varata 25.4.2021 saakka. Kaarina-talon näyttelyt ovat avoinna pääkirjaston palveluaikoina ja niitä voi poiketa katsomaan lyhyesti yleisiä ohjeita noudattaen: muista maskinkäyttösuositus ja huolehdi turvaväleistä sekä hyvästä hygieniasta.

Palvelupisteet

Palvelupiste Fiskari palvelee Kaarina-talossa ma klo 9-19, ti-pe klo 9-16
Piikkiön palvelupiste on avoinna
ma klo 12-19, ti-pe klo 10-16.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Kaarinan kaupunki järjestää verkko- ja omatoimitapahtumia, kunnes live-kokoontumiset ovat taas sallittuja. Tapahtumakalenteriin merkitään jokaisen tapahtuman kohdalle, miten se on järjestetty tai jos tapahtuma on peruttu.

Lisätietoja

Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Ritva Nurminoro, p. 050 373 2742

Kansalaisopisto

 • Etäopetuksena annettava toiminta jatkuu suunnitelmien mukaan.
 • Aikuisten lähiopetuksen kurssit sekä aikuinen-lapsi -ryhmät on peruttu kevään 2021 osalta.
 • Lasten ja nuorten kurssit, joissa osallistujat ovat osin tai kokonaan v. 2007 syntyneitä ja sitä vanhempia, ovat tauolla 25.4. asti.

Opisto noudattaa toiminnan järjestämisessä OKM:n, THL:n ja AVI:n ohjeistuksia. Maskisuositus on voimassa niillä kursseilla ja niissä tapahtumissa, jotka on suunnattu aikuisille tai yli 15-vuotiaille.

Olemme tehneet ja teemme tarvittaessa jatkossakin tarpeellisia järjestelyjä, joilla voimme omalta osaltamme ennaltaehkäistä viruksen leviämistä. Kiinnitämme huomiota siivous- ja käsihygieniaan opetustiloissamme ja olemme rajanneet opetusryhmien kokoa. Tarvittaessa muutamme opetustapaa. Näillä toimenpiteillä saamme toteutettua turvallisemmat opetustilat erilaisien kurssien tarpeisiin.

Toivomme kaikkien kurssilaistemme kiinnittävän huomiota hyvään käsihygieniaan ja tulemaan kursseillemme ainoastaan terveenä.

Lisätietoja

Kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola p. 050 373 2516.

Liikunta

Uimahalli

Uimahalli on suljettuna yleisöltä 25.4. saakka.

Vauvauintia ei järjestetä.

Seuraava toiminta on sallittua uimahallissa kun noudatetaan aluehallintoviraston 
antamaa kokoontumisrajoitusta:

 • Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden uinninopetukset, iltauimakoulut ja uimaseuraharjoittelu.
 • Fysioterapia-altaan käyttö kuntoutettaville lapsi- ja aikuisasiakkaille.

Kuntosalit ja sisäliikuntaryhmät

 • Kuntosalit ovat suljettuina 25.4. asti.
 • Kaupungin järjestämät aikuisten ohjatut sisäliikuntaryhmät on peruttu.
 • Ryhmäliikunta sisätiloissa on sallittu ainoastaan vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneille 25.4. asti. Harjoittelussa on vältettävä tosiasiallisesti lähikontaktia ja huolehdittava turvaväleistä.
 • Lasten Lystikkäät ja Mini-Lasten Lystikkäät on peruttu kevään 2021 osalta.

Muut liikuntapaikat

 • Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden harjoittelu kaikilla liikuntapaikoilla voi jatkua. Harjoittelussa on vältettävä tosiasiallisesti lähikontaktia ja huolehdittava turvaväleistä.
 • Ryhmäliikunta ulkotiloissa on sallittua vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneille. Harjoittelussa on vältettävä tosiasiallisesti lähikontaktia ja huolehdittava turvaväleistä.
 • Littoisten monitoimitalolla, Vaparissa, Piikkiön liikuntahallissa sekä koulujen liikuntasaleissa voivat harjoitella 25.4. asti ainoastaan vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneet. Harjoittelussa on vältettävä tosiasiallisesti lähikontaktia ja huolehdittava turvaväleistä.
 • Keskusliikuntapuiston ja Littoisten kentän huoltorakennukset ovat suljettuina 25.4. saakka.
 • Hovirinnan rantasauna on suljettuna 25.4. saakka.

Harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta

Harrastustoiminta on sallittu ainoastaan vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneille. Harjoittelu toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan 28.11.2020 ja on voimassa toistaiseksi.

Lisätietoja

 • Liikuntapäällikkö Tapio Svärd, p. 050 373 2434
 • Viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen, p. 050 373 2414

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna. Tiloissa voi olla kerrallaan korkeintaan 10 henkilöä. 

Nuorisotiloille tullaan vain terveenä. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin ja hakeuduttava testiin. Nuorisotiloilla suositellaan maskin käyttöä sekä turvavälien pitoa. Nuorisotilalle tullessa kädet pestään tai desinfioidaan. Nuorisotyöntekijä voi tarvittaessa rajoittaa tilassa olevien määrää, jotta pystytään pitämään turvavälit. Ruokaa nuorisotiloilla ei laiteta, eikä retkiä järjestetä.

Vuolahden leirialue on suljettu 25.4. saakka. Mahdolliset varaukset perutaan.

Harvaluodon sauna on suljettuna 25.4. saakka.

Lisätietoja

Kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola p. 050 373 2516.

Osallistuminen ja päätöksenteko

Toimielinten kokoukset

Kaupunginhallitus on suositellut sähköisen kokousmenettelykäytännön jatkamista toistaiseksi. Viime kädessä toimielimen puheenjohtaja ratkaisee kokouskutsussa toimielimen päätöksentekotavan. Mikäli toimielimet pitävät kokouksiaan paikan päällä, on huolehdittava riittävän väljyyden säilyttämisestä myös kokoustilassa sekä huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja

 • Hallinnon palvelupäällikkö Juuso Alatalo, p. 050 310 0092
 • Kaupunginjohtaja Harri Virta, p. 050 3732 400

Kirjaamo ja kaupunginvirasto

Kaupungin kirjaamoon voi toimittaa asiakirjoja palvelupisteiden kautta niiden aukioloaikoina. Asiakirjan voi lähettää kirjaamoon myös postitse (PL 12, 20781 Kaarina) tai sähköpostilla kirjaamo(at)kaarina.fi. 

Kaupunginarkisto

Kaupunginarkiston tietopalvelupyynnöt pyritään toimittamaan ensisijaisesti postitse tai sähköpostilla. Asiakirjojen nähtäville antamista on rajoitettu toistaiseksi. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen kaupunginarkisto(at)kaarina.fi.

Lisätiedot 

Hallinnon palvelupäällikkö Juuso Alatalo, p. 050 310 0092

Asuminen ja ympäristö

Rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu

Muutoksia koronatilanteen vuoksi 

Rakennusvalvontatoimisto on koronatilanteen vuoksi suljettu. Asiakkaita palvellaan etänä, puhelimitse tai sähköpostitse. Rakennuslupahakemukset ja muun rakennuslupamateriaalin voi jättää virka-aikana käsiteltäväksi toimiston oven postilaatikosta tai materiaalin voi jättää Kaarina-talon palvelupiste Fiskariin tai Piikkiön kirjastossa sijaitsevaan palvelupisteeseen. 

Lupakäsittely on ruuhkautunut ja käsittelyajat ovat huomattavasti pidentyneet.

Katselmuksia suoritetaan rajoitetusti ja tarkastajalle tulee mahdollistaa normaalia suurempi varoetäisyys muihin ihmisiin.

Arkistotilattujen asiakirjojen katselumahdollisuutta on rajoitettu.

Ympäristönsuojelutoimisto on asiakkailta suljettu. Asiakkaita palvellaan etänä, puhelimitse tai sähköpostitse klo 9–15.

Muut palvelut

 • Pontelan kuntosali sekä muut harrastustilat ovat suljettuina 25.4. saakka
 • Lisätietoja: hallintojohtaja Päivi Antola, p. 050 541 5160.
 • Föliä koskevat tiedot ja aikataulut löytyvät Fölin sivuilta
Suojaudu koronalta. Pidä turvaväli. Yski ja aivasta oikein. Pese kädet usein.

Jaa