Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut

Osa sosiaali- ja terveyspalveluista on maksullisia, osa maksuttomia. Esimerkiksi asiakkaan tulot voivat vaikuttaa maksun määrään.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksulaki muuttui 1.7.2021. Uudistuksen myötä lähes miljoonan suomalaisen asiakasmaksut pienenevät nykyisestä ja kaikkiin maksuihin voi hakea muutosta. Tavoitteena on, että maksut ovat kohtuullisia, eikä asiakasmaksuihin tarvitse hakea toimeentulotukea. Jatkossa yli 18-vuotiaiden tulee muistaa perua aikansa, ellei vastaanotolle pääse tulemaan. Jos aikaa ei peru, siitä menee yleensä maksu. Tiedote asiakasmaksulain muutoksista 1.7.2021

Koronaviruksen hoito maksutonta

Koronavirus on määritelty yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, ja siksi siihen liittyvä hoito on maksutonta. Sosiaali- ja terveysministeriön  linjauksella hoito on maksutonta, jos henkilöllä on Suomessa kotikunta tai jos hän on matkailija. Jos sinulle on erehdyksessä tullut koronakäyntiin liittyvä maksu Kaarinasta, voit jättää asian hyvitykseen liittyen yhteydenottopyynnön sähköpostiiin:

  • laskutus.terveyspalvelut@kaarina.fi 

 

Maksukatto

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksukatto on 1.1.2022 lähtien 692 €, jonka täyttymisen jälkeen lain piiriin kuuluvat palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Vuoden 2022 alusta lähtien myös hammashoito (hammasteknisiä kuluja lukuunottamatta), ravitsemusterapia, puheterapia, toimintaterapia tai muu vastaava toimintakykyä parantava hoito kerryttävät maksukattoa.

Vapaakortin saa Kaarinan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista, asioita hoitaa toimistosihteeri Auli Pensamo, puh. 050 314 6159 (puhelinaika arkisin klo 9-10). Häneltä saa tarvittaessa lisätietoja vapaakortista sekä muista maksukattoasioista. Asiakasmaksukaton osalta tietoa saa myös  terveyskeskuksen toimipisteiden neuvonta­­pisteistä ja terveyskeskuksen sairaalan osastoilta.

Lue lisää asiakasmaksukatosta. 

Jaa