Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut

Osa sosiaali- ja terveyspalveluista on maksullisia, osa maksuttomia. Esimerkiksi asiakkaan tulot voivat vaikuttaa maksun määrään.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksulaki muuttui 1.7.2021. Uudistuksen myötä lähes miljoonan suomalaisen asiakasmaksut pienenevät nykyisestä ja kaikkiin maksuihin voi hakea muutosta. Tavoitteena on, että maksut ovat kohtuullisia, eikä asiakasmaksuihin tarvitse hakea toimeentulotukea. Jatkossa yli 18-vuotiaiden tulee muistaa perua aikansa, ellei vastaanotolle pääse tulemaan. Jos aikaa ei peru, siitä menee yleensä maksu. Tiedote asiakasmaksulain muutoksista 1.7.2021

Maksukatto

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksukatto on 683 €, jonka täyttymisen jälkeen lain piiriin kuuluvat palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia, lukuun ottamatta lyhytaikaista laitoshoitoa.

Vapaakortin saa Kaarinan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista, asioita hoitaa toimistosihteeri Auli Pensamo, puh. 050 314 6159 (puhelinaika arkisin klo 9-10). Häneltä saa tarvittaessa lisätietoja vapaakortista sekä muista maksukattoasioista. Asiakasmaksukaton osalta tietoa saa myös  terveyskeskuksen toimipisteiden neuvonta­­pisteistä ja terveyskeskuksen sairaalan osastoilta.

Lue lisää asiakasmaksukatosta. 

Jaa