Kaarinan perhekeskuksen neuropsykiatrinen tuki

Kaarinan Perhekeskus tarjoaa osana sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita lapsiperheille tarjottavaa neuropsykiatrista tukea, joka on tarkoitettu kaarinalaisille lapsille ja nuorille, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä ja niiden mukanaan tuomia haasteita arjessa. Perhekeskuksessa ”nepsytukea” antavat niin toimintaterapeutti kuin esim. asiaan perehtyneet ja kouluttautuneet perheohjaajat.

Neuropsykiatriset erityispiirteet aiheuttavat tavallisesti jonkinlaista haittaa toimintakykyyn ja arjesta suoriutumiseen. Vaikeudet saattavat liittyä koulunkäyntiin, läksyjen tekemiseen, toiminnanohjauksen pulmiin ilmeten aamu- ja iltarutiinien suorittamisen vaikeutena sekä esim. kaverisuhteisiin ja vaikuttaa näin olleen lapsen itsetuntoon tai kuormittaa perheen arkea.

Nepsytuesta voit saada uusia näkökulmia ja keinoja arjen haasteiden selättämiseen. Räätälöimme palvelut aina asiakkaan tarpeeseen sopivaksi. Palveluprosessi alkaa aina yhteydenotosta perhekeskukseen, jonka jälkeen sovimme tapaamisen ja aloitamme palvelutarpeenne arvioimisen.

Nepsytuen tarjoama tuki voi toteutua esim. ohjauskäynteinä kotiin tai harkitusti kouluun, varhaiskasvatukseen ja harrastustoimintaan. Lisäksi järjestämme ajoittain avoimia luentotilaisuuksia ja ryhmämuotoista tukea.

Palveluihin päästäksesi et tarvitse diagnoosia, lähetettä tai olemassa olevaa kontaktia. Riittää, että olet meihin yhteydessä soittamalla perhekeskuksen neuvontapuhelimeen puh. 050 373 2592 arkisin klo 8.30-11.30 tai kirjallisella lomakkeella. Yhteydenoton jälkeen voimme yhdessä miettiä, miten voisimme parhaiten palvella juuri sinua. Ota yhteyttä lomakkeella

Olemme mielellämme myös asiakkaan asioissa mukana olevien tahojen, kuten koulun ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten tukena. Ammattilaisena voit myös konsultoida meitä nimettömästi yleisissä asioissa, kuten oppimisympäristön järjestämiseen tai nepsytietouteen liittyvissä asioissa.

Strategia-vanhempainohjauskurssi

Strategia on tarkoitettu vanhemmille, joilla on 4-12-vuotias adhd-diagnoosin saanut lapsi. Strategia kurssilta saat perustietoa adhd:sta, tietoa erilaisista strategioista arjen helpottamiseksi ja tietoa yhteiskunnan tarjoamista tuista adhd-lapsille perheineen. Lisäksi pääset keskustelemaan muiden adhd-lasten vanhempien kanssa. 

Strategia -vanhempainohjauskurssi järjestetään Kaarinassa kaksi kertaa vuodessa. Kurssi on maksuton. Laita meille sähköpostia, niin kerromme lisää.

Jaa