Nuorten palvelut

Nuoren elämään ja aikuiseksi kasvamiseen liittyy monenlaisia uusia asioita. Tarjoamme nuorille ja heidän perheilleen tukea erilaisiin nuoruuteen liittyviin ilmiöihin.

Haluaisitko sinä tulla paremmin toimeen vanhempiesi kanssa tai painaako jokin asia mieltäsi? Voimme tarjota sinulle perheen ulkopuolisen aikuisen tukea keskustelujen tai yhteisen mukavan tekemisen muodossa. Voimme myös yhdessä opetella uusia taitoja, joita tarvitset aikuistuessasi. Järjestämme myös erilaisia ryhmätoimintoja.

Vanhemmillesi tarjoamme tukea esimerkiksi nuoruusiän tuomien haasteiden ratkaisemisessa tai muissa kasvatuksellisissa asioissa, kuten päihteet, kaverisuhteet, koulunkäynti ja pelaaminen. Teemme tiivistä yhteistyötä nuoren elämässä mukana olevien toimijoiden kanssa. 

Saat meihin yhteyden soittamalla perhe- ja sosiaalipalveluiden neuvontapuhelimeen tai täyttämällä tämän pyydä apua -lomakkeen. Pyrimme järjestämään tapaamisen mahdollisimman pian, jotta voimme yhdessä pohtia minkälaisesta tuesta juuri sinä tai perheesi hyötyisi. Halutessasi voit pyytää myös esimerkiksi koulun työntekijää ottamaan puolestasi yhteyttä Perhekeskukseen.  

Perhekeskuksen palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia. Lähetettä ei tarvita.

Suunnitteletko omaan asuntoon muuttoa?

Omaan kotiin muuttaessa tulee eteen monta uutta ja vierasta asiaa. Halutessasi voit saada meiltä tietoa esimerkiksi raha ja KELA-asioiden hoitamisesta tai muihin omassa asunnossa asumiseen liittyviin asioihin. Ohjaajan kanssa käyt läpi kaiken sen mitä sinun tarvitsee tietää ja tehdä, kun asut omassa kämpässä. Saat ohjaajalta apua niin kauan kuin sitä tarvitset, myös muuton jälkeen.

Tarvittaessa voit harjoitella yksinasumista tukiasunnossamme. Tukiasumiseen kuuluu ohjaajan viikoittaiset tapaamiset. Tukiasunnot ovat tarkoitettu 18-25-vuotiaille nuorille.

Työntekijöiden yhteystiedot

Yhteydenotto/ilmoitus tuen tarpeen arvioimiseksi

Sosiaalipalveluihin voi ottaa yhteyttä myös kirjallisella lomakkeella. Ohesta pystyt täyttämään pyynnön tuen tarpeen arvioimiseksi (SHL). Yksityishenkilö voi tehdä yhteydenoton myös nimettömänä.

Yhteydenoton voit tehdä sähköisellä lomakkeella tästä

Jos haluat käyttää paperilomaketta, voit tulostaa sen alta ja postittaa osoitteeseen Kaarinan perhe- ja sosiaalipalvelut/perhekeskus, PL 23, 20781 Kaarina.

Yhteydenotot kirjataan sosiaalipalveluiden asiakastietojärjestelmään ja kaikki lomakkeelle kirjatut asiat välittyvät yhteydenottoa koskevan henkilön tietoon, kun tilannetta aletaan selvittää.

Jaa