Perhehoito Varsinais-Suomessa

Mitä perhehoito on?

Perhehoito on hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan kodissa tai hoidettavan kotona. Se on kunnan järjestämää palvelua. Perhehoidon järjestämistä määrittelee perhehoitolaki. Voit hakea perhehoitoa ikäihmiselle hänen kotikuntansa ikäihmisten palveluista ja kehitysvammaiselle henkilölle hänen kotikuntansa vammaispalveluista.  

Varsinais-Suomen Perhehoitoyksikön toiminta

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnassa on mukana 23 kuntaa: Kaarina, Kemiönsaari, Koski TL, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. 

Perhehoitoyksikkö järjestää perhehoitoa kehitysvammaiselle tai muuten erityistä tukea tarvitsevalle lapselle, nuorelle tai aikuiselle sekä ikääntyneelle henkilölle. Perhehoitoyksikön toiminta-alueella noudatetaan Varsinais-Suomen ikäihmisten perhehoidon toimintaohjetta ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjetta. Näin kaikissa kunnissa on samanlaiset käytännöt perhehoidon järjestämisessä.

Perhehoitoyksikkö etsii ja valmentaa perhehoitajia ja tukee heitä tehtävässään. Perhehoitoyksikkö järjestää perhehoitajille mahdollisuuden vapaaseen, täydennyskoulutukseen, vertaistukeen, hyvinvointi- ja terveystarkastukseen sekä työnohjaukseen toimintaohjeen mukaisesti. Perhehoitoyksikössä työskentelee kaksi perhehoidon koordinaattoria. He ovat kuntien tukena perhehoidon eri vaiheiden toteuttamisessa.

Palaa takaisin Varsinais-Suomen Perhehoitoyksikön sivujen alkuun

Jaa