Perhehoito Varsinais-Suomessa

Mitä perhehoito on?

Perhehoito on hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan kodissa tai hoidettavan kotona. Se on kunnan järjestämää palvelua. Perhehoidon järjestämistä määrittelee perhehoitolaki. Voit hakea perhehoitoa ikäihmiselle hänen kotikuntansa ikäihmisten palveluista ja kehitysvammaiselle henkilölle hänen kotikuntansa vammaispalveluista.  

Varsinais-Suomen Perhehoitoyksikön toiminta

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnassa on mukana 23 kuntaa: Kaarina, Kemiönsaari, Koski TL, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. 

Perhehoitoyksikkö järjestää perhehoitoa kehitysvammaiselle tai muuten erityistä tukea tarvitsevalle lapselle, nuorelle tai aikuiselle sekä ikääntyneelle henkilölle. Perhehoitoyksikön toiminta-alueella noudatetaan Varsinais-Suomen ikäihmisten perhehoidon toimintaohjetta ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjetta. Näin kaikissa kunnissa on samanlaiset käytännöt perhehoidon järjestämisessä.

Perhehoitoyksikkö etsii ja valmentaa perhehoitajia ja tukee heitä tehtävässään. Perhehoitoyksikkö järjestää perhehoitajille mahdollisuuden vapaaseen, täydennyskoulutukseen, vertaistukeen, hyvinvointi- ja terveystarkastukseen sekä työnohjaukseen toimintaohjeen mukaisesti. Perhehoitoyksikössä työskentelee kaksi perhehoidon koordinaattoria. He ovat kuntien tukena perhehoidon eri vaiheiden toteuttamisessa.

Palaa takaisin Varsinais-Suomen Perhehoitoyksikön sivujen alkuun

Käyntiosoite

Kyynäräkatu 2
20780 Kaarina

Postiosoite

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö
PL 23
20781 Kaarina

Puhelin
050 408 4623 Teea Seppälä
050 408 3825 Linda Luotonen
Lisätietoja

Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon koordinaattori

Teea Seppälä, teea.seppala@kaarina.fi

 

Ikäihmisten perhehoidon koordinaattori

Linda Luotonen, linda.luotonen@kaarina.fi

Jaa