Perhehoitoa läheisellesi

Perhehoidon vahvuudet

Perhekodissa omaisesi saa olla ja elää osana perhettä. Samat perhehoitajat ovat paikalla koko ajan: illalla nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä ovat vastassa tutut kasvot. Perhehoidossa omaisesi tarpeet otetaan huomioon yksilöllisesti. Perhekodeissa rohkaistaan jokaista osallistumaan kodin askareisiin mahdollisuuksiensa mukaan. Niissä toimiminen on hyvää liikuntaa ja auttaa omaistasi tuntemaan itsensä tärkeäksi. Perhekodeissa pyritään myös ulkoilemaan säännöllisesti.

Perhehoitaja ja perhekoti

Perhehoitajat ovat käyneet perhehoidon ennakkovalmennuksen ja heidät on hyväksytty perhehoitajiksi. Perhehoitaja voi toimia yksin tai yhdessä esimerkiksi puolisonsa kanssa. Myös perhehoitajan perhe asuu perhekodissa.

Perhekoti on turvalliseksi todettu koti, jossa omaisesi tuntee olonsa tervetulleeksi. Koti voi olla kaupungissa tai maaseudulla, omakotitalossa tai kerrostalossa. Omaisellesi pyritään löytämään juuri hänelle sopiva perhekoti.

Miten haet

Voit hakea perhehoitoa ikäihmiselle hänen kotikuntansa ikäihmisten palveluista ja kehitysvammaiselle henkilölle hänen kotikuntansa vammaispalveluista. 

 

Alla esite ikäihmisten perhehoidosta ladattavaksi.

Alla esite kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidosta ladattavaksi.

Palaa takaisin Varsinais-Suomen Perhehoitoyksikön sivujen alkuun

Esite ikäihmisten perhehoidosta

Esite kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidosta

Jaa