Perheoikeudelliset palvelut

Lapsen huoltajuuteen, tapaamisiin ja elatukseen liittyvät asiat kuuluvat perheoikeudellisten palveluiden piiriin.

Perheoikeudellisiin palveluihin kuuluvat:

  • isyyden ja äitiyden selvittäminen
  • lapsen ja puolison elatusavun turvaaminen
  • lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaaminen
  • adoptioneuvonta
  • tapaamisten ja vaihtojen tuki ja valvonta

Kaarinalaisten tarvitsemat perheoikeudelliset palvelut järjestetään Turun kaupungin perheoikeudellisten palveluiden yksikössä. Ajantasaiset tiedot toimipaikoista ja ajanvarauksesta löydät Turun kaupungin sivuilta, jonne pääset tästä: Perheoikeudellisen yksikön yhteystiedot.

Yksikön pysyvät toimipisteet sijaitsevat Turussa, Salossa, Paraisilla ja Laitilassa. Lastenvalvojan vastaanottoja järjestetään myös ympäristökunnissa kuten Kaarinassa. Ajanvarauksen lastenvalvojalle voi tehdä haluamalleen toimipisteelle tai vastaanotolle.

Lastenvalvojat hoitavat lasten isyyden selvittämistä ja vahvistamista koskevat asiat silloin, kun vanhemmat eivät ole keskenään naimisissa. Lastenvalvojat myös vahvistavat lasten huoltajuuteen, asumiseen, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät sopimukset. Isyyden tunnustamisen jälkeen lastenvalvoja toimittaa isyysasiapaperit maistraattiin, jossa lapsen isyys vahvistetaan. Toisen äitiyden vahvistaminen on samanlainen prosessi kuin isyysasiassa.

Yksikön ohjaajilta saa tietoa eropalveluista ja voi varata ajan alustaviin sopimusneuvotteluihin sekä erotilanteen akuuttiajoille. Lisäksi ohjaajalta saa apua ja neuvontaa liittyen valvottuihin ja tuettuihin tapaamisiin sekä valvottuihin vaihtoihin.

Sosiaalityöntekijät tekevät tuomioistuimen pyynnöstä selvityksen vanhempien ja lapsen tilanteesta silloin, kun vanhemmat eivät ole päässet sopimukseen lapsen huoltoon, asumiseen ja / tai tapaamiseen liittyvissä asioissa ja asiaan haetaan ratkaisua tuomioistuimessa. Vanhemmat saavat sosiaalityöntekijältä kirjeitse kutsun ensimmäiseen tapaamiseen. Lisäksi sosiaalityöntekijät ohjaavat ja neuvovat adoptioasioissa.

 

Jaa