Äitiysneuvola

Kaarinan äitiysneuvolat tarjoavat palveluja kaarinalaisille ja Liedon littoislaisille (postinumero 20660) vauvaa odottaville perheille.

Ajanvaraus

Varaathan ajan heti, kun raskaustesti on positiivinen, jotta neuvolakäyntisi voidaan ajoittaa sopivaan ajankohtaan. Ensimmäinen käynti on yleensä raskausviikoilla 7-9.

Muistathan tarkistaa viimeisten kuukautisten alkamispäivän ennen yhteydenottoa, sillä tämä auttaa lasketun ajan määrittämisessä. Tarvittaessa voit käyttää apunasi raskauslaskuria.

Ensimmäisen neuvolakäynnin voit varata joko puhelimitse tai nettiajanvarauksella. Mikäli nettiajanvarauksesta ei löydy sopivaa aikaa, soitathan omalle terveydenhoitajallesi. Puhelintunti on ma-to klo 12-12.45 (Annika Hoivassilta ma-to klo 12-12.30). Neuvolasi määrittyy kotiosoitteesi mukaan, voit tarkistaa oman terveydenhoitajasi katuluettelosta alla. 

Äitiyskortti on sähköinen, jota varten tarvitaan odottavan äidin sähköpostiosoite. Päivitäthän sähköpostiosoitteesi nettiajanvarauksen yhteydessä Oma tiedot -osioon.

Jos sinun täytyy perua aikasi, voit tehdä sen netin kautta ajanperumislomakkeella.

Ajankohtaista

Huomaathan, että äitiysneuvolan aluejaoissa on tapahtunut muutoksia. Varmistathan oman alueesi terveydenhoitajan alla löytyvästä katuluettelosta.

Vastaanotoille saavutaan vain terveinä! 

Sairastapauksessa neuvola-ajan peruutuksen voi tehdä Kaarinan terveyskeskuksen vaihteeseen arkisin klo 8-16, puh. 02 588 2600.

Kaarinan neuvoloissa siirrytään vuoden 2021 alusta lähtien vaiheittain erillisistä äitiys- ja lastenneuvoloista yhdistettyyn äitiys- ja lastenneuvolatyöhön. 

Lue lisää yhdistelmäneuvolaan siirtymisestä. 

 

Alueemme neuvolat ovat mukana Turun yliopiston Yhdessä vahvaksi -tutkimuksessa, jossa selvitetään raskausajan masennusoireiden yleisyyttä sekä verkon ja puhelimen välityksellä toteutettavan hoito-ohjelman tehoa.

  • olet tervetullut mukaan tutkimukseen riippumatta siitä, onko sinulla mielialaoireita vai ei
  • saat kutsun tutkimukseen ultraääni- tai neuvolakäynnillä
  • kun annat luvan raskausajan masennusta kartoittavan neuvolalomakkeen tutkimuskäyttöön, autat varhaistunnistuksen ja hoidon kehittämistyötä
  • masennusoireiden tunnistaminen ja oikea-aikainen hoito on tärkeää sekä odottavan äidin että lapsen hyvinvoinnin kannalta

Lue lisää Yhdessä vahvaksi-tutkimuksesta tästä linkistä

Mikä on minun äitiysneuvolani?

Katso katuluettelosta oma terveydenhoitajasi kotiosoitteen mukaan.

Yhteystiedot

Äitiysneuvoloiden puhelintunti on ma-to klo 12-12.45. 

Postiosoite

Luhakatu 1
20660 Littoinen

Lisätietoja

Äitiys- ja lastenneuvolan puhelintunti ma-to klo 12-12.45.

Littoisten äitiysneuvolan terveydenhoitajat

Postiosoite

Pontelanmäki 6
21500 Piikkiö

Lisätietoja

Äitiys- ja lastenneuvolan puhelintunti ma-to klo 12-12.45.

Piikkiön äitiysneuvolan terveydenhoitaja

Postiosoite

Poikluomantie 25
20760 Piispanristi

Lisätietoja

Äitiys- ja lastenneuvolan puhelintunti ma-to klo 12-12.45.

Piispanlähteen äitiysneuvolan terveydenhoitaja

Pääterveysaseman äitiysneuvolan terveydenhoitajat

Yhteydenotto ongelmatilanteissa

Kiireettömät tapaukset

Kiireettömissä ongelmatilanteissa ole ensisijaisesti yhteydessä oman neuvolasi terveydenhoitajaan.

Tyksin naistentautien poliklinikka hoitaa tarvittaessa raskaana olevia raskausviikolle 20 saakka. Käynnille tarvitaan lääkärin lähete.

Kiireelliset tapaukset

Kiireellisissä tapauksissa ole yhteydessä päivystykseen. Hätätapauksissa ota aina yhteyttä hätänumeroon 112.

Kaarinan terveyskeskuksen päivystys päivystää arkisin klo 8-16. Ajanvaraus, puh (02) 588 2600. Lietolaisten päivystys on Härkätien terveyskeskuksessa.

Tyksin päivystys palvelee arkisin klo 16-08 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Keskitetty puhelinneuvonta puh: (02) 313 8800.

Tyksin äitiyspoliklinikka hoitaa 20 raskausviikon jälkeen tulevat kiireelliset asiat arkisin klo 8-16. Virka-ajan ulkopuolella päivystää synnytysosasto.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Avoneuvola

Avoneuvola on Kaarinassa asuville perheille suunnattu matalan kynnyksen palvelu ilman ajanvarausta.

Pyydä apua linkki

Painaako mieltäsi joku kysymys, joka liittyy omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen? Pyydä apua perhevalmentajilta klikkaamalla Pyydä apua! linkkiä Apua voi pyytää myös nimettömänä ja vastauksen saat seuraavana arkipäivänä.

Perhevalmennus

Perhevalmennus on tarkoitettu kaarinalaisille ensisijaisesti esikoisvauvaansa odottaville perheille.

Tietoa muualla

 

 

 

 

 

 

 

Jaa