Ajanvaraus ja oirearvio

Voit varata ajan useisiin palveluihin netin kautta. Lääkärin vastaanotolle ei voi varata aikaa netistä. Kun tarvitset ajan lääkärille, ensin arvioidaan, millaista hoitoa tarvitset eli tehdään hoidontarpeenarvio. Arvio tehdään joko sähköisesti Omaolo.fi-palvelun kautta tai puhelimitse. Tarkoituksena on, että yhdessä sairaanhoitajan kanssa arvioimme oirettasi ja asiaasi. Näin pääset oikeaan aikaan juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivalle ammattilaiselle.

Vastaanottotoiminnoissa muutoksia koronan vuoksi

Tiedote 5.1.2022

Pandemiatilanteesta johtuen terveyskeskuksen vastaanottotoimintoja joudutaan mukauttamaan.

Puhelinpalvelu on pahasti ruuhkautunut. Kaikille soittaneille soitetaan takaisin, mutta ei välttämättä samana päivänä. Älä turhaan soita uudestaan, odota rauhassa takaisinsoittoa!

Kiireettömiä vastaanottoaikoja emme pysty lähiviikkoina tarjoamaan. Jos asiasi koskee esim. vuosikontrollia, mutta voinnissasi ei ole muutoksia, älä soita, koska kiireettömiä aikoja ei ole tarjolla! Laboratoriokontrollit ja vastaanottoarviot toteutetaan pandemiatilanteen rauhoituttua. Reseptin voi laittaa uusittavaksi apteekin tai omakanta.fi kautta.

Sovittuja lääkäri- ja hoitajavastaanottoja ei toistaiseksi peruuteta. Kiireellinen sairaanhoito päivystyksessä ja koronanäytteenotto toimivat normaalisti.

Arvioi oireesi Omaolo.fi-palvelussa

Voit arvioida oireita Omaolo.fi-palvelun kautta. Tarvittaessa sinuun otetaan yhteyttä. Aikoja voit varata myös netissä ja puhelimitse.

Tee oirearvio Omaolo.fi-palvelussa

Videolla lisää tietoa Omaolosta. Tekstitys videoon on tulossa.

Varaa aika netissä

Varaa aika netissä tästä 

Nettiajanvarauksen kautta voit lähettää myös Omahoito-viestejä ammattilaiselle.

Voit varata netin kautta ajan seuraaviin palveluihin

 • diabeteshoitajalle
 • ehkäisyneuvolaan
 • etävastaanotolle (hoitajan aikoja)
 • armeijan kutsuntoihin liittyvään terveystarkastukseen
 • laboratorioon (vain lähetteellä)
 • lastenneuvolaan 1-, 2-, 3-, 5- ja 6 -vuotistarkastuksiin
 • rokotuksiin (myös koronarokotukset)
 • sairaanhoitajan/terveydenhoitajan vastaanotolle
 • äitiysneuvolaan.

Sähköisen ajanvarauksen linkki ei toimi kaikilla mobiililaitteilla. Ongelma liittyy Facebookin upotettuun selaimeen. Voit kopioida sähköisen ajanvarauksen linkin puhelimen selaimeen  https://kaarina.terveytesi.fi/portal#/main

Ongelmatilanteissa voit lähettää viestiä terveyskeskuksen it-asiantuntijalle: 
terveyspalveluiden-it@kaarina.fi
Henkilötietoja kuten henkilötunnusta ei kannata viestiin laittaa, mutta voit jättää palautetta tai yhteydenottopyynnön, niin sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Varaa aika soittamalla

(Tietoja päivitetty 8.1.2022 klo 12.40)

Varaa aika puhelimitse

Ajanvarauksen puhelinnumero on 02 588 2600, ja se on käytössä seuraavasti:

 • maanantaista perjantaihin klo 8-10 sekä klo 14-16 päivystykselliset eli kiireelliset asiat kuten flunssan oireet tai koronaepäilyt
 • maanantaista torstaihin klo 10-14 sekä perjantaisin klo 10-12 kiireettömät asiat, neuvonta, rokotusasiat
 • lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.30-14.00 ajanvaraus vain koronanäytteenottoon. Viikonloppuisin ei ole vastaanottotoimintaa, ainoastaan korona-näytteenottoa.

Puhelimeen vastataan arkisin päivittäin klo 8-16 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.30-14.00.

Laboratorio

Ajan laboratorioon voit varata puh. 02 588 2253 maanantai - torstai klo 12.30 - 15.30. Lisätietoja laboratorion sivulta

Röntgen 

Ajan röntgeniin voit varata puh. 02 588 2240 maanantai - torstai klo 7.45- 15.30 sekä perjantaisin klo 7.45- 15.00.  Lisätietoja röntgenin sivuilta

Suun terveydenhuolto  

Katso suun terveydenhuollon ajanvarausnumerot

Influenssarokotukset

Riskiryhmien influenssarokotukset alkoivat 25.10.2021. Rokotuspaikkana on Oskarintalo (Oskarinkatu 4). Ajan voi varata joko

 • puhelimitse ajanvarauksesta p 02 588 2600 tai
 • netistä

Lue täältä tarkemmat ohjeet mm. riskiryhmistä ja maksuttomaan rokotukseen oikeutetuista.

Varaa aika koronanäytteenottoon

Saat ajan koronatestiin Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla. Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten. Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta. Kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse lievissä oireissa hakeutua testiin, eikä alle 12-vuotiaita testata pienessä nuhassa.

Tee oirearvio Omaolossa tai soita

Omaolo.fi-palvelussa voit tehdä koronavirusarvion, myös 1-14 -vuotiaan huollettavan puolesta.

Pelkän oirearvion voi tehdä myös ilman tunnistautumista, mutta jos haluat lähettää oirearvion ammattilaisille, täytyy tunnistautua pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos lähetät tekemäsi oirearvion ammattilaisille, ollaan sinuun yhteydessä Omaolon palvelun kautta.

Jos Omaolo-oireavion tekeminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä soittamalla Kaarinan terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 02 588 2600 maanantai-perjantai klo 8-16.

Jos terveyskeskus on suljettuna, ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Matkustamiseen liittyvä koronanäytteenotto

Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten.

Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Näytteenotto ja vastaukset

Otamme koronavirusnäytteitä ajanvarauksella arkipäivisin klo 8–15 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-14. Näytteenottopiste on terveysaseman edessä kontissa, johon voi tulla jalan tai autolla. Kontti ei ole drive in -näytteenottopiste. Huom! Ajanvaraus tarvitaan, jotta saat lähetteen.

Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Odotathan rauhassa koronatestin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä. Pikanäytteen (antigeeni) vastaus tulee muutamassa tunnissa, normaalinäytteen (PCR) 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä. 

Ajanvarauksen peruutus

Huomioithan, että käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 51,50 € käynniltä (ei koske mielenterveys- ja päihdepalveluita). 

Maksu peritään kaikista ennalta peruuttamattomista terveydenhuollon palveluista sekä sosiaali‐ ja terveydenhuollon lyhytaikaisesta hoito‐ tai asumispalvelusta. Maksu peritään myös muutoin maksuttomista palveluista. Maksu ei kerrytä maksukattoa.

Ajanvarauksen peruutuksen voit tehdä 24 tuntia ennen varaamaasi aikaa joko netin kautta Ajanvarauksen peruutus tai jättämällä viestin numeroon 02 588 2000.

Odotusaika lääkärille

Odotusaika 5.1.2022 terveyskeskuslääkärin vastaanotolle kiireettömässä asiassa on ollut:

 • Kaarinan pääterveysasemalla 20 päivää

Jos haluat varata ajan tietylle lääkärille, odotusaika saattaa olla merkittävästi pitempi.

Jaa