Ajanvaraus ja oirearvio

Ajanvarauksen puhelinliikenne on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut rokotuspuheluiden vuoksi. Pyrimme vastaamaan takaisinsoittopyyntöihin parhaamme mukaan mahdollisimman pian. Pyynnöt käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä eli voit joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa seuraavaan päivään. Pahoittelemme asiaa.

Voit myös varata ajan useisiin palveluihin netin kautta. Lääkärin vastaanotolle ei voi varata aikaa netistä. Kun tarvitset ajan lääkärille, ensin arvioidaan, millaista hoitoa tarvitset eli tehdään hoidontarpeenarvio. Arvio tehdään joko sähköisesti Omaolo.fi-palvelun kautta tai puhelimitse. Tarkoituksena on, että yhdessä sairaanhoitajan kanssa arvioimme oirettasi ja asiaasi. Näin pääset oikeaan aikaan juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivalle ammattilaiselle.

Arvioi oireesi Omaolo.fi-palvelussa

HUOM!

Omaolo-palvelussa on ollut valtakunnallinen häiriö. Ongelma on nyt korjattu, mutta vastausaika oirearvioihin on tästä syystä viivästynyt. 

Voit arvioida oireita Omaolo.fi-palvelun kautta. Tarvittaessa sinuun otetaan yhteyttä. Aikoja voit varata myös netissä ja puhelimitse.

Tee oirearvio Omaolo.fi-palvelussa

Videolla lisää tietoa Omaolosta. Tekstitys videoon on tulossa.

Varaa aika netissä

Varaa aika netissä tästä

Nettiajanvarauksen kautta voit lähettää myös Omahoito-viestejä ammattilaiselle.

Voit varata netin kautta ajan seuraaviin palveluihin

 • diabeteshoitajalle
 • ehkäisyneuvolaan
 • etävastaanotolle (hoitajan aikoja)
 • armeijan kutsuntoihin liittyvään terveystarkastukseen
 • koronanäytteenottoon (ei sairaslomatodistuksia)
 • laboratorioon (vain lähetteellä)
 • lastenneuvolaan 1-, 2-, 3-, 5- ja 6 -vuotistarkastuksiin
 • rokotuksiin (myös koronarokotukseen)
 • sairaanhoitajalle/terveydenhoitajalle
 • äitiysneuvolaan.

Sähköisen ajanvarauksen linkki ei toimi kaikilla mobiililaitteilla. Ongelma liittyy Facebookin upotettuun selaimeen. Voit kopioida sähköisen ajanvarauksen linkin puhelimen selaimeen  https://kaarina.terveytesi.fi/portal#/main

Ongelmatilanteissa voit lähettää viestiä terveyskeskuksen it-asiantuntijalle: 
terveyspalveluiden-it@kaarina.fi
Henkilötietoja kuten henkilötunnusta ei kannata viestiin laittaa, mutta voit jättää palautetta tai yhteydenottopyynnön, niin sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Varaa aika soittamalla

Aika lääkärille

Voit varata ajan soittamalla puh. 02 588 2600

 • maanantai - perjantai klo 8 - 16
 • kiireelliset asiat klo 8 - 10
 • kiireettömät soittopyynnöt klo 10 - 14
 • klo 14 jälkeen vain päivystysasiat.

Laboratorio

Ajan laboratorioon voit varata puh. 02 588 2253 maanantai - torstai klo 12.30 - 15.30. Lisätietoja laboratorion sivulta

Röntgen 

Ajan röntgeniin voit varata puh. 02 588 2240 maanantai - torstai klo 7.45- 15.30 sekä perjantaisin klo 7.45- 15.00.  Lisätietoja röntgenin sivuilta

Suun terveydenhuolto  

Katso suun terveydenhuollon ajanvarausnumerot

Varaa aika koronanäytteenottoon

Saat ajan koronatestiin nettiajanvarauksella, Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla. Nettiajanvarauksen kautta et voi saada sairaslomatodistusta. Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten. Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Varaa aika netissä

Koronanäytteenotto on ruuhkauttanut Omaolo.fi-palvelun ja terveyskeskuksen ajanvaraksen puhelimet. Tilannetta helpottamaan on avattu nettiajanvaraus.

Näin varaat ajan koronanäytteenottoon netissä:

 • kirjaudu ajanvaraukseen osoitteessa kaarina.terveytesi.fi
 • valitse Varaa uusi aika
 • valitse Koronanäytteet
 • Kirjoita kohtaan Ajanvarauksen syy / Lisätietoja lyhyesti oireesi, niiden kesto ja puhelinnumerosi (esimerkiksi kurkkukipu / nuha, 3 pv, 050 123 1234). Tämä nopeuttaa toimintaa näytteenottopaikalla.
 • Varaa aika. Saat näytteenottoon tarvittavan lähetteen paikan päällä, koronatestin yhteydessä pääterveysasemalla. Jos tarvitset sairaslomatodistuksen, et voi varata aikaa netin kautta, katso ohje alla.
 • Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten. Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Tee oirearvio Omaolossa tai soita

Omaolo.fi-palvelussa voit tehdä koronavirusarvion, myös 1-14 -vuotiaan huollettavan puolesta.

Pelkän oirearvion voi tehdä myös ilman tunnistautumista, mutta jos haluat lähettää oirearvion ammattilaisille, täytyy tunnistautua pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos lähetät tekemäsi oirearvion ammattilaisille, ollaan sinuun yhteydessä Omaolon palvelun kautta.

Jos Omaolo-oireavion tekeminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä soittamalla Kaarinan terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 02 588 2600 maanantai-perjantai klo 8-16, lauantai-sunnuntai klo 9-14.

Jos terveyskeskus on suljettuna, ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Matkustamiseen liittyvä koronanäytteenotto

Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten.

Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Näytteenotto ja vastaukset

Otamme koronavirusnäytteitä ajanvarauksella arkipäivisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 9–14 Kaarinan pääterveysasemalla. Näytteenottopiste on terveysaseman edessä kontissa, johon voi tulla jalan tai autolla. Kontti ei ole drive in -näytteenottopiste. Huom! Ajanvaraus tarvitaan, jotta saat lähetteen.

Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Odotathan rauhassa koronatestin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä, 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä. 

Ajanvarauksen peruutus

Huomioithan, että käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 50,80 € käynniltä (ei koske mielenterveys- ja päihdepalveluita).

Ajanvarauksen peruutuksen voit tehdä 24 tuntia ennen varaamaasi aikaa joko netin kautta Ajanvarauksen peruutus tai jättämällä viestin numeroon 02 588 2000.

Odotusaika lääkärille

Odotusaika 6.9.2021 terveyskeskuslääkärin vastaanotolle kiireettömässä asiassa on ollut 12 päivää. Jos haluat varata ajan tietylle lääkärille, odotusaika saattaa olla merkittävästi pitempi.

Jaa