Ajanvaraus ja oirearvio

Voit arvioida oireitasi Omaolo.fi palvelun kautta, tarvittaessa sairaanhoitaja ottaa sinuun yhteyttä. Aikoja voit varata myös netissä ja puhelimitse.


Videolla lisää tietoa Omaolosta. Tekstitys videoon on tulossa.

Varaa aika netissä 

Nettiajanvaraus 

Nettiajanvarauksen kautta voit varata ajan

 • diabeteshoitajalle
 • ehkäisyneuvolaan
 • etävastaanotolle (lääkärin ja hoitajan aikoja)
 • armeijan kutsuntoihin liittyvään terveystarkastukseen
 • laboratorioon (vain lähetteellä)
 • lastenneuvolaan 1-, 2-, 3-, 5- ja 6-vuotistarkastuksiin
 • lääkärille
 • rokotuksiin (myös influenssarokotukseen)
 • sairaanhoitajalle/terveydenhoitajalle
 • toimintaterapiaan 
 • äitiysneuvolaan

Ajanvaraus puhelimitse 

Puhelinpalvelun ruuhkautumisen takia käytäthän mahdollisuuksien mukaan sähköisiä palveluita kuten Omaolo-oirearviota, laita Omahoito-viesti nettiajanvarauksen kautta tai varaa aika netistä. 

Voit varata ajan soittamalla puh. 02 588 2600 ma - pe klo 8 - 16, kiireelliset asiat klo 8-10.

Viikonloppuisin la - su ajanvaraus korona-näytteenottoon on avoinna klo 8.30 - 14. Viikonloppuisin ei ole vastaanottotoimintaa. 

Ajan laboratorioon voit varata puh. 02 588 2253 ma - to klo 12.30 - 15.30.

Odotathan rauhassa koronatestin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä, 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä. 

Katso video, jossa on ohjeita asioimiseen pääterveysasemalla.

Kausi-influenssarokotukset alkavat viikolla 48

Ajan rokotukseen voit varata 21.10. alkaen, mieluiten nettiajanvarauksen kautta. 

Influenssarokotukset aloitetaan Kaarinassa 23.11.2020. Huom! Paikkana on Kaarina-talo (valitettavasti sitä ei saa valittavaksi nettiajanvarauksen kautta, vaan siellä on valittava pääterveysasema), ja rokotuksia annetaan maanantaista perjantaihin klo 8-20. Jos sinulla on muusta syystä aika varattuna lääkärille tai hoitajalle jo aiemmin, voit saada rokotuksen käynnin yhteydessä.

Varaa rokotusta varten aika nettiajanvarauksesta. Jollet kuulu riskiryhmään voit varauksen yhteydessä  pyytää sähköisen reseptin rokotteelle. Tarvittaessa voit varata ajan myös puolesta-asioitavalle lapsellesi. Puolesta-asiointi onnistuu nettiajanvarauksessa, jos lapsi on alle 12 v. 

Neuvolaikäiset lapset ja heidän mukana olevat muut perheenjäsenet rokotetaan neuvolassa, jos tulossa muutenkin tarkastus ym. käynti neuvolaan. Muille varataan aika Kaarina-talolle rokotuksiin.

Kouluikäisten lasten ajat varataan oman kouluterveydenhoitajan kautta, alle 12-vuotiailla onnistuu myös nettiajanvarauksesta puolesta-asioinnilla.

Vaikka olisit oikeutettu maksuttomaan rokotukseen, ajanvaraus vaaditaan. Nettiajanvarauksen käyttö on suositeltavaa puhelimen ruuhkautumisen estämiseksi, mutta myös soittamalla ajanvarausnumeroon  02 588 2600 saat ajan. 

 

Toimipaikat

Kaarinan pääterveysasema

Littoisten terveysasema

Piikkiön terveysasema

Ajanvarauksen peruutus

Ajan voit perua tästä

Peruutus on tehtävä viimeistään vastaanottopäivänä  klo 7.50 mennessä.

Odotusaika lääkärille

Odotusaika 7.8.2020 terveyskeskuslääkärin vastaanotolle kiireettömässä asiassa on ollut 7 päivää. Jos haluat varata ajan tietylle lääkärille, odotusaika saattaa olla merkittävästi pitempi.

Jaa