Koronarokotukset Kaarinassa

Hyvä tietää

Kaarinassa rokotamme kaarinalaisia sekä heitä, jotka ovat valinneet hoitopaikakseen Kaarinan. Ennen rokotuspaikalle saapumista tai ajanvarausta lue huolella tällä sivulla olevat ohjeet ja rajoitukset. Puhelimitse rokotuksista ei kannata tiedustella.

Rokotuspaikka on Oskarintalolla

Rokotuspaikka on Oskarintalolla eli kaupunginvirastolla osoitteessa Oskarinkatu 4. Käynti uudelle rokotuspaikalle on rakennuksen keskiosasta, Oskarinkadun puolellta. Lue lisää rokotuspaikasta

Rokotettavat

Annamme tällä hetkellä:

 • 1. ja 2. rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille sekä kaikille 5-11 -vuotiaille.
 • 3. rokotteita kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä 12-17-vuotiaille riskiryhmäläisille 
 • 4. rokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 18-59-vuotiaille riskiryhmään kuuluville THL:n suosituksen mukaisesti.
 • 5. rokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.
 • Tehosterokotteita (suositellaan yhdistämään influenssarokotukseen ja ottamaan myöhemmin syksyllä) voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville tai poikkeuksellisesti myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä ja kaikille 65 vuotta täyttäneille.

Sairastettu koronavirustauti ja rokottaminen

Aiemmin sairastettu koronavirustauti tauti suojaa valtaosaa useiden kuukausien ajan, joten rokotteen ottamisella ei ole kiirettä. Pääosin rokotteen ottamista suositellaan noin 4-6 kk sairastetun taudin jälkeen, mutta kaikissa tilanteissa rokotusta ei suositella ollenkaan. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei välttämättä tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Katso myös kohta Tehosterokotukset tällä sivulla.

Luethan tarkemmat ohjeet rokotukseen liittyen alla olevista linkeistä, mikäli olet sairastanut koronataudin.

Lisätietoja rokotuksista ja sairastetusta koronataudista THL:n sivuilta

Lisätietoa: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Tehosterokotukset

Tehosterokotteen voi ottaa tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Tehosterokotteita aletaan antaa:

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.
 • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.
 • kaikille 65 vuotta täyttäneille.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. THL tiedottaa myöhemmin tulevista varianttivalmisteista ja mitä rokotteita syksyn tehosteannoksissa käytetään.

Lisätietoja tehosterokotteista THL:n sivuilta

5-11-vuotiaiden rokotukset

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta. Voit tulostaa ja täyttää rokotussuostumuksen tästä tai kirjoittaa käsin tiedon huoltajien suostumuksesta.

Varaa aika lapsen rokotukselle osoitteessa kaarina.terveytesi.fi 

5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Lue lisää lasten rokotteista THL:n sivuilta

Lapsille voidaan antaa toinen rokoteannos 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

5–11-vuotiaan rokottaminen sairastetun taudin jälkeen

Rokoteannoksen ja koronvirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Jos 5-11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suosittelemme toista annosta 4-6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Tässä tulee huomioida mahdollisimman pitkä väli sairastetun taudin ja rokotteen kanssa, vähintään 4 kuukautta.

Nuvaxovid-rokote

Rokotetta voidaan antaa:

 • ensimmäisenä ja toisena annoksena kaikille 12 vuotta täyttäneille
 • 12–17-vuotiailla tehosteannoksena, eli kolmantena tai myöhempänä annoksena, jos henkilö kuuluu riskiryhmään ja hänellä on lääketieteellinen este ottaa Comirnaty-rokote
 • tehosteannoksena, eli kolmantena tai myöhempänä annoksena rokotetta voidaan antaa kaikille 18 vuotta täyttäneille jos rokotettavalla on lääketieteellinen este ottaa muita rokotteita, tai rokotettava ei halua ottaa muita rokotteita.

Nuvaxovid-rokotteessa vaikuttavana aineena on koronaviruksen pintaproteiini eli piikkiproteiini. Rokote ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia.  Vaikuttavana aineena on laboratoriossa tuotettu SARS-CoV-2-viruksen piikkiproteiini.

Rokotukset ajanvarauksella

Ohje, näin varaat ajan koronarokotuksen: 

Kirjaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://kaarina.terveytesi.fi/citizenportal/#/login

Siirry "Varaa uusi aika" ja valitse oikea vaihtoehto " Koronarokotukset 5-11-vuotiaille tai Koronarokotukset yli 12-vuotiaille".

Kun valitset vastaanottajaksi" kuka tahansa" saat näkyviin kaikki vapaat rokotusajat. 

Ainoastaan, jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat rokotusajan puhelimitse. Huomaa muuttuneet puhelinajat.

 • Ajanvarauksen numero on 02 588 2600. Valitse ensin kiireetön ajanvaraus painamalla 2 ja sen jälkeen rokotusasiat numero 2. Koronarokotusaikoja annetaan puhelimitse ainoastaan maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-12.
 • Jos olet jättänyt takaisinsoittopyynnön, odota soittoa rauhassa, älä soita uudelleen. Takaisin soitetaan vasta, kun uusia vapaita aikoja on tarjolla. 

Ethän ruuhkauta puhelinpalvelua, kiitos.

Jos sinun pitää perua aikasi, voit tehdä sen netin ajanvarauksessa. 
Ajanvarauksen peruutus lomakkeella

Rokotuspaikka

Rokotuspaikka on Oskarintalolla eli kaupunginvirastolla osoitteessa Oskarinkatu 4. Käynti uudelle rokotuspaikalle on rakennuksen keskiosasta, Oskarinkadun puolellta. Lue lisää rokotuspaikasta

Rokotukselle voi tulla ainoastaan ajanvarauksella.

Varaa aika osoitteesta kaarina.terveytesi.fi.

Koronatodistus

Tarvitset EU:n koronatodistuksen kun matkustat ulkomaille tai palaat Suomeen. Koronapassi ei ole tällä hetkellä käytössä Suomessa.

Koronatodistuksen merkintöihin ja matkustamiseen liittyviin koronatodistuksen voimassaoloihin on tullut muutoksia helmikuussa 2022.

Lue lisää koronatodistuksesta

Tietoa rokotteista ja koronaviruksesta

Jaa