Koronarokotukset Kaarinassa

Rokotusinfo

Kaarinassa rokotamme kaarinalaisia sekä heitä, jotka ovat valinneet hoitopaikakseen Kaarinan.

Uusia rokotusaikoja tulee varattaviksi rokotteiden saatavuuden mukaan. Rokotteiden saatavuus ja ikäryhmä vaikuttavat rokotusaikatauluun.

Rokotuspaikkana on Kaarinan kirkon kirkkosali, Voudinkatu 2. Rokotuspaikkana on 31.8. alkaen kaupunginvirasto, Oskarintalo, Oskarinkatu 4.

Huomioithan ensimmäistä koronarokotusaikaa varatessasi, että myös toinen rokotusaika sopii aikatauluusi: saat toisen rokoteajan täsmälleen 12 viikon päähän. Rokotteiden saatavuudesta riippuen voit vaihtaa toisen rokotuksen ajan 8-12 viikon päähän ensimmäisestä. Katso ohje, miten rokotusaika vaihdetaan

Yli 65-vuotiaat voivat valita toisen rokotteen. Katso tarkempi ohjeistus täältä. Toimintatapa johtuu rokotteiden saatavuudesta.

Jos sinulla on ollut koronavirustartunta, rokotuksen voi ottaa 6 kk kuluttua sairastamisesta.

Puhelimitse rokotuksista ei kannata tiedustella. Voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koronarokotuksista.

Koronarokotustodistuksien tietojen siirtymisessä Omakantaan on edelleen viivettä. Noin puolet tiedoista on nyt korjattu. Edelleen ovat korjaamatta sellaisten asiakkaiden tiedot, jotka ovat käyneet rokotuksessa välillä 8.4.-14.6.2021. (tilanne 12.7.2021) Tietojärjestelmätoimittaja korjaa parhaillaan tilannetta.

Kiireellisissä tilanteissa voit myös noutaa todistuksen suoraan rokotuspaikalta klo 9-15 välisenä aikana. Tähän et tarvitse ajanvarausta. Rokotuspaikalta tai terveyskeskuksesta ei ole mahdollista saada EU-rokotustodistusta.

Rokotusvuorossa olevat

Tiedot päivitetty 14.7.2021 klo 14.05.

Yli 70-vuotiaat

Ikäryhmä on pääosin rokotettu.

16-69-vuotiaat

Kaikki 16-69-vuotiaat (jo 16 vuotta täyttäneet) voivat varata ajan koronarokotukseen. Sinun ei tarvitse kuulua riskiryhmään.

12-15 vuotiaat (12 vuotta täyttäneet) riskiryhmään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvat 12-15-vuotiaat (jo 12 vuotta täyttäneet) voivat varata ajan koronarokotukseen. Lisätietoa riskiryhmistä

12-15-vuotiaat (12 vuotta täyttäneet) perusterveet

Rokotukset alkavat aikaisintaan elokuussa. Aikoja ei voi vielä varata.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Nuori voi tulla rokotukseen huoltajan kanssa, huoltajien allekirjoittaman suostumuksen kanssa tai itsenäisesti, jolloin nuoren kanssa käydään arviointikeskustelu.

Huomioithan ensimmäistä koronarokotusaikaa varatessasi, että myös toinen rokotusaika sopii aikatauluusi: saat toisen rokoteajan täsmälleen 12 viikon päähän, Rokotteiden saatavuudesta riippuen voit vaihtaa toisen rokotuksen ajan 8-12 viikon päähän ensimmäisestä. Lisätietoja alta kohdasta Ohje ajanvaraukseen.

Pop up -rokotukset ilman ajanvarausta

Kaikki 16 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmään kuuluvat 12-15 -vuotiaat voivat ottaa ensimmäisen tai toisen rokotuksen myös pop up -rokotuksissa joihin voi tulla ilman ajanvarausta. Pop up -rokotukset jatkuvat ainakin elokuun ajan. Lue lisää pop up -rokotuksista

 • Kaarinassa rokotamme kaarinalaisia sekä heitä, jotka ovat valinneet hoitopaikakseen Kaarinan.

Pop up -rokotuspaku

Punainen pop up -koronarokotuspaku jatkaa kierrostaan

 • torstaina 29.7.2021. Koronarokotuspaku on Krossissa, Nesteen pihalla osoitteessa Krossinkatu 1 klo 9-17.

Rokotuspaku on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmään kuuluville 12-15-vuotiaille. Pakussa annetaan ensisijaisesti ensimmäisiä rokotteita.

Pop up -rokotukset rokotuspaikalla Kaarinan kirkolla

 • keskiviikkona 28.7.2021 klo 9-17
 • pop up -rokotukset jatkuvat ainakin elokuun ajan. Tiedotamme aikataulusta heti kun se on selvillä.

Rokotuspaikan pop up -päivät on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmään kuuluville 12-15-vuotiaille kaarinalaisille, jotka tulevat ottamaan joko ensimmäisen tai toisen rokotteen.

Toisena rokotteena on tarjolla Pfizerin Comirnaty. Jos olet saanut ensimmäisellä rokotuskerralla Modernan rokotteen, Comirnaty sopii toiseksi rokotteeksi.

Toisen rokotteen voi saada vasta kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Muista perua jo varattu aikasi, jos käyt pop upissa.

Ohje ja linkki ajanvaraukseen

Huomioithan ensimmäistä koronarokotusaikaa varatessasi, että myös toinen rokotusaika sopii aikatauluusi: saat toisen rokoteajan täsmälleen 12 viikon päähän. Rokotteiden saatavuudesta riippuen voit vaihtaa toisen rokotuksen ajan 8-12 viikon päähän ensimmäisestä. Katso ohje, miten rokotusaika vaihdetaan

Yli 65-vuotiaat voivat valita toisen rokotteen. Katso tarkempi ohjeistus täältä. Toimintatapa johtuu rokotteiden saatavuudesta.

Saat muistutuksen rokotusajankohdasta tekstiviestinä vuorokautta ennen varattua aikaa.

Varaa aika netissä

Pääsääntöisesti rokotusaika varataan osoitteesta kaarina.terveytesi.fi.

Ohje: Näin varaat koronarokotuksen

Ainoastaan, jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat rokotusajan puhelimitse

 • Ajanvarauksen numero on 02 588 2600. Valitse ensin kiireetön ajanvaraus painamalla 2 ja sen jälkeen numero 3. Korona-aikoja annetaan puhelimitse ainoastaan arkisin klo 8 - 14.00.
 • Jos olet jättänyt takaisinsoittopyynnön, odota soittoa rauhassa, älä soita uudelleen. Takaisin soitetaan vasta, kun uusia vapaita aikoja on tarjolla. 

Ethän ruuhkauta puhelinpalvelua, kiitos.

Tietoa rokotteista ja koronaviruksesta

Alle 65-vuotiaiden rokotteet

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla (esimerkiksi Comirnaty ja Moderna). Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.  

Jos alle 65-vuotiaalla on kiistaton lääketieteellinen vasta-aihe mRNA-rokotteille, esim. vakava allergia mRNA-rokotteiden aineosalle, tai jos mRNA rokote on aiheuttanut vakavan haittavaikutuksen ensimmäisen annoksen jälkeen, AstraZenecan antaminen on perusteltua, koska muita vaihtoehtoja ei ole.

Arvio ristiinkäytön tehosta ja turvallisuudesta perustuu immunologiseen yleistietoon. Eri koronarokotteiden ristiinkäytöstä tehdään parhaillaan tutkimuksia. Niissä ei ole havaittu hälyttäviä turvahuolia ja suojavasteesta saadaan tietoa kesän aikana.  Ristiinkäyttö näyttäisi aiheuttavan jonkin verran enemmän muutamassa päivässä ohimeneviä haittoja kuten kuumetta, lihassärkyä, väsymystä ja sairauden tunnetta.

65 vuotta täyttäneiden rokotteet

Yli 65-vuotialle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita.  Uusien rokotussarjojen suhteen 65 vuotta täyttänyt voi itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen.

THL ohjeistaa, että 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle toinen rokotusannos annetaan samaa rokotetta käyttäen kuin ensimmäisellä kerralla. Mikäli 65 vuotta täyttänyt on saanut ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotetta ja hän kieltäytyy toisesta annoksesta AstraZenecan rokotetta, hän voi saada mRNA-rokotetta.

 • Suomen tämänhetkisessä epidemiatilanteessa mRNA-rokotteet tulee suunnata ensisijaisesti niille, jotka lääketieteellisistä syistä eivät voi käyttää muita kuin mRNA-rokotteita.
 • 65 vuotta täyttäneillä ei ole todettu samassa määrin kuin tätä nuoremmilla AstraZenecan rokotukseen liittyvää harvinaista, vakavaa hyytymisjärjestelmän häiriötä.
 • Potilaslain mukaan jos potilas kieltäytyy tietystä hoidosta tai hoitotoimenpiteestä, häntä on mahdollisuuksien mukaan hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan muulla lääketieteellisesti hyväksyttävällä tavalla.
 • Ristiin käytön on osoitettu aiheuttavan jonkin verran enemmän muutamassa päivässä ohimeneviä haittoja kuten kuumetta, lihassärkyä, väsymystä ja sairauden tunnetta.
 • Huomioithan, että jos olet saanut ensimmäisenä rokotteena AstraZenecaa ja haluat toisen annoksen mRNA rokotetta --> ÄLÄ SIIRRÄ TAI PERUUTA JO AIEMMIN SAATUA AIKAASI Voit pyytää rokotteen vaihtoa rokotuspaikalla ilman ajanvarauksen siirtoa tai uuden ajan varaamista. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta (Aluehallintovirasto)

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koontisivu koronarokotteesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linkkejä ja yleistä tietoa muun muassa rokotteen turvallisuudesta ja rokotusjärjestyksestä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean koronatietoa

Euroopan tautikeskus ECDC ylläpitää Eurooppalainen rokotustietojärjestelmä -sivustoa, jossa on tietoa myös koronarokotteista. Sisällöt on julkaistu kaikilla EU-kielillä.

Muuntuneet koronavirukset

Jaa