Koronarokotukset Kaarinassa

Hyvä tietää

Kaarinassa rokotamme kaarinalaisia sekä heitä, jotka ovat valinneet hoitopaikakseen Kaarinan. 

Rokotuspaikkana on Kaarinan pääterveysasema, osoitteessa Voivalantie 5. 

HUOM! Rokotuspaikka muuttuu maanantaina 27.6.2022 Piikkiön terveysasemalle, Pontelanmäki 6.

Tällä hetkellä annamme:

 • 1. ja 2. rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille.
 • 1. ja 2. rokotteita kaikille 5-11 vuotiaille.
 • 3. rokotteita kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä 12-17-vuotiaille riskiryhmäläisille 
 • 4. rokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, 70 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville ja kaikille 80 vuotta täyttäneille. Neljättä rokoteannosta suositellaan myös iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona.
 • 5. rokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Ennen rokotuspaikalle saapumista tai ajanvarausta lue huolella tällä sivulla olevat ohjeet ja rajoitukset.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin 6 - 12 kuukauden ajan, mahdollisesti pidempäänkin, joten rokotteen ottamisella ei ole kiirettä. Pääosin rokotteen ottamista suositellaan noin 4-6 kk sairastetun taudin jälkeen. Tarkemmat tiedot rokotteen ottamisesta sairastetun taudin jälkeen voit kysyä terveydenhuollon ammattilaisilta. Mikäli olet saanut 2 rokotusta ja sairastanut koronataudin, et tarvitse kolmatta koronarokotusta. Lisätietoja rokotuksista ja sairastetusta koronataudista THL:n sivuilta

Puhelimitse rokotuksista ei kannata tiedustella.

Rokotuskerrat 1-5

Tiedot päivitetty 5. rokotteen osalta 16.6.2022 klo 9:19.

Ensimmäinen koronarokotus

Rokotamme:

Rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Molemmat ovat mRNA-rokotteita. Rokote voi vaihdella saatavuuden mukaan. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa. Maaliskuusta lähtien annetaan myös Novavaxin proteiinirokote Nuvaxovidia.

5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Toinen koronarokotus

Rokotamme:

12 vuotta täyttäneet voivat ottaa toisen rokoteannoksen 3-12 viikon kuluttua ensimmäisestä. 5-11-vuotiaat voivat ottaa toisen rokoteannoksen 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä saat ajan toiseen rokotukseen. Mikäli aika ei sovi Voit perua saamasi ajan tai siirtää sitä nettiajanvarauksen kautta

Rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Molemmat ovat mRNA-rokotteita. Rokote voi vaihdella saatavuuden mukaan. Molempia rokotteita voi ottaa toisena riippumatta siitä, mikä on ollut ensimmäisenä rokotteena. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa. Maaliskuusta lähtien on annettavissa myös Novavaxin proteiinirokote Nuvaxovid.

Kolmas koronarokotus

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta et tarvitse kolmatta rokoteannosta.

Kenelle kolmas koronarokotus ja milloin:

 • 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 3-4 kuukautta
 • 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 3-4 kuukautta
 • 18-60 vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 4-6 kuukautta
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 2 kuukautta
 • 12-17-vuotiaille riskiryhmäläisille, kun toisesta rokotteesta on kulunut 6 kuukautta

Lisätietoa riskiryhmistä

Kolmantena rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa.

Lisätietoja kolmansista rokotuksista THL:n sivuilta

Neljäs rokotus

Kaikki 80 vuotta täyttäneet ja muut iäkkäät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille hoivakodeissa asuville.

Neljättä rokoteannosta suositellaan myös iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona. 

Neljänsinä annoksina suositellaan ensisijaisesti mRNA-rokotteita eli kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia. Neljäntenä annoksena voidaan antaa myös Janssenin rokotetta tai Nuvaxovid-rokotetta.

Neljännen rokotusannoksen voi ottaa, kun kolmannesta on kulunut 3 kuukautta. Jos olet saanut kolme rokoteannosta ja lisäksi sairastanut koronavirustaudin, et toistaiseksi tarvitse neljättä annosta.

70 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Luettelo lääketieteellisistä riskiryhmistä

Neljännen rokotusannoksen voi ottaa, kun kolmannesta on kulunut 3 kuukautta. Jos olet saanut kolme rokoteannosta ja lisäksi sairastanut koronavirustaudin, et toistaiseksi tarvitse neljättä annosta.

12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia myös 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

Lue lisää neljänsistä rokotteista THL:n sivulta.

Viides rokotus

12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset

THL suosittelee viidensiä koronarokoteannoksia myös 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

Lue lisää THL:n sivuilta.

 

5-11-vuotiaiden rokotukset

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta. Voit tulostaa ja täyttää rokotussuostumuksen tästä tai kirjoittaa käsin tiedon huoltajien suostumuksesta.

Varaa aika lapsen rokotukselle osoitteessa kaarina.terveytesi.fi 

5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Lue lisää lasten rokotteista THL:n sivuilta

Lapsille voidaan antaa toinen rokoteannos 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

5–11-vuotiaan rokottaminen sairastetun taudin jälkeen

Rokoteannoksen ja koronvirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Jos 5-11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suosittelemme toista annosta 4-6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Tässä tulee huomioida mahdollisimman pitkä väli sairastetun taudin ja rokotteen kanssa, vähintään 4 kuukautta.

Nuvaxovid-rokote

Novavaxin koronarokotetta Nuvaxovidia on saapunut Suomeen viikolla 8 ja sitä on saatavilla nyt Kaarinassakin. Nuvaxovid-rokotteessa vaikuttavana aineena on koronaviruksen pintaproteiini eli piikkiproteiini. Rokote ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia.  Vaikuttavana aineena on laboratoriossa tuotettu SARS-CoV-2-viruksen piikkiproteiini. 

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. 

Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. 

Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. 

On huomattava, että rokotetta ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille. Jos rokotteen käyttöä joudutaan priorisoimaan, suurin lääketieteellinen tarve rokotteelle on 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla. 

Suosittelemme, että rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muuten kuin poikkeustapauksissa

Rokotukset ajanvarauksella

Varaa aika rokotukseen

Voit varata ajan 1., 2., 3., 4. sekä 5. rokotuskerralle. Tarkasta ennen ajanvarausta, että kuulut rokotettavaan ryhmään (yllä kohta Rokotuskerrat 1-5).

Varaa aika netissä

Pääsääntöisesti rokotusaika varataan osoitteesta kaarina.terveytesi.fi.

Ohje: Näin varaat koronarokotuksenKiinnitä huomiota ohjeen kohtaan 4: kun valitset kohtaan Vastaanottaja Kuka tahansa, saat näkyviin kaikkien rokotteiden vapaat ajat. 

Ainoastaan, jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat rokotusajan puhelimitse. Huomaa muuttuneet puhelinajat.

 • Ajanvarauksen numero on 02 588 2600. Valitse ensin kiireetön ajanvaraus painamalla 2 ja sen jälkeen rokotusasiat numero 2. Koronarokotusaikoja annetaan puhelimitse ainoastaan maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-12.
 • Ajanvarauksen puhelinliikenne on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut rokotuspuheluiden vuoksi. Pyrimme vastaamaan takaisinsoittopyyntöihin parhaamme mukaan mahdollisimman pian, mutta pyynnöt käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä eli voit joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa seuraavaan päivään. Pahoittelemme asiaa.
 • Jos olet jättänyt takaisinsoittopyynnön, odota soittoa rauhassa, älä soita uudelleen. Takaisin soitetaan vasta, kun uusia vapaita aikoja on tarjolla. 

Ethän ruuhkauta puhelinpalvelua, kiitos.

Jos sinun pitää perua aikasi, voit tehdä sen netin ajanvarauksessa. 
Ajanvarauksen peruutus lomakkeella

Rokotuspaikka

Rokotuspaikkana on Kaarinan pääterveysasema, osoitteessa Voivalantie 5. Sisäänkäynti rokotuspaikalle on terveysaseman pääsisäänkäynnistä. 

HUOM! Rokotuspaikka muuttaa 27.6.2022 Piikkiön terveysasemalle, osoitteeseen Pontelanmäki 6..

Rokotukselle voi tulla vain varaamalla ajan.

Varaa aika osoitteesta kaarina.terveytesi.fi.

Koronatodistus

Tarvitset EU:n koronatodistuksen kun matkustat ulkomaille tai palaat Suomeen. Koronapassi ei ole tällä hetkellä käytössä Suomessa.

Koronatodistuksen merkintöihin ja matkustamiseen liittyviin koronatodistuksen voimassaoloihin on tullut muutoksia helmikuussa 2022.

Lue lisää koronatodistuksesta

UKK - usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK-sivulla olemme vastanneet niihin kysymyksiin, joita usein kysytään rokotuksista esimerkiksi soittamalla.

Usein kysytyt kysymykset - rokotukset UKK

Jaa