Koronarokotukset Kaarinassa

Hyvä tietää

Kaarinassa rokotamme kaarinalaisia sekä heitä, jotka ovat valinneet hoitopaikakseen Kaarinan. Rokotuspaikkana on Oskarintalo eli kaupunginvirasto, osoitteessa Oskarinkatu 4

Tällä hetkellä annamme:

 • 1. ja 2. rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella.
 • ainoastaan ajanvarauksella 1. ja 2. rokotteita kaikille 5-11 vuotiaille.
 • ainoastaan ajanvarauksella 3. rokotteita kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä 12 vuotta täyttäneille taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisille.
 • Ainoastaan ajanvarauksella 4. rokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Ennen rokotuspaikalle saapumista tai ajanvarausta lue huolella tällä sivulla olevat ohjeet ja rajoitukset.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin 6 - 12 kuukauden ajan, mahdollisesti pidempäänkin, joten rokotteen ottamisella ei ole kiirettä. Pääosin rokotteen ottamista suositellaan noin 4-6 kk sairastetun taudin jälkeen. Tarkemmat tiedot rokotteen ottamisesta sairastetun taudin jälkeen voit kysyä terveydenhuollon ammattilaisilta. Mikäli olet saanut 2 rokotusta ja sairastanut koronataudin, et tarvitse kolmatta koronarokotusta. Lisätietoja rokotuksista ja sairastetusta koronataudista THL:n sivuilta

Puhelimitse rokotuksista ei kannata tiedustella.

Huoltaja ei voi varata omalla nimellään nuorelle rokotusaikaa. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Nuori voi tulla rokotukseen huoltajan kanssa, huoltajien allekirjoittaman suostumuksen kanssa tai itsenäisesti, jolloin nuoren kanssa käydään arviointikeskustelu. Lisätietoja nuorten rokotuksista THL:n sivuilta

Näin saat koronatodistuksen:

Saat koronatodistuksen Omakannasta. Voit tulostaa todistuksen tai esimerkiksi tallentaa sen älypuhelimeen. Hae koronatodistus Omakannasta omakanta.fi

Jos et voi itse tulostaa todistusta tai sinulla ei ole älypuhelinta, saat todistuksen rokotuspaikalta arkisin klo 9-15. Rokotuspaikan yhteystiedot

Saat apua ja neuvoa koronatodistuksen tulostamiseen myös Kaarinan kirjastoista ja palvelupisteistä.

Rokotuskerrat 1-4

Tiedot päivitetty 18.1.2022 klo 8.25.

Ensimmäinen koronarokotus

Yli 12 vuotias voi tulla ensimmäiselle koronarokotukselle varaamalla ajan tai ilman ajanvarausta arkisin 9-15.30 välisenä aikana. Rokotamme:

Rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Molemmat ovat mRNA-rokotteita. Rokote voi vaihdella saatavuuden mukaan. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa. 5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Toinen koronarokotus

Yli 12-vuotias voi tulla toiselle koronarokotukselle varaamalla ajan tai ilman ajanvarausta arkisin 9-15.30 välisenä aikana. Toisen rokoteannoksen voi ottaa 3-12 viikon kuluttua ensimmäisestä. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä saat ajan toiseen rokotukseen, mikäli aika ei sovi: Voit perua saamasi ajan tai siirtää sitä nettiajanvarauksen kautta tai voit tulla rokotukselle ilman ajanvarausta.

Rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Molemmat ovat mRNA-rokotteita. Rokote voi vaihdella saatavuuden mukaan. Molempia rokotteita voi ottaa toisena riippumatta siitä, mikä on ollut ensimmäisenä rokotteena. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa.

Kolmas koronarokotus vain ajanvarauksella, poikkeuksena rokotusviikko 24.-28.1.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan vain ajanvarauksellaKolmanteen rokoteannokseen varataan aika samalla tavalla kuin aiempiin. Poikkeuksena rokotusviikko 24.-28.1.2022. jolloin 3. annoksia saa Oskarintalolta ilman ajanvarausta klo 9-15.30. Lue lisää rokotusviikosta

Jos olet sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta et tarvitse kolmatta rokoteannosta.

Kenelle kolmas koronarokotus ja milloin:

 • 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 3-4 kuukautta
 • 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 3-4 kuukautta
 • 18-60 vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 4-6 kuukautta
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset, kun toisesta rokotuksesta on vähintään 2 kuukautta

Lisätietoa riskiryhmistä

Kolmantena rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa.

Lisätietoja kolmansista rokotuksista THL:n sivuilta

Neljäs rokotus

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

5-11-vuotiaiden rokotukset

Kaikkien 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotukset ovat alkaneet.

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta. Voit tulostaa ja täyttää rokotussuostumuksen tästä tai kirjoittaa käsin tiedon huoltajien suostumuksesta.

Varaa aika lapsen rokotukselle osoitteessa kaarina.terveytesi.fi

5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Lue lisää lasten rokotteista THL:n sivuilta

Lapsille voidaan antaa toinen rokoteannos 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

5-11-vuotiaiden rokotusajat ja -paikat

 • Vain ajanvarauksella. Rokotuspaikkana on Oskarintalo eli kaupunginvirasto. Käynti rokotuspaikalle on Turun puoleisesta päädystä. Lisätietoja rokotuspaikasta

Rokotukset ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta

Varaa aika rokotukseen

Voit varata ajan 1., 2., 3. sekä 4. rokotuskerralle. Tarkasta ennen ajanvarausta, että kuulut rokotettavaan ryhmään (yllä kohta Rokotuskerrat 1-4).

Huomaa myös Rokotusviikonloppu 29.-30.1.2022

Varaa aika netissä

Pääsääntöisesti rokotusaika varataan osoitteesta kaarina.terveytesi.fi.

Ohje: Näin varaat koronarokotuksenKiinnitä huomiota ohjeen kohtaan 4: kun valitset kohtaan Vastaanottaja Kuka tahansa, saat näkyviin kaikkien rokotteiden vapaat ajat. 

Ainoastaan, jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat rokotusajan puhelimitse. Huomaa muuttuneet puhelinajat.

 • Ajanvarauksen numero on 02 588 2600. Valitse ensin kiireetön ajanvaraus painamalla 2 ja sen jälkeen rokotusasiat numero 2. Koronarokotusaikoja annetaan puhelimitse ainoastaan maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-12.
 • Ajanvarauksen puhelinliikenne on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut rokotuspuheluiden vuoksi. Pyrimme vastaamaan takaisinsoittopyyntöihin parhaamme mukaan mahdollisimman pian, mutta pyynnöt käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä eli voit joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa seuraavaan päivään. Pahoittelemme asiaa.
 • Jos olet jättänyt takaisinsoittopyynnön, odota soittoa rauhassa, älä soita uudelleen. Takaisin soitetaan vasta, kun uusia vapaita aikoja on tarjolla. 

Ethän ruuhkauta puhelinpalvelua, kiitos.

Jos sinun pitää perua aikasi, voit tehdä sen netin ajanvarauksessa. 
Ajanvarauksen peruutus lomakkeella

Rokotukset ilman ajanvarausta

Oskarintalon rokotukset arkisin klo 9-15.30

Ilman ajanvarausta voi tulla vain 1. tai 2. rokoteannokselle. Poikkeuksena rokotusviikko 24.-28.1.2022, jolloin myös 3. rokoteannoksia saa ilman ajanvarausta.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat käydä koronarokotuksella ilman ajanvarausta Oskarintalolla eli kaupunginvirastolla, os. Oskarinkatu 4, arkisin klo 9-15.30. Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus, myös ajokortti käy. Kaarinassa rokotamme vain kaarinalaisia tai hoitopaikakseen Kaarinan valinneita.

Rokotteita on rajoitetusti, koska rokotamme yhtä aikaa myös ajanvarauksella tulevia. Varaudu odottamaan ulkotiloissa.

Lisätietoja rokotuspaikasta

Pop up -rokotukset ja rokotustapahtumat

Rokotusviikolla 24.-28.1.2022 annoksia 1-3 ilman ajanvarausta Oskarintalolla klo 9-15.30. Lue lisää rokotusviikosta

UKK - usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK-sivulla olemme vastanneet niihin kysymyksiin, joita usein kysytään rokotuksista esimerkiksi soittamalla.

Usein kysytyt kysymykset - rokotukset UKK

Jaa