Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Vastaanotolla tapaat lääkärin tai hoitajan, jolta löytyy laajaa erityisosaamista.

Diabeteksen hoito

Diabeetikon hoito on ryhmätyötä, jossa eri alojen asiantuntijoiden avulla tuetaan diabeetikkoa omahoitoon.

  • Diabeteshoitaja Tiina Blomqvist, ajanvaraus puh. 02 588 2600. 
  • Diabetesvastaanotto on muuttanut pääterveysasemalla entisiin tiloihinsa osasto 2:n alapuolelle neuvolapäätyyn

Diabeetikoiden Diabetesvastaanotto on muuttanut pääterveysasemalla (”entisiin tiloihinsa”) osasto 2:n alapuolelle  neuvolapäätyyn jaetaan ilman ajanvarausta Kaarinan pääterveysasemalla
keskiviikkoisin klo 8 - 10 ja 15 - 17 

Jos keskiviikkojakelu osuu viralliseen vapaa/pyhäpäivään on diabetestarvikejakelu kokonaan suljettu tai jos torstai on pyhäpäivä ei iltajakelua ole.

Insuliinipumpputarvikkeita haettaessa suositellaan ajan varaamista vastaanoton sujuvuuden vuoksi.                 

Astma-ja siedätyshoito

Astmanhoito

Vastaanotolla saat tietoa, tukea ja neuvontaa erilaisiin keuhkosairauksiin liittyen. Tämän lisäksi tehdään astman diagnoosiin liittyviä tutkimuksia (PEF-kotiseuranta, rasitus-PEF) astman alkuohjausta, hoitoa ja seurantaa sekä lääkehoidon aloituksia

  • ajanvaraus puh. 02 588 2600

Siedätyshoito

vaikeisiin siitepölyallergioihin voi saada helpotusta siedätyshoidolla. Siedätyshoitoa annetaan vaikeaa allergista nuhaa, silmien allergista sidekalvotulehdusta tai allergista astmaa sairastaville.

Hoitomuotona on pistoshoito. Yleensä hoito jatkuu 3–5 vuotta.

  • ajanvaraus puh. 02 588 2600

Muistineuvonta- ja ohjaus

Muistihäiriön varhainen tunnistaminen ja diagnosointi on tärkeää, jotta varhain aloitetulla hoidolla ja seurannalla voidaan hidastaa sairauden etenemistä ja lisätä hyviä elinvuosia. 

  • ajanvaraus puh 02 588 2600

Savuttomuushoito

Savuttomuus-vastaanotolla kartoittaan potilaan terveydentila-ja elämäntavat. Hoito-ohjelman tukena voidaan käyttää nikotiinikorvaushoitoa tai lääkehoitoa.

Vieroitusohjelman onnistumisen kannalta on tärkeää, että olet tehnyt päätöksen tupakoinnin lopettamisesta jo ennen ajan varaamista vastaanotolle.

  • ajanvaraus puh 02 588 2600

Suolistosyövän seulontahoito

Suolistosyövän seulontaa tarjotaan 60-, 62-, 64- ja 66-vuotiaille. Nämä edellä mainitut ikäryhmät saavat seulontakutsun kahden vuoden välein. Seulonta pitää toistaa säännöllisesti, koska testi kertoo vain sen hetkisen tilanteen. Tarkastus on osa kotikunnan terveydenhuoltoa ja se on kutsutulle maksuton. 

Elintapaohjaus

Potilasta tuetaan ohjauksella ja neuvonnalla kohti parempaa ja terveellisempää elämää. Potilaan elintavat kartoitetaan ja ohjauksen tavoitteena on saada potilas voimaan paremmin ja edistää hänen terveyttään ja toimintakykyään. Ohjaukseen kuuluu sekä elintapaohjausta- että liikuntaneuvontapalvelua.

  • ajanvaraus puh 02 588 2600

Matkailijoiden rokotusneuvonta

Tarkista voimassa olevat rokotuksesi noin 3-6 kuukautta ennen suunniteltua ulkomaanmatkaa.

Kaikkien on suositeltavaa ottaa jäykkäkouristus-kukkumätärokote (dT), joka on voimassa alle 65 vuotiaille 20 vuotta ja yli 65-vuotiaille 10 v.

  • Terveydenhoitaja Hanna Saari, ajanvaraus puh 02 588 2600.

Jaa