Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Vastaanotolla tapaat lääkärin tai hoitajan, jolta löytyy laajaa erityisosaamista.

Diabeteksen hoito

Diabeetikon hoito on ryhmätyötä, jossa eri alojen asiantuntijoiden avulla tuetaan diabeetikkoa omahoitoon.

 • Diabeteshoitaja Tiina Blomqvist tai Saariniemi Merja, ajanvaraus netin kautta tai puh. 02 588 2600
 • Diabetesvastaanotto on muuttanut pääterveysasemalla entisiin tiloihinsa, jotka nimetty Terveyskellariksi,  osasto 2:n alapuolelle neuvolapäätyyn

Astma-ja siedätyshoito

Astmanhoito

Vastaanotolla saat tietoa, tukea ja neuvontaa erilaisiin keuhkosairauksiin liittyen. Tämän lisäksi tehdään astman diagnoosiin liittyviä tutkimuksia (PEF-kotiseuranta, rasitus-PEF) astman alkuohjausta, hoitoa ja seurantaa sekä lääkehoidon aloituksia

 • ajanvaraus puh. 02 588 2600

Siedätyshoito

vaikeisiin siitepölyallergioihin voi saada helpotusta siedätyshoidolla. Siedätyshoitoa annetaan vaikeaa allergista nuhaa, silmien allergista sidekalvotulehdusta tai allergista astmaa sairastaville.

Hoitomuotona on pistoshoito. Yleensä hoito jatkuu 3–5 vuotta.

 • ajanvaraus puh. 02 588 2600

Muistineuvonta- ja ohjaus

Muistihäiriön varhainen tunnistaminen ja diagnosointi on tärkeää, jotta varhain aloitetulla hoidolla ja seurannalla voidaan hidastaa sairauden etenemistä ja lisätä hyviä elinvuosia. 

 • ajanvaraus puh 02 588 2600

Savuttomuushoito

Savuttomuus-vastaanotolla kartoittaan potilaan terveydentila-ja elämäntavat. Hoito-ohjelman tukena voidaan käyttää nikotiinikorvaushoitoa tai lääkehoitoa.

Vieroitusohjelman onnistumisen kannalta on tärkeää, että olet tehnyt päätöksen tupakoinnin lopettamisesta jo ennen ajan varaamista vastaanotolle.

 • ajanvaraus puh 02 588 2600

Suolistosyövän seulontahoito

Suolistosyövän seulontaa tarjotaan 60-, 62-, 64- ja 66 -vuotiaille. Nämä edellä mainitut ikäryhmät saavat seulontakutsun kahden vuoden välein. Seulonta pitää toistaa säännöllisesti, koska testi kertoo vain sen hetkisen tilanteen. Tarkastus on osa kotikunnan terveydenhuoltoa ja se on kutsutulle maksuton. 

Elintapaohjaus

Potilasta tuetaan ohjauksella ja neuvonnalla kohti parempaa ja terveellisempää elämää. Potilaan elintavat kartoitetaan ja ohjauksen tavoitteena on saada potilas voimaan paremmin ja edistää hänen terveyttään ja toimintakykyään. Ohjaukseen kuuluu elintapaohjausta ja liikuntaneuvontapalvelua.

 • ajanvaraus puh 02 588 2600

Matkailijoiden rokotusneuvonta

Tarkista voimassa olevat rokotuksesi noin 3-6 kuukautta ennen suunniteltua ulkomaanmatkaa.

Kaikkien on suositeltavaa ottaa jäykkäkouristus-kukkumätärokote (dT), joka on voimassa alle 65-vuotiaille 20 vuotta ja yli 65-vuotiaille 10 v.

 • Terveydenhoitaja Hanna Saari, ajanvaraus puh 02 588 2600.

Asiakasohjaus

Asiakasohjaus sopii sinulle esimerkiksi silloin kun:

 • sinulla on paljon sairauksia ja niiden hoito ja tutkimukset vievät sinulta voimavaroja
 • tarvitset monia palveluja ja haluat, että ne muodostavat järkevän kokonaisuuden
 • tarvitset arkesi tueksi selkeän suunnitelman hoitoosi ja palveluihisi
 • sinulla on uusi elämäntilanne tai sairaus ja tarvitset sen tueksi hyvän suunnitelman ja palveluja
 • koet tarvitsevasi lisää tai erilaisia palveluja kuin sinulla nyt on.


Asiakasohjaus alkaa aina tämänhetkisen tilanteesi kartoituksella. Käyt yhdessä asiakasohjaajan kanssa läpi terveydentilasi, arkesi, verkostosi, käyttämäsi terveys-, sosiaali- ja muut palvelut sekä voimavarasi. Sen jälkeen laaditte yhdessä hoitosuunnitelman, johon kootaan kaikki tarvitsemasi palvelut ja hoito. Hoitosuunnitelman tavoitteena on, että saat oikea-aikaisia, sujuvia ja juuri sinulle sopivia palveluja terveytesi ja arkesi tueksi. Asiakasohjaaja ottaa tarvittaessa luvallasi yhteyttä hoitoosi osallistuviin ja palveluitasi tarjoaviin tahoihin ja luo yhteistyössä heidän kanssaan sinulle sujuvan hoito- ja palvelukokonaisuuden. 
Voit hakeutua asiakasohjaukseen itse tai jonkun asioitasi hoitavan ammattilaisen ohjaamana. Et tarvitse lähetettä. Asiakasohjausta tehdään aina suostumuksellasi ja yhdessä kanssasi. 
Asiakasohjaajan vastaanotto on asiakkaalle ilmainen.

Asiakasohjaus on toistaiseksi tauolla (päivitetty 10.9.2021).

Terveyskeskuksen henkilökunta

Nettiajanvarauksen kautta voit varata ajan hoitajalle. Lääkärille voit varata ajan tekemällä oirearvion Omaolo.fi kautta, josta hoitaja varaa tarvittaessa ajan, tai puhelimitse.

Terveyskeskuksen lääkärit

Terveyskeskuksen hoitajat

 

Maksut

Terveyskeskuslääkärin käyntimaksu: 20,90 e, (peritään kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuoden aikana)

Erikoissairaanhoidon käyntimaksu: 41,80 e

Alaikäisille alle 18v. terveyskeskuksen palvelut ovat ilmaisia.

Jaa