Sähköinen asiointi ja lomakkeet

Voit hoitaa lähes kaikki asiasi sähköisesti. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Nettiajanvaraus

Voit varata ajan:

 • diabeteshoitajalle
 • ehkäisyneuvolaan
 • etävastaanotolle (sairaanhoitajan)
 • hammastarkastukseen, jos edellisestä tarkastuksesta on kulunut vähintään 2 v
 • laboratorioon (vain lähetteellä)
 • lastenneuvolaan 1, 2, 3, 5 ja 6 v. tarkastuksiin
 • lääkärille
 • puheterapiaan
 • rokotuksiin
 • sairaanhoitajalle
 • toimintaterapiaan
 • äitiysneuvolaan (puhelinaika ja ensikäynti)

Etävastaanotto

Voit myös asioida meillä etänä. 

Voit muuttaa jo varatun lääkärin tai hoitajan ajan videovastaanotoksi. 

Videovastaanottoon liitytään nettiajanvarauksen kautta. 

Voit osallistua etävastaanotolle tietokoneella tai mobiililaitteella kuten älypuhelimella tai tabletilla, jossa on kamera. Mobiililaitteisiin pitää myös ladata ilmainen Lifecare-videoapplikaatio, mutta vastaanotolle liitytään silloinkin nettiajanvarauksen kautta. 

Ohje etävastaanoton käyttöön

Chat-palvelu

Chat-palveluun pääset terveyspalveluiden koontisivulta. Chat on avoinna ma - to klo 8 - 15 ja pe klo 8 - 14.

Chatissä vastaamme yleisiin terveyspalveluita koskeviin kysymyksiin. Älä poistu sivulta, ennen kuin saat vastauksen tiedusteluusi. Kysymykset eivät tallennu chattiin. Huomioithan, että yhteys ei ole suojattu.  Käytä henkilökohtaisissa asioissa Omahoito-viestiä.  

Omaolo

Voit arvioida yksittäiistä oiretta tai terveysongelmaa, kuten koronavirusta. Omaolossa voit tehdä arvion useista muistakin vaivoista ja sairauden oireista, kuin koronaan liittyvistä. Jos oireesi tarvitsee ammattilaisen arviota sinulle vastataan arkena virka-aikaan kahden tunnin sisällä oirearvion lähettämisestä. Omaolon kautta asioidessa vältyt puhelimessa jonottamiselta.

Omaolo kertoo,millaista apua vaivasi vaatii, tarjoaa itsehoito-ohjeita, sekä arvion siitä, milloin sinun kannattaa hakeutua lääkäriin. Jos lähetät tekemäsi arvion terveyskeskukseen, tulee sinulle vastaus sähköisessä muodossa Omaolon kautta kahden tunnin sisällä (terveyskeskuksen aukiolon rajoissa). Omaolo arvion lähettäminen vaatii vahvan tunnistautumisen, joten vanhempi ei voi omalla tunnistautumisellaan tehdä arviota lapsen puolesta.

 

Omahoito-viestit

Voit lähettää sekä vastaanottaa Omahoito-viestejä ammattilaiselle nettiajanvarauksen kautta klikkaamalla kohdasta Viestit. Palvelu vaatii toimiakseen kertaluontoisen suostumuksen, jonka voit antaa Viestit osiosta. Ammattilainen näkee viestit potilastietojärjestelmästä. Kun ammattilainen on laittanut sinulle uuden viestin, joka on luettavissa nettiajanvarauksen kautta, saat siitä tekstiviestin. Tarkastathan omista tiedoista, että puhelinnumerosi on oikein.

Omahoito-suostumus vaaditaan myös jos haluat, että mahdollinen koronatestin vastaus lähtee automaattisesti potilastietojärjestelmästä. Suostumuksen lisäksi tarkastathan nettiajanvarauksesta Oma tiedot kohdasta, että puhelinnumerosi on oikein ja tekstiviestiluvat on annettuna.

Jaa