Mittasuhteista -näyttely

Päivämäärä
Tapahtumapaikan nimi
Mökki Galleria

Iso-Rauhalinnantie 5
20780 Kaarina

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

M I T T A S U H T E I S T A (De proportionibus)


Benedict Slotten näyttelyn teema on mittasuhteet. Näyttely havainnollistaa mittasuhteita grafiikan, valokuvien ja musiikin avulla. Mittasuhteita on kaikkialla ympärillämme, ja näyttelyssä sen voi kokea moniaistisesti.

Näyttelyn keskeinen teos on Proportiones absconditae (Piilevät mittasuhteet), joka yhdistää musiikkia ja grafiikkaa. Teos havainnollistaa musiikin intervallisuhteiden ja geometristen mittasuhteiden vastaavuutta. Työ oli esillä kaupunkitaidefestivaalissa ”Olohuone 306.4 km2” Turussa 2019, mutta nyt saamme nähdä teoksen uutena toteutuksena. Lisäksi näyttelyssä on muita valokuva- ja grafiikkateoksia sekä uutta musiikkia.

Näyttelyn taustamusiikkina soi De proportionibus (Mittasuhteista), joka julkaistaan avajaispäivänä 4.10. Musiikki on toteutettu pääosin syntetisaattoreilla, mutta se sisältää myös akustisia elementtejä, kuten Turun tuomiokirkon kellojen ääntä ja yläsävellaulua. Musiikkijulkaisu on myynnissä näyttelyssä ja verkossa (Bandcamp).


Taiteilijan esittely

Benedict Slotte (synt. 1970 Helsinki) on koulutukseltaan diplomi-insinööri, erityisalueena akustiikka. Hän tekee taidetta muun työn ohessa. Teokset ovat syntyneet teknisen, matemaattisen ja tieteellisen kiinnostuksen tuloksena. Näyttely heijastaa taiteilijan kiinnostusta poikkitieteelliseen työskentelyyn, musiikkiin ja kosmologiaan. Benedict Slotte on aikaisemmin osallistunut yhteisnäyttelyihin, ja nyt hänellä on ensimmäinen oma näyttely Mökki Galleriassa. Lisätiedot: musiikkijulkaisu De proportionibus https://bslotte.bandcamp.com/album/de-proportionibus).

 

Koronatilanteen vuoksi olemme varovaisia Mökki Galleriassa ja huomioimme turvavälit ja hygienian. Hyödynnämme sään salliessa myös mökin piha-aluetta. Siten koiratkin ovat tervetulleita!

Tervetuloa!
 

kuva: Rationes linearum 1, Benedict Slotte 

Ajankohdat

4.10.2020 - 27.11.2020
Viikonpäivä Klo
tiistai
  • 10.00 - 16.00
keskiviikko
  • 10.00 - 16.00
torstai
  • 10.00 - 16.00
perjantai
  • 10.00 - 16.00

Jaa