Näyttelyt 2020: heinäkuu

Päivämäärä
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Lisätietoja

Anri Veston, näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston[at]kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Heinäkuun 2020 näyttelyt Kaarina-talossa

Heinäkuun näyttelyt Kaarina-talossa vievät katsojan hetkien, muistojen ja unien inspiroimiin kiehtoviin teoksiin, kun Marjatta Peräläisen ja Johanna Karvosen näyttelyt valtaavat talon molemmat kerrokset.

 

Marjatta Peräläinen: Untenkutoja
1.–31.7.2020 | Kaarina-talo 1.krs

Marjatta Peräläisen näyttely Untenkutoja sukeltaa syvälle unen ja alitajunnan pyörteisiin hakien sieltä nousseista muistoista ja mielikuvista luomisintoa ja aiheita teoksiinsa.

Peräläinen kertoo mietteistään näin: ”Jonain päivä sen vaan havahtuu huomaamaan, että takanapäin on enemmän vuosia kuin edessäpäin voi olla. Ihmettelyn, mihin ne katosivat, jälkeen alkaa kelaus taakse. Sanotaan, että elämä on ne päivät ja hetket jotka mieleen jäävät. Kelaus paljasti sen, että kannan lapsuusmaisemaa mukanani. En taakkana, vaan voimaannuttajana. Alitajunta alkoi tuoda mieli- ja muistikuvia. Rantaveden tuoksun kuumana poutapäivänä, korteikon kahinan veneenlaitoja vasten ongelle mennessämme. Kotimetsäpolun, jonne juoksimme katsomaan, joko vanamo kukkii.”

Peräläiselle taiteen tekeminen on ihanaa etsimistä, jossa esille nousevat kysymykset mitä tänään, mitä vielä ja mitä on onnistuminen?

Marjatta Peräläinen syntyi Haapavedellä, kotinsa savusaunan lempeässä syleilyssä 1943. Lapsuutensa hän eli tuossa turvallisessa järvenselän maisemassa sisarustensa ja serkkujensa kanssa, kunnes aikanaan lähti maailmalle.

Turkuun Peräläinen saapui 1962, tapasi elämäntoverinsa ja sai kaksi lasta. Lapsena taiteilijaksi tai arkkitehdiksi ryhtyminen oli ollut haaveissa, mutta tilaisuus mennä taidekouluun tuli vasta tuolloin myöhemmin. Erilaisilla taidekursseilla Peräläinen oli jo aiemmin käynyt monet vuodet.

Johanna Karvonen: Stunder
1.–31.7.2020 | Kaarina-talo 2.krs

Johanna Karvosen näyttelyssä Stunder, muistot ja hetket yhdistyvät luoden uusia hetkiä.

“Halusin antaa näyttelyn nimeksi “stunder” joka tarkoittaa suomeksi “hetkiä” tai “hetket”. Kuten nimestä voi päätellä, olen saanut inspiraation teoksiini henkilökohtaisista muistoista, tarinoista, ihmisistä ja ohi ajetuista maisemista. Monissa teoksissa nämä hetket yhdistyvät ja luovat yhdessä uusia hetkiä. Voisi sanoa, että taulut ovat muistojen muistoja.”

Johanna Karvonen on 37 vuotias taiteilija Kaarinasta joka taiteilee niin pensselillä kankaalle, kuin musteella iholle. Tatuoinnit ja taide luovat harvinaisen kokonaisuuden, jossa taide pääsee esiin eri muodoissaan. Johanna on myös tehnyt seinämaalauksia mm. moniin ravintoloihin, elokuvateattereihin ja yritystiloihin.

Ajankohdat

1.7.2020 - 31.7.2020
Viikonpäivä Klo
maanantai
  • 10.00 - 19.00
tiistai
  • 10.00 - 19.00
keskiviikko
  • 10.00 - 19.00
torstai
  • 10.00 - 19.00
perjantai
  • 10.00 - 19.00

Jaa