Näyttelyt 2021: joulukuu

Päivämäärä
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo ja Piikkiön kirjasto
Lisätietoja

Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Kaarina-talon aukioloajat 

Piikkiön kirjasto
Hadvalantie 9, Piikkiö
Piikkiön kirjaston aukioloajat

Anri Veston, näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston[at]kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston näyttelyt marraskuussa

Joulukuussa Kaarina-talo täyttyy joulun tunnelmalla, kun näyttelyaulassa saadaan ihastella Tauno Hurrin mittavaa joululehtikokoelmaa, joiden kuvittajina on mm. Rudolf Koivu ja Martta Wendelin. Joulutunnelmaa ovat tuomassa myös lähiseudun taitavien käsityöläisten koristelemat joulukuuset ja jouluinen miniatyyriasetelma.
 

Joulunäyttelyt Kaarina-talossa
2.–30.12.2021 | Kaarina-talo 1. ja 2. krs

Tauno Hurrin joululehdet:

Tauno Hurri on keräilijä. Joululehtien keräysharrastus sai alkunsa 80-luvun alkupuolella aivan toisen keräilykohteen "sivutuotteena". Näin Hurri kertoo harrastuksestaan: "Keräilin aikoinani Kupittaan Savi Oy:n keramiikkaa, jolloin jouduin toteamaan lähdetietojen lähes täydellisen puuttumisen. Ajattelin, että toki yrityksen on täytynyt ilmoitella lehdissä. Niinpä ryhdyin ostelemaan vanhoja aikakauslehtiä, ja poimimaan ja kopioimaan niistä Kupittaan Saven -ilmoituksia, hyvällä menestyksellä. Näin pääsin toteamaan esim., että joku tietty esine on ollut tuotannossa tiettyinä vuosikymmeninä. Lehtiä oli paljon ja kun siitä läjästä joululehdet kauniine, taiteellisine kansikuvineen erottuivat ja kiinnittivät huomioni, päädyin saman tien niitäkin keräilemään, enkä kadu."


Käsityökuuset:

Kaarinan Seniorit: Neulottuja palloja
Koristeiden teemana on sinivalkoinen Suomi. Koristeita ovat ideoineet ja valmistaneet Kaarinan Seniorien käsityökerholaiset, kerhon vetäjän, Pirjo Lehtilän johdolla.

Nina Tuomisto ja Kirsi Laitinen: Virkattuja ja puisia koristeita
Virkattujen koristeiden materiaaleina on käytetty muiden töiden loppulankoja. Koristeet käytetään tämän jälkeen peitteen tekemiseen. Puiset koristeet on tehty eri puulajeista, eri puolilta maailmaa intarsiantekijän ylijääneistä paloista. 

Satu Loijas & Satu Lehtinen: Poistokirjaorigameja
Lämminhenkinen tunnelmakuusi syntyi kirjaston poistokirjoista tehdystä origamitaiteesta. Ohjeetkin on luonnollisesti löytyneet kirjaston kirjoista. 

Satu Lehtinen & korttipajalaiset: Joulukortteja
Kirjaston korttipajoissa on vuosien varrella tehty mitä taidokkaimpia kortteja. Kuusta koristelevat kortit ovat olleet korttipajojen mallikortteina ja ovat Satu Lehtisen taitavissa käsissä syntyneitä.


Jouluinen miniatyyriasetelma:

Nina Tuomisto ja Kirsi Laitinen: Ihana tavallinen joulu
Käsintehtyjä nukketalon mööpeleitä ja muuta tilpehöörää.

 

Kaarinan Kuvaajat: Läheisyys
1.–31.12.2021 | Piikkiön kirjasto

Näyttely on koottu salakamman aiheesta "läheisyys", joka oli teemana Kuvaajien mukaan hyvin haastava.

Yhtäältä läheisyys on lämpöä ja yhdessä viihtymistä, mutta se voi olla myös sattumaa ja ohimeneviä hetkiä. Kuvissa on läheisyyttä eri tavoin kuvattuna; ihmisiä, eläimiä, lintuja ja perhosia.  Läheisyys on usein kuvattu romanttisena tai toiminnallisena, luonnon elämään liittyvänä. Luonto onkin useissa kuvissa vahvasti läsnä. Näyttelyssä on 20 kuvaa, 11 eri kuvaajalta.

Kuva: Johanna Siivonen | Lämmitän sinua

Salakampa on Kaarinan Kuvaajien leikkimielinen valokuvauskilpailu, johon jokainen yhdistyksen jäsen voi osallistua. Kilpailun aiheet määrätään ennakkoon kerran vuodessa ja kilpailu käydään jokaisessa jäsenillassa. Ennen iltaa kilpailuun osallistuvien kuvat kootaan yhteen ja ne esitetään nimettöminä läsnäolijoille. Tuomariksi valitaan läsnäolijoiden joukosta jäsen tai vierailija. Salakampa-kilpailussa voittaja valikoituu pisteytyksen kautta. 
 

Lisätiedot:
Anri Veston, Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946 / anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Katso Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston ajankohtaiset aukioloajat tästä linkistä.

Ajankohdat

2.12.2021 - 30.12.2021
Viikonpäivä Klo
maanantai
  • 9.00 - 19.00
tiistai
  • 9.00 - 19.00
keskiviikko
  • 9.00 - 19.00
torstai
  • 9.00 - 19.00
perjantai
  • 9.00 - 19.00
lauantai
  • 10.00 - 15.00

Jaa