Näyttelyt 2022: tammikuu

Päivämäärä
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Lisätietoja

Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Kaarina-talon aukioloajat 


Anri Veston, näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston[at]kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Näyttelyvuoden aloittavat Kaarinan Taitoluistelijoiden Kaaria ja kimallusta ja Kaija Malkan Maapallon kehityshistoria. Taitoluistelijoiden näyttelyssä käydään kolmen luistelijan tarinan kautta läpi, mitä muodostelmaluistelu on harrastuksena Kaarinan Taitoluistelijoissa, seurana ja osana lasten ja nuorten elämää. Kaija Malkan uuden näyttelyn keskeisenä osana on kahdeksanosainen sarja öljyvärimaalauksia. Maalausten aiheena on Tellus-planeettamme kehitys.


Kaarinan Taitoluistelijat: Kaaria ja kimallusta
4.–29.1.2022 | Kaarina-talo 1. krs

Taitoluistelijoiden näyttelyssä käydään kolmen luistelijan tarinan kautta läpi, mitä muodostelmaluistelu on harrastuksena Kaarinan Taitoluistelijoissa, seurana ja osana lasten ja nuorten elämää. 

Seuraan on perustettu kuluvalle kaudelle joukkue, joka kilpailee Suomen ylimmällä sarjatasolla ainoana pääkaupunkiseudun ulkopuolisena joukkueena. Lisäksi muodostelmaluistelu on tammikuussa hyvin ajankohtainen Kaarinan Taitoluistelijoiden toimiessa paikallisena tukena Taitoluisteluliiton järjestämässä lajin Challenger-sarjan osakilpailussa, jossa nähdään muodostelmaluistelua maailman huipulta. 
 

Kaija Malka: Maapallon kehityshistoria
4.–29.1.2022 | Kaarina-talo 2. krs

Kaija Malkan uuden näyttelyn keskeisenä osana on kahdeksanosainen sarja öljyvärimaalauksia. Maalausten aiheena on Tellus-planeettamme kehitys. Vuoden 2020 aikana syntyneet teokset muodostavat kokonaisuuden, joka kertoo maapallon synnystä, kukoistuksesta ja hiipumisesta. 

Tekijää on inspiroinut 14 miljardia valovuotta sitten avaruudessa tapahtunut räjähdys, jossa valtava kaasumassa sai aikaan uusia aurinkokuntia Linnunrata-galaksin reuna-alueilla. 

Taitelijan vapautta ja mielikuvitusta käyttäen Malka loi nyt näytteillä olevan sarjan, joka jatkaa hänen avaruudellisia teemoja käsitteleviä teossarjojaan. Yhteisiä inspiraationlähteitä näyttelyille ovat miljoonien vuosien aikajanat.

Kaija Malka rinnastaa nämä teokset sarjaan maalauksia unikoista: ”Unikkojen mikroskooppinen maailma yhdistyy näyttelyssä mielestäni kiinnostavalla tavalla galaksien äärettömyyteen. Kokonaisuudesta syntyy ajankohtainen, samalla seesteinen kannanotto maailman metelin ja sekasorron keskelle.”

Kaija Malka (Turku 1930) on opiskellut Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa vuosina 1948-1949. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan Helsingissä ja suoritti loppututkinnon Ateneumin Taideteollisessa Opistossa (nykyinen Aalto-yliopisto) vuonna 1952. 

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Kaija Malka piti Turussa vuonna 1983. Sen jälkeen hänen näyttelyitään nähtiin säännöllisesti eri gallerioissa Varsinais- Suomessa ja Helsingissä. Hänen töitään on mm. Wäinö Aaltosen Taidemuseossa sekä useissa yksityiskokoelmissa.
 

Lisätiedot:
Anri Veston, Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946 / anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Katso Kaarina-talon ajankohtaiset aukioloajat tästä linkistä.

Ajankohdat

4.1.2022 - 29.1.2022
Viikonpäivä Klo
maanantai
  • 9.00 - 19.00
tiistai
  • 9.00 - 19.00
keskiviikko
  • 9.00 - 19.00
torstai
  • 9.00 - 19.00
perjantai
  • 9.00 - 19.00
lauantai
  • 10.00 - 15.00

Jaa