Näyttelyt 2023: elokuu

Päivämäärä
  • 2.8.2023 klo 09.00 - 30.8.2023 klo 19.00
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Lisätietoja

Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Kaarina-talon aukioloajat 

Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Jenny Lipposen Hetki happee –näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa pyytää katsojaa pysähtymään hetkeksi, ottamaan aikaa itselleen ja vaihtamaan näkökulmaa. Lipponen luo taidetta, jonka toivoo muistuttavan elämän tärkeistä asioista. Kaarina-talon toisessa kerroksessa Rosa Heinon tummanpuhuva Minun luontoni –näyttely tuo katsojan eteen luonnon ja siihen kytkeytyvät mytologiat.


Jenny Lipponen: Hetki happee
2.–30.8.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Milloin viimeksi pysähdyit ja otit hetken ihan vain itsellesi? Joka tuutista tulee ärsykettä, taukoamatta aamusta iltaan, eikä koskaan pääse kunnolla tylsistymään. Vasta tyhjässä tylsyydessä pääsee dialogiin oman sisäisen äänensä kanssa ja alkaa nähdä asioita kirkkaammin.

Rakennuksetkin koostuvat monenlaisista materiaaleista; seinistä, lattiasta, ovista, ikkunoista jne., mutta niiden todellinen juju löytyy seinien rajaamasta tyhjästä tilasta. Juuri ne aineettomat asiat antavat rakennukselle sielun ja tekevät siitä kodin. Elämänkin jujuun pääsee käsiksi, kun pysähtyy ja tarkastelee asioita uusin silmin. 

Vaihdetaan siis näkökulmaa ja kurkataan lempeällä katseella, vaikka arkisen tiskivuoren taa. Tuon huojuvan pinon kauneus piilee niissä tiskausta hauskemmissa hetkissä mitkä ovat tämän kaaoksen aiheuttaneet.

Jenny Lipponen on kaarinalainen Turun taideakatemiasta 2006 valmistunut taiteilija (Medianomi AMK/ Digital Arts), joka lähti viime syksynä takaisin samaiseen kouluun opiskelemaan lisää rakastamaansa aihetta (Kuvataiteilijan YAMK). Lipponen on pitkään elänyt hektistä yrittäjän arkea ja siitä kumpuaa tämä kaipaus vetää nyt hetki happea ja antaa värikkäiden akryyli- ja öljyväriteosten johdattaa eteenpäin.

Jenny Lipposen työskentelyn taustalla vaikuttava filosofia perustuu taideterapeuttisiin menetelmiin (ratkaisukeskeinen kuvataideterapia) yhdistettynä mindfullnessiin. ”Maalatessani ympäröivä maailma katoaa ja uppoudun onnellisessa flow tilassa värien pauloihin. Taiteen tekeminen on itselleni tapa jäsennellä maailmaa, mutta haluan töilläni myös herätellä katsojia pohtimaan elämän tärkeitä asioita ja huomaamaan kaiken sen valon mikä ympärillämme jo on”, miettii Lipponen.

Hetki happee -näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 2.8. klo 18. Avajaisissa kuullaan Temppelin emännän, Anette Huilan äänimaljakonsertti. Lämpimästi tervetuloa!

Hyvinvoinnin lähettiläs, Anette Huila, löysi itsensä ja tiensä parempaan elämään, pysähtymällä – tekemällä rohkean irtioton oravanpyörästä. Nyt hän luotsaa muita omalle, hyvinvoinnin matkalle.
 

Rosa Heino: Minun luontoni
2.–30.8.2023 | Kaarina-talo 2. krs

Tummanpuhuva näyttely, jonka teemana on luonto ja siihen kytkeytyvät mytologiat. Pääosassa ovat erityisesti linnut. Töissä näkyy taiteilijan suhde luontoon, joka merkitsee hänelle rauhoittumista, ja toisaalta myös jatkuvaa seikkailua. 

Luonto ja sen eläimet taianomaisine mytologioineen on kuin lapsuus, jolloin kaikki oli kovin ihmeellistä. Näyttely on koottu teoksista vuosien varrelta. Teokset on toteutettu pääosin öljyvärein kankaalle.

Rosa Heino on 30-vuotias piikkiöläinen harrastelijataiteilija. Taide on kuulunut Heinon elämään lapsesta saakka ja ollut suuri intohimo kaikki nämä vuodet. Heino on hakenut omaa tyyliään taiteilijana ja nyt, 30-vuotiaana, Heino kokee löytäneensä sen.  ”Tummat, ehkä synkätkin värit puhuttelevat ja käytänkin niitä melkein kaikissa töissäni. Öljyväreillä maalaaminen on lähimpänä sydäntäni, mutta piirrän ja maalaan paljon myös muilla tekniikoilla. Taide on rakas harrastus, ja keino purkaa ajatuksia kuviksi”, kertoo Heino.
 

Lisätiedot:
Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946 / anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Kaarina-talon ajankohtaiset aukioloajat

Jaa