Näyttelyt 2023: toukokuu

Päivämäärä
  • 2.5.2023 klo 09.00 - 30.5.2023 klo 19.00
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo ja Piikkiön kirjasto

Lisätietoja

Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Kaarina-talon aukioloajat 

Piikkiön kirjasto
Hadvalantie 9, Piikkiö
Piikkiön kirjaston aukioloajat

Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Toukokuussa Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelun & viherpalveluiden Haitalliset vieraslajit -näyttely kertoo vieraslajien tunnistamisesta, haitoista ja torjunnasta. Mukana on VieKas LIFE -hankkeen näyttely sekä valokuvia Kaarinassa esiintyvistä vieraslajeista. Toisessa kerroksessa päästään tutustumaan vuorottelupiirtämiseen, joka on Martti Suorlahden ja isänsä Ollin, yhteinen harrastus, jossa samaa kuvaa piirretään vuoron perään. Kuva aloitetaan jostain sattumanvaraisesta syheröstä, joka kehittyy lopulta usein ihmis- tai eläinhahmoksi. Piikkiön kirjastossa kuvataiteilija Marke Laaksosen Kiehtovat orkideat -näyttelyssä on öljyvärimaalauksia.


Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelu & viherpalvelut: Haitalliset vieraslajit
3.–30.5.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Tunnistatko jo haitallisen kurtturuusun, komealupiinin, jättipalsamin ja espanjansiruetanan? Entäpä terveydellekin haitallisen jättiputken? 

Kaarinan kaupungin viherpalveluiden ja ympäristönsuojelun järjestämässä Haitalliset vieraslajit -näyttelyssä pääset tutustumaan näihin ja muihin haitallisiin vieraslajeihin sekä niiden torjuntaan. Mukana on Suomen luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -hankkeen näyttely sekä valokuvia Kaarinassa esiintyvistä vieraslajeista ja niiden torjunnasta.
 

Olli ja Martti Suorlahti: Vuorottelupiirtämistä
3.–30.5.2023 | Kaarina-talo 2. krs

Näyttelyssä päästään tutustumaan vuorottelupiirtämiseen, joka on Martti Suorlahden ja isänsä Ollin yhteinen harrastus, jossa samaa kuvaa piirretään vuorotellen. 

Vuorottelupiirtämisessä toinen aloittaa kuvan piirtämällä jonkin sattumanvaraisen syherön, jonka jälkeen toinen jatkaa piirustusta oman mielleyhtymänsä pohjalta. Lopputuloksena on odottamattomia ihmis- ja eläinhahmoja kummallisissa tilanteissa. Vuorottelupiirtäminen on sanatonta kommunikointia, kuvallista jutuniskentää, jossa kuvaa viedään eteenpäin yhdessä ja spontaanisti, ilman sopimuksia.

Kaarina-talon näyttelyssä on esillä vuorottelupiirustuksia vuosien varrelta. Jotkut kuvista on piirretty kuitin kääntöpuolelle tai taskusta löytyneelle paperilapulle, toiset taas on piirretty puhtaaksi ja viimeistelty huolella. Näyttelyn avajaisissa tiistaina 2.5. klo 18–19,  yleisö pääsee myös kokeilemaan vuorottelupiirtämistä taiteilijoiden kanssa, tervetuloa!

Martti Suorlahti on piikkiöläinen monista asioista kiinnostunut 6.luokkalainen. Olli Suorlahti on pitänyt useita näyttelyitä ja työpajoja eri puolilla Suomea ja Eurooppaa eri taiteilijaryhmien kanssa. Ammatikseen Olli työskentelee Turussa kuvataideopettajana ja on käyttänyt vuorottelupiirtämistä myös omassa kuvataideopetuksessa: vuorottelupiirtämisellä aloitetaan sarjakuvatyöskentely. Se vapauttaa, vähentää jännitystä, harjoittaa kynänkäyttöä ja ennen kaikkea synnyttää hahmoja joita ei olisi muuten koskaan syntynyt!
 

Marke Laaksonen: Kiehtovat orkideat
3.–30.5.2023 | Piikkiön kirjasto

Kiehtovat orkideat -näyttelyssä on kuvataiteilija Marke Laaksosen öljyvärimaalauksia.

Orkideat ovat levinneet lähes kaikkialle maapallolle. Niitä kasvaa trooppisissa sademetsissä puiden rungoilla, osa kämmeköistä on maakasveja, ja osa kasvaa vuoristometsissä. Orkideat voivat elää jopa sata vuotta, ja sama yksilö voi kukkia yhtä mittaa puoli vuotta. Suomen luonnonvaraisia orkideoita ovat esim. maariankämmekkä ja valkolehdokki.

Marke Laaksonen kertoo näyttelyn aiheesta: ”Orkidea kiehtoo minua ja näen orkidean kukassa kestävyyttä ja voimakkuutta sekä sanoinkuvaamatonta kauneutta. Kuitenkin se on äärimmäisen herkkä kasvi.”
 

Lisätiedot:
Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946 / anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston ajankohtaiset aukioloajat

Jaa