Ikäihmisten ja riskiryhmien koronarokotukset

Julkaistu: 9.2.2021 | Päivitetty: 15.2.2021

Kaarinalaiset ikä- ja riskiryhmät rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Rokotteiden saatavuus sekä se, miten tiettyä rokotetta on suositeltu eri ryhmille, vaikuttavat rokotusaikatauluun. 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat rokotusajasta soiton kotiin. Toistaiseksi netti- ja puhelinajanvaraus on tarkoitettu ainoastaan niille 50-69-vuotiaille, jotka kuuluvat vaikean koronavirustaudin riskiryhmään 1.

80-vuotiaat ja vanhemmat

Olemme aloittaneet viikolla 6 kotona asuvien yli 85-vuotiaiden kaarinalaisten rokottamisen Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotteella. Soitamme rokotusajat kotiin. Kun yli 85-vuotiaat on tavoitettu, soitamme seuraavaksi yli 80-85-vuotiaille kaarinalaisille.

Soittoa kannattaa odottaa rauhassa, yritämme soittaa useamman kerran. Puhelu tulee numerosta 02 588 2000.

70-79-vuotiaat

70-79-vuotiaiden rokotukset alkavat Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotteella arviolta viikolla 10-11, aikoja ei voi vielä varata. Rokotteiden toimitukset ovat epävarmoja, joten pyydämme seuraamaan aktiivisesti tiedotusta nettisivuilla, Kaarina-lehdessä ja ilmoitustauluilla.

50-69-vuotiaat

Saimme Kaarinaan viime viikolla pienen erän Astrazenecan rokotetta, joka on tarkoitettu alle 70-vuotiaille. Ensimmäiset rokotteet annettiin viime viikolla 65-69-vuotiaille vaikean koronavirustaudin riskiryhmään 1 kuuluville Viikolla 7 ikäryhmä laajeni 50-69-vuotiaisiin riskiryhmään 1 kuuluville. 

Jos nämä kriteerit täyttyvät kohdallasi, voit varata netistä ajan rokotukseen. Jos nettiajanvaraus ei ole mahdollinen, voit soittaa ajanvarauksemme ROKOTUS-linjaan, puh. 02 588 2600, valinta 3, ja soitamme sinulle takaisin.

Toivomme ensisijaisesti nettiajanvarauksia puhelinruuhkien välttämiseksi. Rokotteen huonosta saatavuudesta ja kansallisten rokotetoimitusten ennakoimattomuudesta johtuen rokotusaikoja on tarjolla niukasti.

Alle 50-vuotiaat

Alle 50-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotusajat avataan nettiin myöhemmin. Tiedotamme heti, kun saamme rokotetta lisää ja uusia aikoja varattaviksi.

Muut ikä- ja riskiryhmät

Tiedotamme muiden ikä- ja riskiryhmien rokotuksista heti kun saamme tietoa kyseessä oleville ryhmille sopivan rokotteen saatavuudesta.

Tiedotamme kotisivujen lisäksi koronarokotuksista Kaarina-lehdessä sekä terveysasemien, Palvelutori Eerikin, Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston ovitiedotteissa. Seuraa myös palvelupaikkojemme infonäyttöjä ja sosiaalista mediaa.

Jaa