Influenssarokotuksien ajanvaraus 30.11. lähtien

Julkaistu: 26.11.2020 | Päivitetty: 7.12.2020

30.11. lähtien ajat annetaan vain puhelinvarauksilla (puh. 02 588 2600) ja vain influenssalle erityisen alttiille riskiryhmään kuuluvalle henkilölle tai hänen läheiselleen, silloin kun rokotetta ei voi antaa riskiryhmään kuuluvalle henkilölle itselleen.

Erityisen alttiiseen riskiryhmään kuuluvat:

  • voimakkaasti immuunipuutteiset tai muuten vakavasti sairaat henkilöt sairautensa vuoksi
  • perussairaat ja huonokuntoiset vanhukset
  • raskaana olevat

Influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden läheisiin luetaan kuuluvaksi vain ne, joilla riskiryhmäläiselle itselleen ei voida antaa rokotetta esim. alle 6kk ikäisten vauvojen lähihuoltajat ja immuunipuutteisten lähihuoltajat.

Rokotusaikoja tullaan antamaan niin kauan, kun rokotetta Kaarinan terveyskeskuksen Lääkekeskuksen varastossa on saatavilla.  On todella ikävää kaikille, erityisesti riskiryhmäläisille ja heidän läheisilleen, että influenssarokotteet eivät tule riittämään kaikille Suomessa. On hyvä kuitenkin muistaa se, että väestön hyvä rokotuskattavuus, hyvä käsihygienia, kasvomaskien käyttö, omien sosiaalisten kontaktien rajaaminen ja se, että oireisena/ kipeänä pysytään kotona, tulee todennäköisesti vähentämään myös kausi-influenssan ilmaantuvuutta.

 

Jaa