Kaarina-talon näyttelyt 2021 on valittu

Julkaistu: 26.11.2020 | Päivitetty: 4.12.2020

Kaarina-talon näyttelyt ovat taas tulevana vuonna kokoelma mielenkiintoisia aiheita ja toteutuksia. Valtavasti taitoa ja osaamista, koskettavaa ja hymyilyttävää. Näyttelykalenterin 22 näyttelyä ovat kaikki keskenään hyvin erilaisia yksittäisten taiteilijoiden, taiteilijaryhmien ja yhdistysten kokonaisuuksia.

Vuoden ensimmäisinä näyttelyinä nähdään Kaarinan Taitoluistelijoiden Kaaria ja kimallusta ja Päivi Rückerin Yhdeksän henkeä. Taitoluistelijoiden näyttelyssä käydään kolmen luistelijan tarinan kautta läpi, mitä muodostelmaluistelu on harrastuksena, Kaarinan Taitoluistelijoissa seurana ja osana lasten ja nuorten elämää. Rückerin näyttelyssä puolestaan on 9 teoskokoelmaa maalauksina ja keramiikkana, joiden kautta katsoja pääsee tutustumaan kissojen sielunelämään.

Helmikuussa molemmissa kerroksissa on paikallisväriä, kun Kaarinan Taideyhdistyksen Värillä on väliä -kevätnäyttely valtaa alakerran ja toisessa kerroksessa tutustutaan kaarinalaisen Gotfried Huotarin (1923-1994) taiteeseen. Maaliskuussa vietetään Minna Cantin- ja naistenpäivää ja silloin myös näyttelyissä esillä ovat naiset. Lukevia, Anneli Perälän postikorttikokoelma perustuu emerita-kirjastonhoitaja Perälän kokoelmaan ja korttien kuvien pääosassa ovat lukevat naiset. Anna Pesosen abstraktit maalaukset kuvaavat naiseutta ja kaikkea mitä kannamme mukanamme näyttelyssä Vahva itsenäinen nainen.

Muuntamo pitää sisällään Esa Alinin esinekoosteita vuosilta 1969-2021 ja käsityöläisten arkipäivään ja turnajaistunnelmiin päästään Paula Ehrmanin maalauksissa, nämä huhtikuussa. Toukokuun valokuvanäyttelyssä tutustutaan kasvavaan Kaarinaan, jossa luonto on edelleen lähellä. Näyttely on Kaarinan Kuvaajien yhteishanke, jossa on mukana useita kuvaajia. Toisessa kerroksessa Heidi Keskikylän Katoavat ja piiloutuneet -näyttelyn teemana ovat uhanalaiset ja vaarantuneet eläimet.

Kesäkuussa nähdään VELMUN, Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma / Suomen ympäristökeskus SYKE:n ja Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelun yhdessä tuottama valokuvanäyttely Meren aarteet ja tatuointitaiteilija Johanna Karvosen taltioimia tarinoita ja tatuoinnin vaiheita. Heinäkuussa ilahduttavat Kia-Maria Ahon naivistiset Fanny Farm –sammakkomaalaukset sekä Elina Liponkosken lankahuovutetut käsityöt ja Carola Gunellin taidekeramiikka.

Elokuussa kansalaisopiston kädentaitokurssien tuotoksilla esitellään harrastamisen monia mahdollisuuksia Kaarinassa. Syyskuussa puolestaan Kaarina-Teatterin ikimuistoisimpien näytelmien puvustus pääsee ansaitusti esille ja toisessa kerroksessa nähdään Hannu Soonin urheilu- ja luontovalokuvia.

Seija Kiesiläisen maaluksista koostetussa näyttelyssä Pelleilyä, teemana ovat klovnit, sirkus ja elämänilo. Sinikka Salmen öljyvärimaalausnäyttelyssä Eriväriset, tutkitaan väriä ja sen vaikutusta ihmiseen; miten sävyjä voi tulkita yksilön kokemuksesta käsin. Nämä näyttelyt nähdään lokakuussa.

Marraskuussa Osuuskunta Kulttuuriteon taiteilijoiden (Seija Honkanen, Pipa Hytinkoski, Helena Lappalainen ja Kaisa Salokannel) yhteisnäyttely Löytöretki on matka kohti tuntematonta, joka ei ole askelia vain johonkin suuntaan, jonkun tavoittelua, vaan kääntyminen elämän puoleen, ihmettelyä ja kysymyksiä valmiiden vastausten sijaan. Löytöretki pitää sisällään piirustuksia, maalauksia ja keramiikkaveistoksia. Marraskuussa pysähdytään myös hetkeksi pohtimaan muiston pysyvyyttä Keijo Viljakaisen pieneläinhautausmailla taltioidussa valokuvanäyttelyssä.

Joulukuussa ihastellaan Tauno Hurrin mittavaa joululehtikokoelmaa, joiden kuvittajina on mm. Rudolf Koivu ja Martta Wendelin sekä Nukkekotiyhdistyksen rakentamaa minimaailmaa Lähiöelämää pienoiskaupungissa.


Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Kaarina-talon näyttelyihin!


Lisätiedot:
Anri Veston, näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946, anri.veston@kaarina.fi

Näyttelyt 2021 | Kaarina-talo


TAMMIKUU 4.-30.1. 

1. kerros     Kaarinan Taitoluistelijat: Kaaria ja kimallusta 
2. kerros     Päivi Rücker: Yhdeksän henkeä

HELMIKUU 1.-27.2.

1. kerros     Kaarinan Taideyhdistys: Värillä on väliä
2. kerros     Gotfried Huotarin taiteesta ja elämästä

MAALISKUU 1.-31.3.

1. kerros     Lukevia, Anneli Perälän postikorttikokoelma
2. kerros     Anna Pesonen: Vahva itsenäinen nainen

HUHTIKUU 1.-30.4.

1. kerros     Esa Alin: Muuntamo
2. kerros     Paula Ehrman: Turnajaistunnelmia ja käsityöläisten arkipäivää

TOUKOKUU 3.-31.5.

1. kerros    Kaarinan Kuvaajat: Kasvava Kaarina
2. kerros    Heidi Keskikylä: Katoavat ja piiloutuneet

KESÄKUU 1.-30.6.

1. kerros    VELMU ja Kaarinan ympäristönsuojelu: Meren aarteet -valokuvanäyttely 
2. kerros    Johanna Karvonen: Tatuoinneista

HEINÄKUU 1.-30.7.

1. kerros     Elina Liponkoski ja Carola Gunell: Kaksin - käsin
2. kerros     Kia-Maria Aho: Funny Farm

ELOKUU 2.-31.8.

1. kerros    Kaarinan kansalaisopisto
2. kerros    Kaarinan kansalaisopisto

SYYSKUU 1.-30.9.

1. kerros    Kaarina-Teatteri
2. kerros    Hannu Soon: Urheilu- ja luontokuvat

LOKAKUU 1.-30.10.

1. kerros     Seija Kiesiläinen: Pelleilyä
2. kerros     Sinikka Salmi: Eriväriset

MARRASKUU 1.-30.11.

1. kerros    Osuuskunta Kulttuuriteko: Löytöretki
2. kerros    Keijo Viljakainen: Muiston pysyvyys

JOULUKUU 1.-31.12.

1. kerros    Nukkekotiyhdistys ry: Lähiöelämää pienoiskaupungissa
2. kerros    Joululehtiä Tauno Hurrin kokoelmasta

Jaa