Kaarina tiedottaa koronatilanteesta viikoittain 

Julkaistu: 9.12.2020 | Päivitetty: 10.12.2020

Varsinais-Suomi siirtyi 8.12.2020 koronapandemian leviämisvaiheeseen. Tämä tarkoittaa, että tilanne on vakava myös Kaarinassa: tartunta- tai altistumistapauksia on alkanut tulla viikoittain. Kaarina tiedottaa kaupungin koronatilanteesta jatkossa aina tiistaisin viikkokoonnissa, joka julkaistaan iltapäivällä kotisivujen uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja medialle.

Yksittäisten toimipisteiden tapauksista tiedotetaan vain, jos tartuntoja on useita tai altistuneiden joukko on tavallista suurempi. Viestintätavan muutoksella kaupunki haluaa taata työntekijöilleen työrauhan. 

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset saavat jatkossakin tiedon tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat myös toimintaohjeet. 

Miten koronatilanteesta saa tietoa? 

Kaarinan kaupungilla on vastuu viestiä sen omissa toimipisteissä ja palveluissa löytyneistä tartunta- ja altistumistapauksista. Näistä saa tietoa kaupungin kotisivujen uutisista, viikkokoonti julkaistaan aina tiistaisin iltapäivällä. Muutoksista kaupungin palveluissa saa tietoa täältä

Kaarinan tartuntatautiviranomaisilla on vastuu lisäksi viestiä myös yksityisten tai järjestöjen koronaepidemiasta. Näiden tulee kuitenkin, yhteistyössä Kaarinan tartuntatautiviranomaisten kanssa, itse viestittää tartunnoista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä on viestintävastuu koronatartunnoista maakunnan alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronakartta päivittyy joka päivä klo 12. Kartalta löytyvät muun muassa päiväkohtaiset tiedot tautitapausten ja testien määristä sekä kuoleman- ja tautitapausten kertymät. Kartalla on myös sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain koronan ilmaantuvuus, tapaus- ja testimäärät.

Auta meitä auttamaan sinua, noudata viittä valttia: 

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona. 
  • Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. 
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta. 
  • Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä. 
  • Lataa Koronavilkku-sovellus.
Koronatestaushenkilökuntaa Kaarinan terveyskeskuksen edessä olevassa testikontissa.

Jaa