Kaarinalaisessa päiväkodissa koronatartunta

Julkaistu: 17.8.2020 | Päivitetty: 17.8.2020
Kaarinalaisessa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta.

Koronavirukselle on altistunut kahdeksan henkilöä, joista kuusi on kaarinalaisia. Sairastunut henkilö on asetettu eristykseen. 

Altistuneet informoitu

Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä. Kaarinan kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut virukselle altistuneet henkilöt kahden viikon kotikaranteenin piiriin. Altistuneet ovat saaneet karanteeniin liittyvät toimenpideohjeet.

Päiväkodin nimeä ei julkaista asianosaisten yksityisyyden suojan varmistamiseksi. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä. Päiväkodin altistumattomien lasten vanhemmille ja muille mukana toiminnassa olleille altistumattomille henkilöille tiedotetaan tartunnasta päiväkodin kautta.

Lisätietoja:

tartuntataudeista vastaava lääkäri, johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135 (terveydenhuoltoon liittyvät asiat)

varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen, p. 050 373 2524 (varhaiskasvatuksen arkeen liittyvät asiat)

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. Nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle. Lapsenne päivähoitoa koskevissa asioissa voit olla yhteydessä kunkin varhaiskasvatusyksikön johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Jaa