Kaarinan koronatiedote 13.9.

Julkaistu: 13.9.2021 | Päivitetty: 13.9.2021

Viikolla 36 Kaarinan kaupungin toimipisteissä todettiin yksi koronavirustartunta Kotimäen koulussa ja yksi ikäihmisten palveluasumisen yksikössä. Kotimäen tartunnasta seurasi 27 altistumista. Kaiken kaikkiaan Kaarinassa on 13.9.2021 mennessä todettu koronapositiivisia 837, eli lisäystä on tullut 32 kappaletta viime viikon maanantain tilanteeseen verrattuna. Seuraavan kerran viikkotiedote julkaistaan maanantaina 20.9.2021.

Kaarina tiedottaa kaupungin toimipisteiden koronatilanteesta maanantaisin viikkokoonnissa, joka julkaistaan iltapäivällä kotisivujen uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja medialle.

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset saavat tiedon tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat myös toimintaohjeet. 

Koronarokotuksista saat tietoa osoitteesta kaarina.fi/koronarokotukset

Tartunnat ja altistumiset

Viikolla 36 Kaarinan kaupungin toimipisteissä todettiin kaksi koronavirustartuntaa:

  • yksi tartunta Kotimäen koulussa, altistumisia 27
  • yksi tartunta ikäihmisten palveluasumisen yksikössä, ei altistuneita.

Kaiken kaikkiaan koronapositiivisia on todettu Kaarinassa 837 (tilanne 13.9.2021).

Ilmaantuvuusluku on 150, siihen ei ole tullut muutosta edelliseen viikkoon verrattuna.

Tartunnan lähde on Varsinais-Suomen alueella yleisesti samassa taloudessa asuva tai lähipiiri, ravintolat sekä ulkomaanmatkat. Tartuntojen leviämistä voi jokainen ehkäistä noudattamalla hygienia-, etäisyys-, kokoontumis- ja maskisuosituksia.

Miten koronatilanteesta saa tietoa?

Kaarinan kaupungilla on vastuu viestiä sen omissa toimipisteissä ja palveluissa löytyneistä tartunta- ja altistumistapauksista. Näistä saa tietoa kaupungin kotisivujen uutisista, viikkokoonti julkaistaan aina maanantaisin iltapäivällä. Muutoksista kaupungin palveluissa saa tietoa täältä.

Kaarinan tartuntatautiviranomaisilla on vastuu lisäksi viestiä myös yksityisten tai järjestöjen koronaepidemiasta. Näiden tulee kuitenkin, yhteistyössä Kaarinan tartuntatautiviranomaisten kanssa, itse viestittää tartunnoista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä on viestintävastuu koronatartunnoista maakunnan alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronakartta päivittyy joka päivä klo 12. Kartalta löytyvät muun muassa päiväkohtaiset tiedot tautitapausten ja testien määristä sekä kuoleman- ja tautitapausten kertymät. Kartalla on myös sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain koronan ilmaantuvuus, tapaus- ja testimäärät.

Mitä tehdä, jos epäilet tartuntaa

Kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse hakeutua testiin lievissä oireissa

Jos epäilet itselläsi koronavirusta, suosittelemme ensisijaisesti Omaolo-oirearvion tekemistä.

Jos tämä ei ole mahdollista, voit varata ajan koronatestiin netin kautta tai soittamalla ajanvaraukseen. p. 02 588 2600 ma-pe klo 8-16, la-su klo 8.30-14.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Lisätietoja sivulta Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Suositukset, rajoitukset ja muutokset palveluissamme

Kaarinan kaupunki suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Kaupunki jakaa vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille maskeja palvelupisteissä Kaarina-talolla ja Piikkiön kirjastossa.

Kaarinan kaupungin suositukset ja rajoitukset ovat Muutoksia palveluissamme -koontisivulla.

Yleisiä suosituksia ja rajoituksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla.

Kaarina ennakoi ja toimii koronatilanteessa

Kaarinan kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti koronavirustilannetta kokouksissaan. Tilannetta seurataan myös erityisessä koronaryhmässä, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa tai tarpeen mukaan. Lisäksi palvelu- ja toimialueilla päivitetään tilanne ja toimintatavat säännöllisesti ja ohjeistetaan henkilökuntaa.

Lisätietoja:

Muutoksia palveluissamme -koontisivulta löydät yhteystietojen antajat palvelualueittain.

Jaa