Kaarinan koronatiedote 15.2.

Julkaistu: 15.2.2021 | Päivitetty: 15.2.2021

Kaarinan kaupungin toimipisteissä on todettu viikolla 6 yksi koronavirustartunta ja altistuneita on 20. Muualla kaupungissa on todettu 1 koronavirustartunta ja altistuneita on 16.  Kaiken kaikkiaan Kaarinassa on 15.2.2021 mennessä todettu koronapositiivisia 280, eli lisäystä on tullut 11 kpl viime viikon maanantain tilanteeseen verrattuna. Seuraavan kerran viikkotiedote julkaistaan 22.2.2021.

Kaarina tiedottaa kaupungin toimipisteiden koronatilanteesta maanantaisin viikkokoonnissa, joka julkaistaan iltapäivällä kotisivujen uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja medialle.

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset saavat tiedon tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat myös toimintaohjeet. 

Koronarokotuksista saat tietoa osoitteesta kaarina.fi/koronarokotukset

Tartunnat ja altistumiset

Viikolla 6 Kaarinan kaupungin toimipisteissä on todettu yksi koronavirustartunta Kotimäen koulussa. Kotimäen koulun tapaukseen liittyi 20 altistunutta.

Viikolla 6 muualla kaupungissa on todettu yksi koronavirustartunta Verkanappuloiden Kaarinan päiväkodissa. Tapaukseen liittyi 16 altistunutta.

Kaiken kaikkiaan koronapositiivisia on todettu Kaarinassa 280 (tilanne 15.2.2021). Ilmaantuvuusluku on noin 92.

Tartunnan lähde on Varsinais-Suomen alueella yleisesti samassa taloudessa asuva tai lähipiiri. Tartuntojen leviämistä voi jokainen ehkäistä noudattamalla hygienia-, etäisyys-, kokoontumis- ja maskisuosituksia.

Miten koronatilanteesta saa tietoa?

Kaarinan kaupungilla on vastuu viestiä sen omissa toimipisteissä ja palveluissa löytyneistä tartunta- ja altistumistapauksista. Näistä saa tietoa kaupungin kotisivujen uutisista, viikkokoonti julkaistaan aina maanantaisin iltapäivällä. Muutoksista kaupungin palveluissa saa tietoa täältä.

Kaarinan tartuntatautiviranomaisilla on vastuu lisäksi viestiä myös yksityisten tai järjestöjen koronaepidemiasta. Näiden tulee kuitenkin, yhteistyössä Kaarinan tartuntatautiviranomaisten kanssa, itse viestittää tartunnoista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä on viestintävastuu koronatartunnoista maakunnan alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronakartta päivittyy joka päivä klo 12. Kartalta löytyvät muun muassa päiväkohtaiset tiedot tautitapausten ja testien määristä sekä kuoleman- ja tautitapausten kertymät. Kartalla on myös sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain koronan ilmaantuvuus, tapaus- ja testimäärät.

Mitä tehdä, jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet itselläsi koronavirusta, suosittelemme ensisijaisesti Omaolo-oirearvion tekemistä.

Jos tämä ei ole mahdollista, soita ajanvaraukseen. p. 02 588 2600 ma-pe klo 8-16, la-su klo 8.30-14.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Lisätietoja sivulta Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Suositukset, rajoitukset ja muutokset palveluissamme

Kaarinan kaupunki suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Kaupunki jakaa vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille maskeja palvelupisteissä Kaarina-talolla ja Piikkiön kirjastossa.

Kaarinan kaupungin suositukset ja rajoitukset ovat Muutoksia palveluissamme -koontisivulla.

Yleisiä suosituksia ja rajoituksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla.

Kaarina ennakoi ja toimii koronatilanteessa

Kaarinan kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti koronavirustilannetta kokouksissaan. Tilannetta seurataan myös erityisessä koronaryhmässä, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa tai tarpeen mukaan. Lisäksi palvelu- ja toimialueilla päivitetään tilanne ja toimintatavat säännöllisesti ja ohjeistetaan henkilökuntaa.

Lisätietoja:

Muutoksia palveluissamme -koontisivulta löydät yhteystietojen antajat palvelualueittain.

Jaa