Kaarinan koronatiedote 3.5.

Julkaistu: 3.5.2021 | Päivitetty: 3.5.2021

Kaarinan kaupungin toimipisteissä ei ole todettu viikolla 17 koronavirustartuntoja. Muualla Kaarinassa on todettu kolme tartuntaa, joista seurasi 14 altistumista. Kaiken kaikkiaan Kaarinassa on 3.5.2021 mennessä todettu koronapositiivisia 548, eli lisäystä on tullut 8 kpl viime viikon maanantain tilanteeseen verrattuna. Seuraavan kerran viikkotiedote julkaistaan maanantaina 10.5.2021.

Kaarina tiedottaa kaupungin toimipisteiden koronatilanteesta maanantaisin viikkokoonnissa, joka julkaistaan iltapäivällä kotisivujen uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja medialle.

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset saavat tiedon tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat myös toimintaohjeet. 

Koronarokotuksista saat tietoa osoitteesta kaarina.fi/koronarokotukset

Tartunnat ja altistumiset

Viikolla 17 Kaarinan kaupungin toimipisteissä ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Viikolla 17 muualla kaupungissa on todettu kolme koronavirustartuntaa Pilkkeen päiväkoti Kanervassa. Tapaukseen liittyy 14 altistunutta.

Kaiken kaikkiaan koronapositiivisia on todettu Kaarinassa 548 (tilanne 3.5.2021). Ilmaantuvuusluku on 66,7.

Tartunnan lähde on Varsinais-Suomen alueella yleisesti samassa taloudessa asuva tai lähipiiri sekä työpaikat. Tartuntojen leviämistä voi jokainen ehkäistä noudattamalla hygienia-, etäisyys-, kokoontumis- ja maskisuosituksia.

Miten koronatilanteesta saa tietoa?

Kaarinan kaupungilla on vastuu viestiä sen omissa toimipisteissä ja palveluissa löytyneistä tartunta- ja altistumistapauksista. Näistä saa tietoa kaupungin kotisivujen uutisista, viikkokoonti julkaistaan aina maanantaisin iltapäivällä. Muutoksista kaupungin palveluissa saa tietoa täältä.

Kaarinan tartuntatautiviranomaisilla on vastuu lisäksi viestiä myös yksityisten tai järjestöjen koronaepidemiasta. Näiden tulee kuitenkin, yhteistyössä Kaarinan tartuntatautiviranomaisten kanssa, itse viestittää tartunnoista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä on viestintävastuu koronatartunnoista maakunnan alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronakartta päivittyy joka päivä klo 12. Kartalta löytyvät muun muassa päiväkohtaiset tiedot tautitapausten ja testien määristä sekä kuoleman- ja tautitapausten kertymät. Kartalla on myös sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain koronan ilmaantuvuus, tapaus- ja testimäärät.

Mitä tehdä, jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet itselläsi koronavirusta, suosittelemme ensisijaisesti Omaolo-oirearvion tekemistä.

Jos tämä ei ole mahdollista, soita ajanvaraukseen. p. 02 588 2600 ma-pe klo 8-16, la-su klo 8.30-14.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Lisätietoja sivulta Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Suositukset, rajoitukset ja muutokset palveluissamme

Kaarinan kaupunki suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Kaupunki jakaa vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille maskeja palvelupisteissä Kaarina-talolla ja Piikkiön kirjastossa.

Kaarinan kaupungin suositukset ja rajoitukset ovat Muutoksia palveluissamme -koontisivulla.

Yleisiä suosituksia ja rajoituksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla.

Kaarina ennakoi ja toimii koronatilanteessa

Kaarinan kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti koronavirustilannetta kokouksissaan. Tilannetta seurataan myös erityisessä koronaryhmässä, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa tai tarpeen mukaan. Lisäksi palvelu- ja toimialueilla päivitetään tilanne ja toimintatavat säännöllisesti ja ohjeistetaan henkilökuntaa.

Lisätietoja:

Muutoksia palveluissamme -koontisivulta löydät yhteystietojen antajat palvelualueittain.

Jaa