Kaarinan koronatiedote 8.2.

Julkaistu: 8.2.2021 | Päivitetty: 8.2.2021

Kaarinan kaupungin toimipisteissä on todettu viikolla 5 neljä koronavirustartuntaa ja altistuneita on 73. Muualla kaupungissa on todettu 1 koronavirustartunta ja altistuneita on 19.  Kaiken kaikkiaan Kaarinassa on 8.2.2021 mennessä todettu koronapositiivisia 269, eli lisäystä on tullut 21 kpl viime viikon maanantain tilanteeseen verrattuna. Seuraavan kerran viikkotiedote julkaistaan 15.2.2021.

Kaarina tiedottaa kaupungin toimipisteiden koronatilanteesta maanantaisin viikkokoonnissa, joka julkaistaan iltapäivällä kotisivujen uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja medialle.

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset saavat tiedon tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat myös toimintaohjeet. 

Koronarokotuksista saat tietoa osoitteesta kaarina.fi/koronarokotukset

Tartunnat ja altistumiset

Viikolla 5 Kaarinan kaupungin toimipisteissä on todettu neljä koronavirustartuntaa: yksi Kuusiston päiväkodissa, yksi Kotimäen koulussa ja kaksi Auranlaakson koulussa.

Kuusiston päiväkodin tapaukseen liittyi 21 altistunutta, Kotimäen koulun tapaukseen 6 altistunutta ja Auranlaakson koulun tapaukseen 46 altistunutta.

Viikolla 5 muualla kaupungissa on todettu yksi koronavirustartunta Verkanappuloiden Voivalan päiväkodissa. Tapaukseen liittyi 19 altistunutta.

Kaiken kaikkiaan koronapositiivisia on todettu Kaarinassa 269 (tilanne 8.2.2021). Ilmaantuvuusluku on noin 136.

Tartunnan lähde on Varsinais-Suomen alueella yleisesti samassa taloudessa asuva tai lähipiiri. Tartuntojen leviämistä voi jokainen ehkäistä noudattamalla hygienia-, etäisyys-, kokoontumis- ja maskisuosituksia.

Miten koronatilanteesta saa tietoa?

Kaarinan kaupungilla on vastuu viestiä sen omissa toimipisteissä ja palveluissa löytyneistä tartunta- ja altistumistapauksista. Näistä saa tietoa kaupungin kotisivujen uutisista, viikkokoonti julkaistaan aina maanantaisin iltapäivällä. Muutoksista kaupungin palveluissa saa tietoa täältä.

Kaarinan tartuntatautiviranomaisilla on vastuu lisäksi viestiä myös yksityisten tai järjestöjen koronaepidemiasta. Näiden tulee kuitenkin, yhteistyössä Kaarinan tartuntatautiviranomaisten kanssa, itse viestittää tartunnoista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä on viestintävastuu koronatartunnoista maakunnan alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronakartta päivittyy joka päivä klo 12. Kartalta löytyvät muun muassa päiväkohtaiset tiedot tautitapausten ja testien määristä sekä kuoleman- ja tautitapausten kertymät. Kartalla on myös sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain koronan ilmaantuvuus, tapaus- ja testimäärät.

Mitä tehdä, jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet itselläsi koronavirusta, suosittelemme ensisijaisesti Omaolo-oirearvion tekemistä.

Jos tämä ei ole mahdollista, soita ajanvaraukseen. p. 02 588 2600 ma-pe klo 8-16, la-su klo 8.30-14.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Lisätietoja sivulta Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Suositukset, rajoitukset ja muutokset palveluissamme

Kaarinan kaupunki suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Kaupunki jakaa vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille maskeja palvelupisteissä Kaarina-talolla ja Piikkiön kirjastossa.

Kaarinan kaupungin suositukset ja rajoitukset ovat Muutoksia palveluissamme -koontisivulla.

Yleisiä suosituksia ja rajoituksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla.

Kaarina ennakoi ja toimii koronatilanteessa

Kaarinan kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti koronavirustilannetta kokouksissaan. Tilannetta seurataan myös erityisessä koronaryhmässä, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa tai tarpeen mukaan. Lisäksi palvelu- ja toimialueilla päivitetään tilanne ja toimintatavat säännöllisesti ja ohjeistetaan henkilökuntaa.

Lisätietoja:

Muutoksia palveluissamme -koontisivulta löydät yhteystietojen antajat palvelualueittain.

Jaa