Kaarinan tapahtumakesä

Julkaistu: 17.7.2021 | Päivitetty: 20.7.2021

Tapahtumia terveysturvallisesti

Kaarinan kaupunki järjestää tapahtumia vain silloin, kun ne voidaan toteuttaa terveysturvallisesti sekä Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän suositusten ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistujien on tosiasiallisesti pystyttävä välttämään lähikontaktia toisiinsa. 

Suurin osa kulttuuri- ja kirjastopalveluiden kesätapahtumista voidaan järjestää terveysturvallisesti. Heinäkuulle suunnitelluista tapahtumista ainoastaan Hovirinnan rannan laituritanssit ja kirppis (29.7.) on peruutettu. Elokuulle suunniteltujen Kaarina-talon edustan kirppis-tapahtumien osalta seurataan tilannetta.
 

Suomi-filmi-talli ja Kaarina-talon konsertit

Koriston talleilla ihastutti kesäkuussa Valentin Vaalan 50-luvun lopun filmatisointi Niskavuoren Naiset. Heinäkuun Suomi-filminä esitetään tukkilaiselokuva Me tulemme taas tiistaina 20.7. Elokuussa vauhtiin pääsevät Tommi Rinne ja Leo Jokela elokuvassa Älä nuolase...

Kunnolan sisarukset Hilda (harppu), Onni (viulu) ja Martta (alttoviulu) konsertoivat Kaarina-salissa perjantaina 23.7. ja sunnuntaina 25.7. Perjantaina ohjelmisto vie fantasian ja runon maailmaan, sunnuntaina kuullaan suomalaista musiikkia. Molemmat konsertit alkavat klo 19.

Fantasiaa ja runoa konsertin ohjelma on kokonaisuudessaan tapahtumailmoituksessa
 

Linnanrauniot elää

Kuusiston piispanlinnan raunioilla on loppukesän aikana vielä useita tapahtumia. Kesäkeikalla nähdään torstaina 22.7. sirkusta ja bollywood-tanssia. Musapiknikillä lauantaina 14.8. kuullaan taidepunkkia, sielukasta svengiä, ärsyttävän hyvää Suomi-poppia ja pohjoismaista kansanmusiikkia. Retkievästä kannattaa pakata riittävästi mukaan.

Perinteiset Kuusiston Piispanpäivät järjestetään kuun vaihteessa 31.7.-1.8. Lauantaina linnanrauniolla on koko perheelle sopiva kulttuurikävely, nukketeatteria ja musiikkia. Illalla kuullaan Kuusiston kirkossa vokaalimusiikkia keski- ja renessanssiajan Turusta ja Euroopasta. Sunnuntaina Kaarinan seurakunta järjestää Pienen pyhiinvaelluksen Lemun taistelun muistomerkiltä Kuusiston kirkkoon. Kansanlaulukirkko Kuusiston kirkossa alkaa klo 12.30.

Piispanpäivien ohjelma ja yhteiskuljetustiedot löytyvät tapahtumakalenterista

Linnanraunioiden kesäkioski on avoinna 8.8. asti keskiviikosta perjantaihin klo 13-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-15. Kioskista voit ostaa jäätelöä, juomia ja muita herkkuja.

 

Ajantasaiset tapahtumatiedot ja mahdolliset muutokset päivitetään kaupungin tapahtumakalenteriin

Jaa