Kansainvälinen ystävätoiminta alkaa – tule mukaan ystäväksi ulkomaalaiselle opiskelijalle

Julkaistu: 5.10.2021 | Päivitetty: 5.10.2021

Opiskelijakaupunki Turku -verkosto käynnistää kansainvälisen ystävätoiminnan, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen Turussa olevat kansainväliset opiskelijat ja paikalliset asukkaat. Toiminta antaa mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin ja saada kansainvälisiä kokemuksia.

Turkulaisissa korkeakouluissa opiskelee ulkomaalaisia vaihto-, tutkinto- ja tohtoriopiskelijoita, joiden kontaktit paikallisiin jäävät usein vähäisiksi. Kansainvälisen ystävätoiminnan kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan tavalliseen suomalaiseen ja turkulaiseen arkeen. Samalla Turun seudun asukkaille tarjoutuu mahdollisuus saada uusia ystäviä ja kansainvälistyä kotikaupungistaan lähtemättä.

Kohtalainen englannin taito riittää

Toiminta on kaikille avointa. Osallistujat voivat olla niin yksin eläviä, perheitä, opiskelijoita kuin seniori-ikäisiäkin. Jos yksin mukaan lähteminen jännittää, osallistua voi vaikka kaverin kanssa. Kohtalainen englannin kielen taito riittää – sitä voi helposti parantaa ulkomaalaisen ystävän kanssa!

Yhteinen tekeminen kansainvälisen ystävän kanssa voi olla mitä tahansa kahvihetkistä lenkillä käyntiin tai vaikkapa retki taiteen äärelle museoon.

Toiminta alkaa yhteistapaamisella

Ystäväjaksot kestävät tavallisesti 4–6 kuukautta. Ensimmäinen jakso alkaa yhteistapaamisella 1.11.2021, jolloin ystäväparit saatetaan yhteen. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, joten ystävykset voivat tämän jälkeen tavata toisiaan haluamansa määrän. Toivomme kuitenkin, että osallistujat sitoutuisivat ainakin kuukausittaisiin tapaamisiin.

Ilmoittautuminen ensimmäiselle ystäväjaksolle on nyt auki. Ilmoittautua voi 25.10.2021 asti. Ilmoittautumislomake ja lisätiedot toiminnasta löytyvät ystävätoiminnan verkkosivuilta.


Lisätietoja:

turku.fi/opiskelijakaupunki/ystävätoiminta
Ohjelmakoordinaattorit Amanda Viitanen ja Sanna Suoranta
friendshipprogramme@utu.fi
Puh. 029 4503 142

Jaa