Kaupungin sisäliikuntapaikoille vahva suositus käyttää maskia muun kuin liikuntasuorituksen aikana

Julkaistu: 30.10.2020 | Päivitetty: 6.11.2020
Kaarinan kaupunki on antanut vahvan suosituksen yli 15-vuotiaille käyttää kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana.

Varsinais-Suomen koronaryhmä totesi tiistaina 27.10.2020, että pääkaupunkiseudun koronasuositukset, koskien täysi-ikäisten harrastustoimintaa, soveltuvat myös paikalliseen tilanteeseen. Turun kaupunki on linjannut omat koronasuosituksensa tähän perustuen.

- Koronaepidemian näkökulmasta Turun seutu on samaa aluetta, eli Kaarinan suositusten tulisi olla linjassa Turun suositusten kanssa, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri, johtava ylilääkäri Antti Sandén Kaarinasta.

Kaarinan kaupungin uudet liikuntapaikkojen ohjeet ja suositukset noudattavat Turussa tehtyjä linjauksia. Edelleen ovat voimassa myös kirjastoja, kulttuuritapahtumia, kansalaisopiston toimintaa ja nuorisotiloja koskevat maskisuositukset.

Ohjeet ja suositukset Kaarinan kaupungin liikuntapaikoille

Kaarinan kaupungin liikuntapaikoilla otetaan käyttöön suositukset, jotka perustuvat

Yleiset ohjeet

  • Noudata turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita.
  • Älä tule sairaana liikuntapaikoille.
  • Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat suosituksia.
  • Jokaisella liikuntapaikalla on joko käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä.
  • Yli 15-vuotiaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä muun kuin liikuntasuorituksen aikana. Asiakkaan tulee hankkia kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Tietoa kaupungin jakamista kangasmaskeista

Liikuntapaikkakohtaiset ohjeet

Lisätietoja jo käytössä olevista ja uusista ohjeista ja käytännöistä saat liikuntapaikoista. Ohjeet täydentyvät tähän tiedotteeseen.

Yksityisten ja yleishyödyllisten toimijoiden toivotaan seuraavan kaupungin linjauksia

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Kaarinan kaupunki vetoaa voimakkaasti yksityisiin yrityksiin ja yleishyödyllisiin toimijoihin, että ne toiminnassaan ja tiloissaan noudattaisivat kaupungin toimintatapoja.  Vahva suositus käyttää maskia suositellaan asetettavaksi myös yksityisiin sisäliikuntatiloihin.

Lisätietoja:

  • tartuntataudeista vastaava lääkäri, johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135
  • liikuntapäällikkö Tapio Svärd, p. 050 373 2434

Jaa