Kesäkivaa kirjastosta - lukemista ja tekemistä kaiken ikäisille

Julkaistu: 2.6.2023 | Päivitetty: 22.8.2023
Kesällä on kerrankin aikaa lukea! Kirjastosta voit hakea kassikaupalla lukemista ja muutakin mukavaa kesäpuuhaa on tarjolla.

Etkö keksi kesäksi mitään kivaa lainattavaa? Ota rennosti ja lainaa valmiiksi koottu kesäkassi. Kassi on koottu tietyn teeman ympärille ja se voi sisältää kauno- tai tietokirjallisuutta, runoja, elokuvia, sarjakuvia ja musiikkia. Kesä on yllätyksiä täynnä, niin myös kesäkassi! Lainattuasi kesäkassin voit osallistua lahjakorttipalkintojen arvontaan, kun palautat arvontakupongin kirjastoon 4.9. mennessä. Kesäkasseja voit lainata 1.6.-31.8. pääkirjastosta ja Piikkiön kirjastosta asiakaspalveluaikoina.

Kesäpokkareita voit lainata pääkirjastosta ja Piikkiön kirjastosta. Kesäpokkareiksi on hankittu suosittuja, pokkariversioina ilmestyneitä romaaneja. Kesäpokkarissa on normaali laina-aina, mutta sitä ei voi varata. Kesäpokkari on kevyt kantaa ja helppo napata mukaan, vaikka lomareissulle.

Kesällä on ehkä aikaa aloittaa myös aikuisten lukudiplomi, ehdit vielä hyvin mukaan!  Aikuisten lukudiplomi haluaa sytyttää kipinän lukemiseen. Lukudiplomin tavoitteena on monipuolistaa lukutottumuksia, luoda uutta intoa lukuharrastukseen ja auttaa löytämään kiinnostavia uutuuksia. Hae vinkkivihko kirjastosta ja sukella tiedon ja tarinoiden maailmaan!    

Lisätietoja aikuisten lukudiplomista 

Lasten perinteisessä kesälukukampanjassa tehdään lukumatka galaksin halki. Lue kolme kirjaa ja palauta arvontalipuke pääkirjastoon tai Piikkiön kirjastoon. Jokainen arvontalipukkeen palauttanut pääsee keräämään planeettoja ja avaruusolioita kirjaston yhteiseen galaksiin. Myös nuorille on tarjolla oma kesälukukampanja, johon voit osallistua pääkirjastossa.

Kirjastosta löydät monenlaista kesäpuuhaa muutenkin: kirjojen ja lehtien lisäksi voit lainata lautapelejä, elokuvia, musiikkia, konsolipelejä tai kausikortin Kaapon peliin. Kirjastossa voit myös pelata konsoli- tai lautapelejä, soittaa tai laulaa vaikka karaokea.  

Tervetuloa kirjastoon kesälläkin!   

Jaa