Kirjastojen koronarajoitukset 28.1.2022 saakka

Julkaistu: 14.6.2021 | Päivitetty: 14.1.2022

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 tekemän päätöksen mukaisesti Kaarinan kaupunki jatkaa voimassa olevia rajoituksia, jotka ovat voimassa 16.-28.1.2022. 

Kaupungin järjestämät ja kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa henkilömäärästä riippumatta on kielletty. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia tai tilojen sulkemista koskevia määräyksiä ei ole mahdollista kiertää edellyttämällä osallistujilta koronapassia. Lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttö on järjestettävä siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktit ja niistä johtuvat koronatartunnan riskit. 

Kirjastoissa on vahva maskinkäyttösuositus. Muistathan myös huolehtia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Kirjastojen tilat ja palvelut ovat asiakkaiden käytössä. Lainaus- ja palautuspalvelut toimivat normaaliin tapaan. Lukupaikkojen määrää on vähennetty turvallisten etäisyyksien varmistamiseksi. Ryhmäopastuksia ja ajanvarauksella annettavia henkilökohtaisia digiopastuksia ei järjestetä 16.-28.1.2022.    

Kirjastojen työtiloja voi varata omaan käyttöön. Varaajan tulee huomioida koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset, turvavälit ja maskinkäyttösuositukset sekä noudattaa hyvää käsihygieniaa. 

Pääkirjaston tilojen varaaminen 

Tietokoneet ovat käytössä. Nuortentila Hytin pelikonsoli on pois käytöstä. Näyttelyihin voi tutustua kirjaston aukioloaikoina. Huomioithan näissäkin turvavälit ja vahvan maskisuosituksen.

Omatoimipalvelut Littoisten ja Piikkiön kirjastoissa toimivat normaalisti. 

Kaarinan kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan hallituksen linjauksia ja Aluehallintoviraston ohjeita.

Lisätietoja:

kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Arja Pesonen, puh. 050 373 2742

Jaa