Kitsunecon on tänä vuonna verkossa – tule mukaan 23.10.!

Julkaistu: 19.10.2021 | Päivitetty: 19.10.2021
Kitsunecon-tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkkotapahtumana. Tervetuloa etä-Kitsuneconiin lauantaina 23.10. klo 10-16!

Kitsunecon on Kaarinan kirjaston ja paikallisten cosplayharrastajien järjestämä tapahtuma, joka kerää yhteen kaikenikäisiä mangasta, animesta, peleistä, cosplaysta ja muista japanilaiseen ja korealaiseen populaarikulttuuriin liittyvistä ilmiöistä kiinnostuneita ihmisiä.

Tänä vuonna Kitsunecon järjestetään verkkotapahtumana. Pääjärjestäjä Anu Lehtonen-Sonkki odottaa etä-Kitsuneconia innolla. ”Koska viime vuoden tapahtuma jouduttiin koronapandemian vuoksi perumaan, koimme tärkeäksi, että voimme tarjota alueen harrastajille turvallisen tapahtuman tänä vuonna. Etätapahtumaa on työstetty vapaaehtoisten ja kirjaston henkilökunnan voimin koko vuosi. Etätapahtuman tekeminen on meille uutta ja opettelemista on ollut paljon, mutta uskomme, että tapahtumasta tulee hieno,” Anu kertoo.

Luvassa on monipuolista ohjelmaa, kilpailuja ja samanhenkistä seuraa. Ohjelmassa on mm. Photoshoot-kilpailu, johon osallistuvia kuvia yleisö voi äänestää ennakkoon tapahtuman nettisivuilla 18.10. alkaen. Tuomariston ja yleisön suosikit palkitaan etätapahtumassa. Torstai-iltana 21.10. nettisivuilla ja somessa aukeaa kaikille avoin Kaappicosplay-kilpailu. Tuomaristo palkitsee kiinnostavimmat ja luovimmat ratkaisut lauantaina. Perjantaina 22.10. Kitsuneconin nettisivuilla aukeaa myös taide- ja myyntikuja, jolla voi tehdä ostoksia viikon ajan.

Lauantain ohjelma alkaa klo 10 ja sitä pääsee seuraamaan Kitsuneconin nettisivuilta sekä Facebook- ja Instagram-sivuilta löytyvien linkkien kautta. Tiedossa on mangavinkkausta, K-POP -tanssityöpaja, Pokemon-luento, paneelikeskustelu, Vedetään Cosplaysta -pikacosplaykisa sekä Photoshoot- ja Kaappicosplay-kisojen palkintojen jako. Tapahtuman ajaksi avataan myös Kitsuneconin oma discordhuone, jossa conivieraat voivat pelata ja keskustella toistensa kanssa.

Vaikka ohjelma striimataan etänä, kilpailut ja tanssipaja antavat yleisölle mahdollisuuden myös aktiiviseen osallistumiseen. Discordin kautta on myös mahdollista kommentoida ohjelmaa ja esittää kysymyksiä. ” Itse odotan erityisesti Vedetään Cosplaysta –pikakisaa ja Pokemon-luentoa. Ehkäpä viimein uskaltaudun kokeilemaan myös K-POP -tanssia,” Anu vinkkaa.

Anu toivottaa kaikki japanilaisesta tai korealaisesta popkulttuurista kiinnostuneet tervetulleeksi tapahtumaan. ” Kitsunecon on ilmainen matalan kynnyksen tapahtuma, jossa ei ole ikärajoja. Se tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa conimaailmaan paitsi nuorille myös nuorten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tämä harrastus sopii kaikenikäisille. Itse aloitin mangan lukemisen vasta yli kolmekymppisenä ja ensimmäisen cosplaypukuni tein vasta nelikymppisenä ja tässä sitä nyt ollaan,” Anu naurahtaa. Anu uskoo, että ensi vuonna Kaarina-talossa kokoonnutaan jälleen livenä. Tätä odotellessa Anu kehottaa kaikkia hyppäämään ennakkoluulottomasti mukaan värikkääseen etä-Kitsunecon-tunnelmaan!

Lisätietoa ohjelmasta:
Kitsuneconin nettisivut
Kitsunecon Facebookissa
Kitsucecon Instagramissa 

Jaa