Kokoontumisrajoitusten ja kiihtymisvaiheen vaikutus Kaarinassa

Julkaistu: 9.7.2021 | Päivitetty: 28.7.2021

Päivitys 28.7.2021 
Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt laajentaa tällä hetkellä voimassa olevat tartuntatautilain 58 §:n mukaiset koronarajoitukset koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia. Määräys on voimassa ajalla 29.7.–15.8.2021.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa ja Kaarinassa on heikentynyt. Alue siirtyi koronapandemiaryhmän päätöksellä kiihtymisvaiheeseen 8.7.2021. Esimerkiksi etätyösuositus palasi takaisin ja maskin käytöstä annettiin vahva suositus silloin kun lähikontaktia ei voi välttää. Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi kokoontumisrajoituksia koskevan päätöksen Turun, Salon, Raision, Kaarinan ja Paraisten kuntien alueelle ajalle 9.7.-8.8.2021. Päätöksessä ei rajoiteta henkilömääriä, mutta sisätiloissa yli 10 hengen ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien järjestäminen on kiellettyä, jos niitä ei pystytä järjestämään siten, että osallistujat tosiasiallisesti pystyvät välttämään lähikontaktia toisiinsa.

Kaupungin palvelut pysyvät ennallaan - noudata suosituksia

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen ei vaikuta Kaarinan kaupungin palveluihin tai aukioloaikoihin. Palvelut pysyvät ennallaan, mutta kaupunki huolehtii siitä, että uusia suosituksia ja rajoituksia noudatetaan sen omassa toiminnassa:

  • Toimitiloissa on vältettävä lähikontaktia toisiin ihmisiin, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.
  • Kasvomaskia on syytä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää.
  • Aikuisten harrastustoiminnassa sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia. Osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.
  • Kaupunki järjestää tapahtumia vain silloin, kun ne voidaan toteuttaa terveysturvallisesti eli noudattaen tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä. Osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti pystyttävä välttämään lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Ajantasainen tieto tapahtumista päivittyy kaupungin tapahtumakalenteriin

Suositukset ja rajoitukset koskevat myös yksityisiä toimijoita, kuten tapahtumajärjestäjiä. Yksityistilaisuuksia koskee sama suositus kuin yleisötilaisuuksia. Suosituksena on myös käyttää harkintaa erityisesti ulkomaille matkustamisessa ja huomioimaan ulkoministeriön antamat suositukset sekä THL:n suositus välttää matkustamista Venäjälle.

Katso kaikki kiihtymisvaiheen suositukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta

Kaupungin palveluista saat tietoa sivulta Muutoksia palveluissamme

Kaarinan ilmaantuvuusluku on nousussa - varaa aika rokotukseen nyt

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku (tartuntoja/100 000/14 vrk) oli 8.7.2021 52. Kaarinan vastaava luku on tällä hetkellä 60,9, kun se vielä kesäkuun lopulla oli noin kymmenen. Kaarinan koronatilanne on huonontunut nopeasti ja koronapositiivisia on aiempaa enemmän.

Suositusten noudattamisen lisäksi Kaarinan terveyspalvelut esittää vahvan vetoomuksen sen puolesta, että kaarinalaiset varaisivat nyt rokotusaikoja. Koronapandemia helpottaa vasta, kun suurin osa väestöstä on ottanut toisen rokotteen. Erityisesti toivotaan, että nuoret tulisivat rokotukseen - huolimatta kuumista kesäpäivistä.

Minkään rokotteen suoja tauteja vastaan ei ole sataprosenttinen, mutta koronarokote suojaa myös taudin vaikealta muodolta.

Lue lisää rokotuksista ja ajanvarauksesta kaarina.fi/koronarokotukset

Jaa