Koronarajoitukset Kaarinan palveluissa 1.-15.1.2022

Julkaistu: 30.12.2021 | Päivitetty: 12.1.2022

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kaarinan kaupunki jatkaa voimassa olevia rajoituksia 31.12.2021 saakka ja ottaa käyttöön uusia rajoituksia, jotka ovat henkilömäärästä riippumatta voimassa 1.-15.1.2022. Uudet rajoitukset koskevat muun muassa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä liikunta- ja virkistystiloja. Kaupungin liikuntapaikat ja ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat ovat suljettuina 1.1.2022 alkaen ja kansalaisopiston aikuisten työkausi alkaa vasta 17.1.2022. Rajoitukset eivät koske ammattiurheilemista tai alle 18-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa. Uusia kouluja koskevia päätöksiä ei annettu. Määräyksiä ei ole mahdollista kiertää edellyttämällä osallistujilta koronapassia.

Muutokset kaupungin palveluissa 1.-15.1.2022

Kaupungin järjestämät ja kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa henkilömäärästä riippumatta on kielletty. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia tai tilojen sulkemista koskevia määräyksiä ei ole mahdollista kiertää edellyttämällä osallistujilta koronapassia.

Liikunta ja harrastustoiminta

Vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden ohjattu harrastustoiminta sekä lääkinnällinen kuntoutus on sallittua. Rajoitukset eivät koske ammattiurheilemista.

 • Kaupungin sisäliikuntatilat sekä niihin liittyvät pukutilat on suljettu. Kuntosalit on avattu uudelleen 12.1.2022 iltapäivällä. Ulkoliikuntapaikkojen pukutilat on suljettu.
 • Uimahalli on suljettu yleisöltä. Koulujen ja seurojen uimaopetus on sallittua ja lasten iltauimakoulut järjestetään määräysten mukaisesti.
 • Lasten Lystikkäät ja Mini Lystikkäät on peruttu.
 • Kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, kuten esimerkiksi Pontela, on suljettu.
 • Visiitin kuntosali on suljettu yleisöltä.
 • Yleiset saunat ja Vuolahden virkistysalue on suljettu.
 • Nuorisotilat ovat avoinna.

Kansalaisopisto

Päivitys opiston tietoihin 9.1.2022

 • Sekä aikuisten että lasten ja nuorten lähiopetus on tauolla. 
 • Osa kursseista alkaa 17.1.2022 alkavalta viikolta etäopetuksena ja muuttuvat lähiopetukseksi heti kun se on sallittua. Kurssilaiset saavat näistä muutoksista erillisen ilmoituksen. 

Kirjastot

Kirjastot ovat avoinna ja niiden työtiloja voi varata omaan käyttöön. Suuremmat kokouksiin ja tilaisuuksiin tarkoitetut tilat eivät ole varattavissa. Asiakaspaikkoja esimerkiksi lehtienlukusalissa on rajoitetusti. Lisätietoja kirjastojen palveluista

Maskisuositukset

 • Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.
 • Kouluissa 1. luokalta lähtien.
 • Julkinen liikenne. Fölin busseissa on maskipakko. Bussin kyytiin ei voi tulla ilman maskia. Maskipakko koskee jokaista 12 vuotta täyttänyttä ja on voimassa toistaiseksi.
 • Maskia on hyvä käyttää myös päiväkotien eteisissä lapsia tuodessa ja hakiessa.
 • Erityisen tärkeää on käyttää maskia terveydenhuollon toimipisteissä asioidessa.

Kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevia suositetaan tekemään koronan kotitesti ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät vahingossa vie koronavirusta palveluyksiköihin.

Lisätietoja muutoksista kaupungin palveluissa sekä joulun ja vuodenvaihteen poikkeavat aukioloajat (sivu päivittyy 30.12.2021)

Yleiset terveysturvallisuus- ja hygieniavaatimukset 

Kaarinan kaupunki järjestää toimintansa siten, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Kaarinan kaupunki huolehtii siitä, että asiakas- ja yleisötiloissa noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia. Kaupungin tiloissa on tarjolla käsidesiä tai mahdollisuus pestä kädet. Turvallisten etäisyyksien huolehtimisesta muistutetaan.

Kaarinan kaupunki suosittaa vahvasti maskin käyttöä. Käytä maskia aina asioidessasi, joukkoliikenteessä sekä silloin kun et voi pitää turvallista etäisyyttä, myös ulkotiloissa. Huolehdi hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräykset

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset 29.12.2021. Tilojen sulkeminen ei koske alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa. Päätökset ovat voimassa 1.-15.1.2022.

Lisätiedot Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksistä löytyvät kootusti:

Usein kysyttyä koronaviruksesta , vastauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestäjille ja tilojen haltijoille 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökset

AVI:n Asiakaspalvelu

Jaa