Koronarajoitukset Kaarinan palveluissa 31.12. saakka

Julkaistu: 20.12.2021 | Päivitetty: 28.12.2021

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti Kaarinan kaupungin yleisötilaisuudet on peruttu vuoden loppuun saakka. Uudet koko Varsinais-Suomea koskevat koronapäätökset eivät vaikuta kaupungin liikuntatilojen käyttöön, ne ovat avoinna ja niissä edellytetään koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä edellisten päätösten mukaisesti. Sen sijaan harrastustoimintaa, jossa esimerkiksi tanssitaan tai lauletaan tai joka on teatterin tapaan ryhmäharrastustoimintaa, ei kaupungin tiloissa voida järjestää. Kaarinan kouluissa on voimassa maskisuositus 1. luokalta lähtien. AVI:n päätökset ovat voimassa 31.12.2021 saakka, eikä niistä voi vapautua käyttämällä koronapassia. 

Kaupungin palvelut 22.-31.12.2021

Kokonaan kielletyt toiminnot ja palvelut:

 • kaupungin järjestämät ja kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa. Uuden vuoden ilotulitus on peruttu 27.12.2021 päätöksellä.
 • harrastustoiminta, johon liittyy tanssia, kuorolaulu- tai harrastajateatteritoimintaa tai vastaavaa ryhmäharrastustoimintaa.
 • tilaisuuksia ei saa järjestää koronapassin avulla.

Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kysytään koronapassi ja henkilöllisyystodistus:

 • uimahallissa ja Kuntokoulu Kaarinassa
 • kaikissa Kaarinan kaupungin sisäliikuntapaikoissa.

Koronapassia ei kysytä:

 • kirjastoissa ja nuorisotiloissa. Näissä tiloissa ei voida järjestää yleisötilaisuuksia.
 • oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toiminnassa
 • sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa tai
 • lakisääteisissä osallistumistilaisuuksissa.

Maskisuositukset:

 • Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.
 • Kouluissa 1. luokalta lähtien
 • Julkinen liikenne. Fölin busseissa on maskipakko. Bussin kyytiin ei voi tulla ilman maskia. Maskipakko koskee jokaista 12 vuotta täyttänyttä ja on voimassa toistaiseksi.
 • Maskia on hyvä käyttää myös päiväkotien eteisissä lapsia tuodessa ja hakiessa.
 • Erityisen tärkeää on käyttää maskia terveydenhuollon toimipisteissä asioidessa.

Kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevia suositetaan tekemään koronan kotitesti ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät vahingossa vie koronavirusta palveluyksiköihin.

Lisätietoja muutoksista kaupungin palveluissa sekä joulun ja vuodenvaihteen poikkeavat aukioloajat

Yleiset terveysturvallisuus- ja hygieniavaatimukset 

Kaarinan kaupunki järjestää toimintansa siten, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Kaarinan kaupunki huolehtii siitä, että asiakas- ja yleisötiloissa noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia. Kaupungin tiloissa on tarjolla käsidesiä tai mahdollisuus pestä kädet. Turvallisten etäisyyksien huolehtimisesta muistutetaan.

Kaarinan kaupunki suosittaa vahvasti maskin käyttöä. Käytä maskia aina asioidessasi, joukkoliikenteessä sekä silloin kun et voi pitää turvallista etäisyyttä, myös ulkotiloissa. Huolehdi hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräykset

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt kaksi uutta koronapäätöstä. Toinen päätös kieltää sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Varsinais-Suomen alueella lyhytaikaisesti. Lisäksi suljetaan asiakas- ja yleisötilat tanssi-, kuoro- ja harrastajateatteritilojen sekä kauppakeskusten yleisten tilojen osalta. Toisella päätöksellä aluehallintovirasto jatkaa muille yleisille tiloille asettamiaan terveysturvallisuusvaatimuksia.

Päätökset ovat on voimassa 22. - 31.12.2021.

Lisätiedot Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksistä löytyvät kootusti:

Usein kysyttyä koronaviruksesta , vastauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestäjille ja tilojen haltijoille 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökset

AVI:n Asiakaspalvelu

Jaa