Muutoksia palveluissamme

Julkaistu: 5.1.2021 | Päivitetty: 7.1.2021

Aiemmasta tiedosta poiketen Pontela ja Kaarina-talon varattavat tilat pysyvät suljettuina 7.1. jälkeenkin. Kansalaisopistossa alkavat 11.1. ainoastaan lapsille ja nuorille suunnatut kurssit, muu toiminta jatkuu helmikuun alussa. Omatoimikirjastot pysyvät edelleen suljettuina. Muutokset johtuvat Varsinais-Suomen koronaryhmän uusista linjauksista, jotka ovat voimassa 24.1.2021 saakka. Alla on koottuna muutokset kaupungin palveluissa.

Tutustu Varsinais-Suomen koronaryhmän tiedotteeseen 5.1.2021

Voimassa olevat Aluehallintoviraston kokoontumisia koskevat suositukset ja rajoitukset

 

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tapahtuu muutoksia, joilla pyrimme turvaamaan erityisesti ikääntyneiden tai perussairauksien sairastavien turvallisuuden.

Terveyspalvelut

Päivystys

 • Päivystys palvelee Kaarinan pääterveysasemalla ma–pe klo 8–16. Puhdas päivystys ja infektiopäivystys toimivat erillään. Soita aina ennen päivystykseen tuloasi, p. 02 588 2600. 
 • Koronaan liittyvissä kysymyksissä palvelee omaolo.fi-oirearvio sekä ajanvaraus-ja neuvontapuhelin 02 588 2600.
 • Kaikki infektiopotilaat keskitetään pääterveysaseman infektiovastaanotolle. Littoisten ja Piikkiön terveysasemilla ei oteta vastaan infektiopotilaita.
 • Virka-ajan ulkopuolella päivystys on Tyks Akuutissa, p. 02 313 8800.

Terveyskeskuksen aukioloajat 

Pääterveysasema ma–pe klo 8–16

 • Röntgen ma–to 8–15.30, pe 8–15
 • Laboratorio: koronan riskiryhmät ajanvarauksella ma–pe klo 7.15–8, muut ma–pe klo 8–11 ajanvarauksella ja kiireelliset näytteet myös jonottamalla ilman ajanvarausta.

Piikkiön terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14.

 • Piikkiössä ei ole laboratorionäytteenottoa.

Littoisten terveysasema ma–to klo 8–16, pe klo 8–14

 •  Littoisissa ei ole laboratorionäytteenottoa.

Vierailut sairaalassa

Varsinais-Suomen vaikeutuneen koronapandemiatilanteen takia vierailut Kaarinan sairaalan osastoilla on toistaiseksi kielletty. 

Vierailut saattohoidossa olevien potilaiden luona

Pyydämme omaisia ottamaan yhteyttä henkilökuntaan:

 • Osasto 1, p. 02 588 2300
 • Osasto 2, p. 02 588 2310

Katso tarkemmat vierailuohjeet uutisestamme.

Muut terveyspalvelut

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, puhe- ja toimintaterapia sekä psykologipalvelut

Yksiköt toimivat normaalisti. Väliin jääneitä lastenneuvolan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tarkastuksia ei pääsääntöisesti tehdä jälkikäteen. Poikkeuksena neuvolan 4- ja 6-vuotiskäynnit, joilla lapsi saa myös tehosterokotukset. Jos huoltajalla tai lapsella/nuorella itsellä on erityinen huoli, terveydenhoitaja tekee hoidontarpeen arvion ja varaa ajan sen mukaisesti.

 • Rajaamme edelleen asiakkaiden määrän toimitiloissa mahdollisimman vähäiseen tartuntariskien minimoimiseksi. Tästä syystä toivomme, että käynneille saavutaan yksin aina kun se vain on mahdollista ja lasten käynneillä yhden huoltajan kanssa. Äitiysneuvola- ja vauvakäynneille ovat molemmat vanhemmat tervetulleita. Vastaanotoille saavutaan vain terveenä!
 • Kouluterveydenhuollossa hoidetaan kaikki vastaanotot ajanvarauksella. Käytännössä avovastaanottoaikaa ei järjestetä, jotta odotustilaan ei synny turhaa jonoa, vaan aika sovitaan ottamalla terveydenhoitajaan yhteyttä esim. Wilman kautta tai puhelimitse.
 • Ryhmätoimintoja ei vielä käynnistetä.
 • Korona-tilanteen muuttuessa, yksikön toimintaa tarkastellaan uudelleen ja muutoksista tiedotetaan kaupungin internet-sivuilla.

Hammashoidon tarkastuksia tehdään jälleen normaalisti. Hoitoon on turvallista tulla. Hammaspäivystys toimii Kaarinan Pääterveysasemalla klo 8–16. Aika tulee varata puhelinnumerosta 02 588 2200. Päivystyksessä annetaan ensiapuluonteista hoitoa. Ilmoitathan, jos sinulla on flunssaoireita tai olet ollut lähikontaktissa koronavirusinfektioon sairastuneeseen.

Ikääntyneiden palvelut

 • Palvelutori Eerikissä on asiakasvastaanotto ma klo 9-14 ja ti-to klo 9-12. Puhelinneuvonta palvelee palvelutori Eerikin aukioloaikoina. Palvelutori Eerikin tapahtumat on peruttu 31.3.2021 asti.
 • Muistineuvontapuhelin palvelee tiistaisin klo 9–11 numerosta 050 314 6155.
 • Asumispalvelukoordinaattorien puhelinaika on keskiviikkoisin klo 9–11, Sanna Fränti p. 050 314 5229 ja Sari Kulta p. 050 373 2420. 
 • Tietoja kotiin kuljetettavista kauppa-, apteekki- ja ateriapalveluista linkin lisäksi myös Palvelutorin Eerikin asiakasneuvonnasta. Palveluita järjestävät monet yritykset. 
 • Ikäihmisten maakunnallinen ohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee ma-pe klo 9-15, puh. 02 262 6164.
 • Hoivakotien vierailukäytännöistä  on laadittu uusi ohje, mikä perustuu Valviran ohjauskirjeeseen ja THL:n ohjeeseen. Lisätietoja hoivakotien vierailukäytännöistä saa hoivakotien henkilökunnalta.
 • Hyvinvointitorien toiminta, avoin päivätoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • Päiväkuntoutus (Hovirinta, Tupasvilla ja Värttinä) jatkuu. 
 • Visiitin kuntosali on suljettuna yleisöltä. Kuntosalilla voi olla vain fysioterapeutin ohjaamaa kuntoutussuunnitelmaan perustuvaa ryhmätoimintaa.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

 • Perhekahvila Oskariina on tauolla 3.12.2020 alkaen.
 • Kanssasi sun -luentosarjan luennot siirtyvät myöhemmäksi.
 • Monitoimintakeskus Tiklin työ- ja päivätoiminnan toteutuksessa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL)  ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeita tartuntatautien ehkäisyyn liittyen.
 • Asiakastapaamiset toteutuvat normaalisti ja tarvittaessa niissä hyödynnetään etätyövälineitä.
 • Asiakastyössä henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä ja myös asiakkaiden suositellaan käyttävän maskia tapaamisilla.
 • Perhe- ja sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvontanumerot palvelevat normaalisti.

Lisätietoja

 • Johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135
 • Ikäihmisten palvelujohtaja Seija Sjöblom, p. 050 373 2526
 • Perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Emilia Heikkilä, p. 050 373 2563
 • Sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen, p. 050 512 9270

Varhaiskasvatus ja opetus

Koulut

Kaarinan kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat kevätlukukauden lähiopetuksessa. Lukiokoulutus jatkaa toimintaansa osittaisessa etäopetuksessa.

Perusopetus

Kaarinan peruskoulujen kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021. Peruskoulut aloittavat kevätlukukauden lähiopetuksessa. Vallitsevaa koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, esimerkiksi osittaiseen etäopetukseen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan Wilman kautta.

Yläkoululaisia ja henkilökuntaa koskeva maskisuositus on voimassa kevätlukukauden alkaessa, samoin koulukuljetuksia koskeva maskisuositus. Lisäksi noudatetaan kolmea keskeistä ohjetta: korostettu käsihygienia, etäisyyden pitäminen ja se, että kouluun tullaan vain terveenä.

Lukio

Kaarinan lukio aloittaa kevätlukukauden maanantaina 11.1.2021 hybridimallissa, jossa osa opiskelijoista on vuorollaan etäopetuksessa ja osa lähiopetuksessa. Järjestelyä suunnitellaan ja siitä tiedotetaan opiskelijoita ja henkilökuntaa tarkemmin viikon 1 aikana Wilman kautta.

Erityistä huomioita tulee kiinnittää lukion opiskelijoita ja henkilökuntaa koskevaan maskisuositukseen, joka on voimassa kevätlukukauden alkaessa. Lisäksi noudatetaan kolmea keskeistä ohjetta: korostettu käsihygienia, etäisyyden pitäminen ja se, että kouluun tullaan vain terveenä. Maskin käyttäminen ja hygieniaohjeiden noudattaminen turvaa jokaisen terveydentilaa ja lähestyvien ylioppilaskirjoitusten sujumista.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilman ja sähköpostin kautta.

Kaikki varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat  auki ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus on toiminnassa.

Tiedotus

Kouluissa ohjeistamme huoltajia tilanteesta Wilman kautta. Varhaiskasvatuksen tiedottaminen tapahtuu totuttuja kanavia käyttäen (Wilma, sähköposti ja puhelin).

Lisätietoja

 • kunkin yksikön rehtori (lapsenne kouluarkea koskevissa asioissa)
 • kunkin varhaiskasvatusyksikön johtaja, perhepäivähoidon ohjaajat (lapsenne päivähoitoa koskevissa asioissa)
 • johtava rehtori Emmi Virtanen, p. 050 471 0874
 • varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen, p. 050 373 2524
 • sivistysjohtaja Elina Heikkilä, p. 050 373 2568

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjastot ja Kaarina-talo

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi kirjastojen antamia palveluja on rajoitettu. Kirjastoissa on maskinkäyttösuositus. Muistathan myös huolehtia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Suosittelemme asiakkaille vain pikaista asiointia kirjastossa. Tarvittaessa tilaan tulevaa asiakasmäärää voidaan rajoittaa.

Katso tarkemmat tiedot kirjastojen palveluista ja aukioloajoista tiedotteestamme. Kaarinan kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan hallituksen linjauksia ja Aluehallintoviraston ohjeita.

Kaarina-talon tiedot päivittyvät talon omille sivuille. Kaarina-talon tilat eivät ole varattavissa 24.1.2021 saakka.

Ravintola Huikopala Kaarina-talossa on suljettu 21.12.2020 - 10.1.2021.

Palvelupisteet

Palvelupiste Fiskari palvelee Kaarina-talossa ma klo 9-19, ti-pe klo 9-16
Piikkiön palvelupiste on avoinna ma klo 12-19, ti-pe klo 10-16. Poikkeava aukiolo: 1.11.2020-26.2.2021 avoinna ma-pe klo 10-14.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluiden järjestämät yleisötilaisuudet, jotka vaativat fyysistä kohtaamista, on peruttu tai siirretty verkkoon 24.1.2021 asti. Tapahtumakalenteriin merkitään jokaisen tapahtuman kohdalle, miten se on järjestetty tai jos tapahtuma on peruttu.

Tapahtumissa suositellaan maskin käyttöä. Suositus koskee kaupungin omien tapahtumien lisäksi myös niitä Kaarina-talossa järjestettäviä tilaisuuksia, joissa kaupunki ei ole osallisena.

Kaikkien Kaarinan kaupungin kulttuuritapahtumien kalustuksissa ja ohjelmissa huomioidaan turvavälit. Ethän osallistu tapahtumiin, mikäli olet edes lievästi flunssaoireinen.

Lisätietoja

Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Ritva Nurminoro, p. 050 373 2742

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa 11.1.2021 ainoastaan lapsille ja nuorille suunnattujen kurssien osalta. Muu toiminta jatkuu helmikuun alussa.

Opisto noudattaa toiminnan järjestämisessä OKM:n, THL:n ja AVI:n ohjeistuksia. Maskisuositus on voimassa niillä kursseilla ja niissä tapahtumissa, jotka on suunnattu aikuisille tai yli 15-vuotiaille.

Olemme tehneet ja teemme tarvittaessa jatkossakin tarpeellisia järjestelyjä, joilla voimme omalta osaltamme ennaltaehkäistä viruksen leviämistä. Kiinnitämme huomiota siivous- ja käsihygieniaan opetustiloissamme ja olemme rajanneet opetusryhmien kokoa. Tarvittaessa muutamme opetustapaa. Näillä toimenpiteillä saamme toteutettua turvallisemmat opetustilat erilaisien kurssien tarpeisiin.

Toivomme kaikkien kurssilaistemme kiinnittävän huomiota hyvään käsihygieniaan ja tulemaan kursseillemme ainoastaan terveenä.

Lisätietoja

Kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola p. 050 373 2516.

Liikunta

Uimahalli ja Kuntokoulu

Uimahalli ja Kuntokoulu ovat suljettuina 24.1.2021 saakka.

Vauvauintia ei järjestetä.

Seuraava toiminta on sallittua uimahallissa kun noudatetaan Aluehallintoviraston antamaa kokoontumisrajoitusta:

 • Koululaisten uinninopetukset, iltauimakoulut ja uimaseuran alle 20-vuotiaiden harjoittelu jatkuvat.
 • Fysioterapia-altaan käyttö on sallittua kuntoutettaville lapsi- ja aikuisasiakkaille.

Kuntosalit ja sisäliikuntaryhmät

Kuntosalit ovat suljettuina 24.1.2021 saakka.

Kaupungin järjestämät aikuisten ohjatut sisäliikuntaryhmät on peruttu.

Lasten Lystikkäät ja Mini-Lasten Lystikkäät on peruttu.

Muut liikuntapaikat

 • Alle 20-vuotiaiden harjoittelu kaikilla liikuntapaikoilla voi jatkua, kun noudatetaan alueellisia ja valtakunnallisia ohjeita.
 • Littoisten monitoimitalo, Vapari ja Piikkiön liikuntahalli ja koulujen liikuntasalit ovat suljettuina yli 20-vuotiaiden ryhmiltä toistaiseksi.
 • Keskusliikuntapuiston ja Littoisten kentän huoltorakennukset ovat suljettuina.
 • Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna kaikille.
 • Hovirinnan rantasauna on suljettuna toistaiseksi avantouinnin käytöstä.

Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

Harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan 28.11.2020 ja on voimassa toistaiseksi.

Lisätietoja

 • Liikuntapäällikkö Tapio Svärd, p. 050 373 2434
 • Viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen, p. 050 373 2414

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna 7.1.2021 alkaen. Nuorisotiloille tullaan vain terveenä. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin ja hakeuduttava testiin. Nuorisotiloilla suositellaan maskin käyttöä sekä turvavälien pitoa. Nuorisotilalle tullessa kädet pestään tai desinfioidaan. Nuorisotyöntekijä voi tarvittaessa rajoittaa tilassa olevien määrää, jotta pystytään pitämään turvavälit. Ruokaa nuorisotiloilla ei laiteta, eikä retkiä järjestetä.

Vuolahden leirialue on suljettu toistaiseksi. Mahdolliset varaukset perutaan.

Harvaluodon sauna on suljettuna toistaiseksi.

Lisätietoja

Kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola p. 050 373 2516.

Osallistuminen ja päätöksenteko

Toimielinten kokoukset

Kaupunginhallitus on suositellut sähköisen kokousmenettelykäytännön jatkamista toistaiseksi. Viime kädessä toimielimen puheenjohtaja ratkaisee kokouskutsussa toimielimen päätöksentekotavan. Mikäli toimielimet pitävät kokouksiaan paikan päällä, on huolehdittava riittävän väljyyden säilyttämisestä myös kokoustilassa sekä huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja

 • Hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo, p. 050 310 0092
 • Kaupunginjohtaja Harri Virta, p. 050 3732 400

Kirjaamo ja kaupunginvirasto

Kaupungin kirjaamoon voi toimittaa asiakirjoja palvelupisteiden kautta niiden aukioloaikoina. Asiakirjan voi lähettää kirjaamoon myös postitse (PL 12, 20781 Kaarina) tai sähköpostilla kirjaamo(at)kaarina.fi. 

Kaupunginarkisto

Kaupunginarkiston tietopalvelupyynnöt pyritään toimittamaan ensisijaisesti postitse tai sähköpostilla. Asiakirjojen nähtäville antamista on rajoitettu toistaiseksi. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen kaupunginarkisto(at)kaarina.fi.

Lisätiedot 

Hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo, p. 050 310 0092

Asuminen ja ympäristö

Rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu

Muutoksia koronatilanteen vuoksi 

Rakennusvalvontatoimisto on koronatilanteen vuoksi suljettu. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla. Rakennuslupahakemukset ja muun rakennuslupamateriaalin voi jättää virka-aikana käsiteltäväksi toimiston oven postilaatikosta tai materiaalin voi jättää Kaarina-talon palvelupiste Fiskariin tai Piikkiön kirjastossa sijaitsevaan palvelupisteeseen. 

Lupakäsittely on ruuhkautunut ja käsittelyajat ovat huomattavasti pidentyneet.

Katselmuksia suoritetaan rajoitetusti ja tarkastajalle tulee mahdollistaa normaalia suurempi varoetäisyys muihin ihmisiin.

Arkistotilattujen asiakirjojen katselumahdollisuutta on rajoitettu.

Ympäristönsuojelutoimisto on asiakkailta suljettu. Asiakkaita palvellaan puhelimitse tai sähköpostitse klo 9–15.

Muut palvelut

 • Pontela ja sen kuntosali ovat suljettuina 24.1.2021 saakka. Lisätietoja: talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen, p. 050 373 9116.
 • Föliä koskevat tiedot ja aikataulut löytyvät Fölin sivuilta

Tiedotamme muutoksista palveluissamme koontisivulla

Jaa