Näyttelyt 2021: helmikuu

Julkaistu: 5.1.2021 | Päivitetty: 5.1.2021

Helmikuussa Kaarina-talon molemmissa kerroksissa on paikallisväriä, kun Kaarinan Taideyhdistyksen Mausteita elämästä -kevätnäyttely valtaa alakerran ja toisessa kerroksessa tutustutaan kaarinalaisen Gotfried Huotarin (1923-1994) taiteeseen.


Kaarinan Taideyhdistys: Mausteita elämästä
1.–27.2.2021 | Kaarina-talo 1. krs

Kaarinan Taideyhdistyksen kevätnäyttelyssä tutkitaan muistoja ja kuvannetaan ne muiden nähtäväksi. Näkökulmia on monia; ihminen, luonto, tapahtuma, universumi ja unet, niistä on mausteinen elämä tehty.

Kaarinan Taideyhdistys on yli kolmenkymmenen vuoden ajan koonnut yhteen eri taidelajien harrastajia. Yhdistyksen toimintaan on vakiintunut taidekurssien pito aikuisille ja lapsille. Kursseja pidetään pääosin opettajavetoisina, mutta lisäksi muutaman kerran vuodessa on ilman opettajaa pidettäviä yhteismaalaustilaisuuksia.

Tutustu Kaarinan Taideyhdistyksen toimintaan: www.kaarinantaideyhdistys.net

Gotfried Huotarin taiteesta ja elämästä
1.–27.2.2021 | Kaarina-talo 2. krs

Gotfried Huotari oli vaatimattoman oloinen kansanmies, josta monikaan ei olisi arvannut, että tämän sisällä asui monipuolinen taiteilija.

Gotfried Huotari (1923-1994) asui vaimonsa Linnean ja kahden terrierinsä, Anin ja Akun kanssa Kaarinassa, Auvaisbergin kartanon pienessä kahden asunnon talossa.  Asuntoon kannettiin vesi sisään ja ulos ja pihan perällä oli ulkohuussi. Asunto sisältä ja koko pihapiiri oli täynnä tuotteliaan taiteilijan teoksia. Maalauksia, hiilitöitä, mosaiikkitöitä, veistoksia. Huotari käytti materiaaleina kaikkea mahdollista. Maalaus saattoi syntyä yhtä hyvin kankaalle, kuin lastulevyn päälle. Koivun käävistä tuli veistoksiin hattuja ja ohrapuuron lopusta mosaiikkiteoksen pohjakerros. Maalausten tyyli vaihteli klassisista asetelmista moderneihin teoksiin. Maalauksissa oli usein luonto vahvasti läsnä ja ne oli tehty paksulla maalilla, jolloin kuvista tuli hieman kolmiulotteisia.

Huotarin päivätyö oli Semeran betonielementtitehtaalla Turussa, jossa hän vastasi elementtien valun jälkeisestä pintojen viimeistelystä. Työ, jossa taiteilijan silmästä ja näkemyksestä oli hyötyä. Huotari kulki työmatkat linja-autolla ja kävellen, pienestä ontumisesta huolimatta.

Linnea-rouva hoiti kotona iltapäivisin lapsia ja eräs hoitolapsista muisteleekin Huotareiden kotia näin: ”Asunnossa leijui maaginen hajujen sekamelska. Tupakan-, maalien-, pullan-, ja koiranpissan haju oli sekoitus, jonka yhä edelleen pystyn muistamaan.” Linnea-rouva hoiti kodin ja leipoi pari kertaa viikossa lettipullaa ja teki simaa, joka oli Gotfriedin lempijuoma ympäri vuoden.

Gotfried oli taiteensa suhteen antelias ja ystävät saivat usein taidetta kiitokseksi saunailloista tai ihan ilman mitään erityistä syytäkään. Gotfried oli tuottelias taiteilija, joka teki joitain tilaustöitäkin, mutta elantoaan hän ei koskaan taiteesta saanut.

Näyttelyn teokset ovat pääosin 1960- ja 1970-luvuilta ja pyritty valitsemaan niin, että Huotarin monipuolisuus aiheiden ja materiaalien suhteen tulee parhaiten esille.
 

Lisätiedot:
Anri Veston
Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina:

Aukioloajat
Huom! 24.1.2021 saakka kirjastoissa rajoitetut palvelut.

Palauttaminen, varausten nouto, tietokoneen käyttö ja aulassa olevan aineiston lainaus on mahdollista. Ei pääsyä osastoille.


*******
Talviaikaan
maanantai-perjantai klo 9-19
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8.
maanantai-perjantai klo 10-19, lauantai suljettu

Aatto- ja pyhäpäivinä poikkeavat aukioloajat.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja 02 588 4402
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Aikuisten osasto puh. 02 588 4400

Lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

 

*******

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

Jaa