Näyttelyt 2021: tammikuu

Julkaistu: 4.12.2020 | Päivitetty: 5.1.2021

Vuoden 2021 ensimmäisinä näyttelyinä nähdään Kaarinan Taitoluistelijoiden Kaaria ja kimallusta, Päivi Rückerin Yhdeksän henkeä ja Kaarinan Kuvaajien Yökuvia. Taitoluistelijoiden näyttelyssä käydään kolmen luistelijan tarinan kautta läpi, mitä muodostelmaluistelu on harrastuksena, Kaarinan Taitoluistelijoissa seurana ja osana lasten ja nuorten elämää. Rückerin näyttelyssä puolestaan on 9 teoskokoelmaa maalauksina ja keramiikkana, joiden kautta katsoja pääsee tutustumaan kissojen sielunelämään. Piikkiön kirjastossa Kuvaajien näyttelyssä on joulukuun salakampakilpailun otoksia.


Kaarinan Taitoluistelijat: Kaaria ja kimallusta
4.–30.1.2021 | Kaarina-talo 1. krs

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji, jossa musiikki, koreografia, luistelijoiden saumaton yhteistyö ja eläytyminen yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Joukkueen kaikilta jäseniltä vaaditaan huippuluokan luistelutekniikkaa ja rytmitajua, jotka kehittyvät vuosien harjoittelun tuloksena. Joukkueen uniikin ohjelman kruunaa teeman ja musiikin vahva tulkinta.
 
Kaarinan Taitoluistelijat perustettiin vuonna 2003. 18-vuotisen historiansa aikana seura kasvanut maakunnan suurimmaksi muodostelmaluisteluseuraksi. Seura tarjoaa kaarinalaisille sekä lähialueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden taitoluisteluharrastukseen lähellä kotia. Jo tuhannet luistelijat pienistä luistelukoululaisista aktiivisiin harrastajiin ja aina Suomen mestareihin asti ovat piirtäneet luistimensa terällä kaaria Kaarinan jäähallin jäähän. 
 
Näyttely tempaa vierailijan mukaan muodostelmaluisteluun ja kaarinalaiseen muodostelmaluisteluperheeseen. Oman tarinansa kertovat näyttelyssä myös kolme luistelijaa loisteliaiden pukujen ja kuvien kautta.
 

Päivi Rücker: Yhdeksän henkeä
4.–30.1.2021 | Kaarina-talo 2. krs

Yhdeksän henkeä -näyttely koostuu yhdeksästä teoskokonaisuudesta / teoksesta, joiden kautta katsoja pääsee tutustumaan kissojen sielunelämään. 

Kissojen väitetään omaavan yhdeksän henkeä, mikä viittaa lähinnä kissojen selviytymiskykyyn. Ne eivät kuitenkaan selviä Suomen oloissa ilman ihmistä. Kissa on nautiskelija, kuningas tai kuningatar ihmiseen nähden: se tekee, mitä huvittaa tai on tekemättä. Persoonalliset ja ylväät kissat aaltoilevine turkkeineen ja suurine korvineen ovat pääosassa Rückerin maalauksissa ja keramiikassa. 

Päivi Rücker on Kaarinassa asuva graafinen suunnittelija ja ad. Mediatalossa työskentelyn vastapainona Rücker pyrkii tekemään vapaa-aikanaan asioita käsinkosketeltavasti. Maalaamisen rinnalle on noussut hiljalleen keramiikan opettelu. Keramiikassa luontevaksi aiheeksi ovat valikoituneet perheessä asustavat kaksi cornish rex -rotuista kissaa.

”Nuorena en pitänyt mullasta kynsien alla ja sama tuntemus oli saven kanssa. Savi tuntui käsissä hallitsemattomalta. Jotain on kuitenkin ajan saatossa muuttunut ja nykyään puutarhassa ja savitöiden parissa tuntemus on päinvastainen. Savitöissä ja keramiikan tekemisessä minua viehättää saven sattumanvaraisuus ja yllätyksellisyys. Alussa minulla on usein suunnitelma, joka saven käyttäytymisen vuoksi muuntuukin käsissä ihan toiseksi, mitä alun perin olin ajatellut. Koskaan ei tiedä, mitä uunista lopulta tulee ulos.” kertoo Rücker.
 

Kaarinan Kuvaajat: Yökuvia
1.–31.1.2021 | Piikkiön kirjasto

Kaarinan Kuvaajien salakampateema joulukuussa oli yökuva, jonka tuotoksia tässä näyttelyssä nähdään. Näyttelyssä on esillä 20 kuvaa, jotka sijoittuivat kärkeen salakampa-kilpailussa ja lisäksi kuvaajien omia valintoja. 

Pimeässä kuvaaminen vaatii paljon. Yössä näkyvät valot haastavat kuvaajat etsimään sopivia säätöjä ja ikuistamaan pimeässä näkyviä kohteita. Suosittuja kohteita olivat kaupungin valot, kirkot, meri ja kuutamomaisemat. Pimeän ajan vastapainoksi myös yksittäisiä valoisan kesäyön kuvia oli mukana kisassa. 

Kuva: Maija Tuominen | Kuunsilta

Lisätiedot:
Anri Veston
Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina:

Aukioloajat
Huom! 28.3.2021 saakka kirjastoissa rajoitetut palvelut. Palauttaminen, varausten nouto, tietokoneen käyttö ja aulassa olevan aineiston lainaus on mahdollista. Ei pääsyä osastoille.

*******
Talviaikaan
maanantai-perjantai klo 9-19
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8.
maanantai-perjantai klo 10-19, lauantai suljettu

Aatto- ja pyhäpäivinä poikkeavat aukioloajat.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja 02 588 4402
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Aikuisten osasto puh. 02 588 4400

Lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

 

*******

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

Jaa