Näyttelyt 2022: elokuu

Julkaistu: 15.6.2022 | Päivitetty: 15.6.2022

Kaarinan kansalaisopiston 50v – juhlakauden näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa on läpileikkaus siitä kaikesta, mitä opiston eri kädentaitojen ryhmissä tehdään. Näyttelyssä on sekä opiskelijoiden että opettajien töitä. Kaarina-talon toisessa kerroksessa nähdään Pentti Koivikon serigrafiaa, jonka rauhallisissa maisemissa nähdään arkisia askareita ja onnellisia ihmisiä. Piikkiön kirjastossa on Anneli Ahdin sekatekniikkatöitä maailman naisista.


Kaarinan kansalaisopisto: Yrityksiä ja oivalluksia -näyttely
2.–30.8.2022 | Kaarina-talo 1. krs

Kaarinan kansalaisopisto viettää toimintansa 50v - juhlakautta. Kaarina-taloon koottu moninaisten teosten näyttely on läpileikkaus siitä, mitä kaikkea opiston eri kädentaitojen ryhmissä tehdään. Esillä on mm. kuvataidetta, keramiikkaa ja veistoksia sekä lasinpuhallusta. Perinteisiä kädentaitoja edustaa kudonta- ja tilkkutyöt. Näyttelystä löytyy antiikkinalleja ja erilaisia kahvipusseista tehtyjä töitä sekä upeita hopeatöitä. 

Suurin osa töistä on opiskelijoiden tekemiä, mutta joukossa on myös ryhmien opettajien esimerkkejä tekniikoista ja niiden eri vaiheista. Osa opiskelijoista on harrastanut useamman kauden, toiset ovat vasta ensimmäistä kertaa tutustumassa uuteen aineeseen. Töiden yhteydessä on kerrottu, miten lopputulokseen on päästy - yrityksien ja oivalluksien kautta!

Ryhmiä ovat opettaneet Sirpa Kurki-Lehto, Markku Tuomaala, Miika Karttunen, Raija Tuomaala, Elina Ruohonen, Panu Thusberg, Mervi Patala, Marjatta Litmanen, Ulla-Maija Vuorinen, Leeni Metsälä, Vesa Välikangas, Hanna Lystimäki sekä Tiina Aaltonen. 

Jokaisella opettajalla on harrasteryhmät myös tulevalla työkaudella 2022 – 2023, joten nyt on mahdollisuus lähteä mukaan kansalaisopiston toimintaan ja löytää oma piilevä taiteilijuus!

Kaarinan kansalaisopisto - ajan tasalla jo 50 vuotta!
 

Pentti Koivikko: Muuttolintuja
2.–30.8.2022 | Kaarina-talo 2. krs

Pentti Koivikon kuvien maailma on vienon hymyn maa, mutta operetti se ei ole. Sen ihmiset ovat aivan todellisia ihmisiä. Kenties vain hieman onnellisempia. Vaikka Koivikon maalaukset ja grafiikan vedokset näyttävät rauhallisilta ja nostalgisella tavalla pysähtyneiltä, kuviin sisältyy miltei aina liike. Toimintaa ovat arkiset askareet sekä silmien — ja tähtien — välkkyminen. Tuike onkin tyypillistä Koivikon kuvaamille ihmiselle. Juuri sen ansiosta mallit tulevat eläviksi. 

Taidemaalari-, piirtäjä- ja graafikko Pentti Koivikko (1944-2021) syntyi Kurikassa ja asui ja työskenteli Naantalissa koko aikuisikänsä. Koivikko kävi Turun Piirustuskoulun vuosina 1965-1967 ja Turun Sanomien taiteilijana hän työskenteli 1973-1976, jonka jälkeen ryhtyi kokoaikaiseksi taiteilijaksi. Yksityisnäyttelyitä Koivikolla on ollut Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa, Japanissa, Hollannissa, Venäjällä ja Saksassa. Koivikon teoksia löytyy useista kokoelmista, mm. Lahden ja Rauman taidemuseot, Nelimarkka- ja Yrjö A. Jäntin museot, Suomen Pankin ja Huhtamäen kokoelmat, OKO:n, Nordean ja Sampon pääkonttorit sekä useiden kaupunkien kokoelmat.

Näyttelyssä nähdään Pentti Koivikon serigrafiaa eli silkkipainotekniikalla tehtyjä, numeroituja ja signeerattuja vedoksia.
 

Anneli Ahti: Maailman naiset
2.–30.8.2022 | Piikkiön kirjasto

Taiteilija Anneli Ahti käyttää töissään monenlaisia tekniikoita. Tällä hetkellä innostuksen kohteena on kierrätyskankaiden käyttö osana akryylimaalausta.
 

Lisätiedot:
Anri Veston
Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikoina:

Aukioloajat
maanantai-perjantai klo 9-19, palveluaika klo 10 alkaen
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8. lauantait suljettu.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 9-16.
Arkipyhinä ja pääsiäislauantaina suljettu.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Neuvonta / aikuisten osasto puh. 02 588 4400
Neuvonta / lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret
puh. 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet
puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850
 

Muut yhteystiedot
 

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

*********

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

Aukioloajat
Asiakaspalvelu avoinna :
maanantai klo 12-19
tiistai - perjantai klo 10-16
Heinäkuussa ei palveluaikaa.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 10-16.
Arkipyhinä suljettu.

Lainat voi jättää palautusluukkuun.

Omatoimikirjasto avoinna 1.1. 2022 alkaen
ma-su klo 7-21

Postiosoite

Hadvalantie 9
21500 Piikkiö

Puhelin
02 588 4410
Sähköposti
piikkion.kirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Omatoimiaikana pääset sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lukulaite on ovea vastapäätä tolpassa. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen Vaski-kirjastoista, ota henkilöllisyystodistus mukaan.

*********

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

 

Jaa