Näyttelyt 2022: toukokuu

Julkaistu: 7.4.2022 | Päivitetty: 3.5.2022

Toukokuun näyttelyn teoksissa toistuu paitsi ilo ja rakkaus, myös uteliaisuus ja rohkeus. Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa nähdään Hymyhuulet-ryhmän korona-aikaisia teoksia, joissa on tehty oman näköistä taidetta reippaalla otteella. Toisessa kerroksessa Mia-Catarina Rantalan teosten kantavana teemana on mielikuvitus, värit ja tunne. Kaarina Kuvaajien kameroihin taltioituneita puita päästään katsomaan Piikkiön kirjaston näyttelyssä.
 

Hymyhuulet: Mitä näin? Mitä koin? Mitä tein?
3.–30.5.2022 | Kaarina-talo 1. krs

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 3.5. klo 17–18.30
Lämpimästi tervetuloa!

”Täällä ei sitten maalata mitään maisemia eikä kukka-asetelmia!” oli opettajamme, taiteilija Elina Ruohosen mieleenpainunut alustus ensimmäisellä maalauskerrallamme lähes kahdeksan vuotta sitten. Vähän jännitti ja pelotti, mitähän tästäkin tulee? Vähitellen ohimenneen käsien vapinan jälkeen siitä on tullut hyvää, meille on avautunut ihan uusi maalauksen maailma, uteliaisuus uuteen ja kokeilunhalu, rohkeus. ”Ei tämä ole vakavaa, tämä on maalausta!” Melko hyvin olemme pysyneet ladulla, ei ole maalattu kukkia eikä edes perinteisiä maisemia. Näin ryhmä kiteytti ajatukset maalausopintomatkastaan. 

”Hymyhuulet”-maalausryhmän tavoitteena on tutustua nykytaiteeseen, opetella havainnoimaan ja näkemään ympäristöä uusin silmin, muokkaamaan nähtyä ja tekemään siitä oman näköistä taidetta reippaalla otteella, isolla pensselillä muhevasti maalaten. Tehtävänannoissa tutustaan koti- ja ulkomaisten taiteilijoiden tyyleihin ja pyritään ammentamaan niistä vaikutteita töihin, ei kuitenkaan kopioimalla alkuperäistä. Jokaiselle maalausryhmän jäsenelle on kehittynyt vuosien ja töiden mukana oma rohkea tyyli ja värimaailma. 

Perinteisen öljyväreillä kankaalle maalaamisen lisäksi ryhmä on kokeillut maalausta läpinäkyvälle pleksille, jolloin maalaus tehdään käänteisessä järjestyksessä, aloittamalla päällimmäiseksi jäävästä kerroksesta, jolloin jokainen uusi värikerros vaikuttaa kaikkiin aikaisemmin maalattuihin. Aivojumppaa parhaassa muodossa ja leuat loksauttavia yllätyksiä, hyviä ja huonoja.

Korona keskeytti ryhmän kokoontumiset keväällä 2021, mutta opettajalta saatujen ohjeiden mukaan kotityönä tehtiin barokkimaalauksia. Tehtävä oli vaikea, mutta avartava kokemus, jossa sukellettiin täysin erilaiseen maalaustyyliin ja -maailmaan 1600-luvulle. Ryhmä piti yhteyttä, lähetti kuvia, vaihtoi mielipiteitä, pyysi ja antoi apua toisilleen whatsappissa. Tämä yhteydenpito pelasti ryhmän täydeltä erakoitumiselta.

Näyttelyn teokset on maalattu 2021-2022 aikana. Näyttelyssä mukana olevat ryhmän jäsenet ovat:
Anne Andersson, Anne Avola, Pirjo Juslin, Henry Lipponen, Jenny Lipponen, Marita Holkeri, Pirkko Juva, Marja-Leena Kontio, Maija Utchay, Marja Vuorisalo, Marketta Reini, Ulla Pietiläinen ja Mirja Stolt.

Näyttely 2022: Hymyhuulet
Hymyhuulet

Mia-Catarina Rantala: Ilolla ja rakkaudella
3.–30.5.2022 | Kaarina-talo 2. krs

Ilolla ja rakkaudella -näyttelyn teosten kantavana teemana on mielikuvitus, värit ja tunne.  Työt ovat syntyneet Saksassa asuttujen vuosien aikana 2018 -2021. Teosten inspiraationa on olleet jännittävä ja rajaton universumi, hurmaava luonto ympärillämme sekä koskettavat sadut. Ota pieni hetki aikaa, väreistä ja ilosta nauttien.

Mia-Catarina Rantala on Helsingissä syntynyt ja nykyään Littoisissa asuva kahden lapsen äiti. Piirtäminen ja maalaaminen on osa Rantalan elämää, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän, mutta jossain määrin se on aina ollut läsnä. Kesäkuussa 2021 Rantala palasi kolmen Saksassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin kotiin, Suomeen, ja huomasi että taidetta oli kertynyt näyttelyn verran. Rantala kertoo: ”Teoksien kantavina voimina ovat olleet mielikuvitus, värit ja tunne. Jokainen niistä on tehty ilolla ja rakkaudella. Toivon, että katsoja voi pysähtyä hetkeksi teosten pariin, hengähtää ja saada hyvää energiaa. Jaksamme paremmin, kun otamme elämän vastaan kevyemmin mielin.”
 

Näyttely 2022: Mia-Catarina Rantala
Mia-Catarina Rantala

Kaarinan Kuvaajat: Puut
3.–30.5.2022 | Piikkiön kirjasto

Huhtikuun salakampa-aihe "Puut" oli kuvaamisen kohteena todella innostava. Salakampakisassa oli mukana ennätykselliset 48 valokuvaa.

Kuvat esittivät puita monipuolisesti, osa puista oli todella isoja, oli myös todella vanhoja puita, kelottuneitakin. Erilaisissa maisemissa näkyi paljon ympäristömme tuttuja puita kuten mäntyjä, koivuja ja kuusia. Joissakin kuvissa puiden keskeltä kulkeva polku loi katsojalle salaperäisen, mystisenkin tunnelman. Monia korkeita puita kuvattiin alhaalta jolloin puiden latvat kohosivat ylös taivaalle. Kuvien monipuolisuutta lisäsi kuvausteeman "puut" käsittely eri näkökulmista kuten pitkospuut ja polttopuut. Kaarinan Kuvaajien näyttelyssä on 21 kuvaa, kuvaajia on mukana 13.

Kuva: Jari Rajalin | Viivakoodi


Salakampa on Kaarinan Kuvaajien leikkimielinen valokuvauskilpailu, johon jokainen yhdistyksen jäsen voi osallistua. Kilpailun aiheet määrätään ennakkoon kerran vuodessa ja kilpailu käydään jokaisessa jäsenillassa. Ennen iltaa kilpailuun osallistuvien kuvat kootaan yhteen ja ne esitetään nimettöminä läsnäolijoille. Tuomariksi valitaan läsnäolijoiden joukosta jäsen tai vierailija. Salakampa-kilpailussa voittaja valikoituu pisteytyksen kautta.
 

Lisätiedot:
Anri Veston
Näyttelykoordinaattori
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikoina:

Aukioloajat
maanantai-perjantai klo 9-19, palveluaika klo 10 alkaen
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8. lauantait suljettu.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 9-16.
Arkipyhinä ja pääsiäislauantaina suljettu.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Neuvonta / aikuisten osasto puh. 02 588 4400
Neuvonta / lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret
puh. 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet
puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850
 

Muut yhteystiedot
 

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

*********

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

Aukioloajat
Asiakaspalvelu avoinna :
maanantai klo 12-19
tiistai - perjantai klo 10-16
Heinäkuussa ei palveluaikaa.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 10-16.
Arkipyhinä suljettu.

Lainat voi jättää palautusluukkuun.

Omatoimikirjasto avoinna 1.1. 2022 alkaen
ma-su klo 7-21

Postiosoite

Hadvalantie 9
21500 Piikkiö

Puhelin
02 588 4410
Sähköposti
piikkion.kirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Omatoimiaikana pääset sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lukulaite on ovea vastapäätä tolpassa. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen Vaski-kirjastoista, ota henkilöllisyystodistus mukaan.

*********

Kirjastojen palvelut koronapandemian aikana

 

 

Jaa