Näyttelyt 2023: heinäkuu

Julkaistu: 25.5.2023 | Päivitetty: 29.5.2023

Heinäkuun näyttelyissä inspiroidutaan luonnosta Ulla Joutsamon ja Marke Laaksosen värikylläisten maalausten seurassa Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa. Toisessa kerroksessa Kristiina Lähteenmäki-Heinin ekspressiivisissä maalauksissa mennään iholle eli katsotaan läheltä kasvoja, ilmeitä ja tunteita yksityiskohtineen.


Ulla Joutsamo ja Marke Laaksonen: Maalauksia luonnon inspiroimana
3.–28.7.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Ulla Joutsamo ja Marke Laaksonen ovat pitäneet monia näyttelyjä yhdessä. Kumpikin maalaa värikylläisiä maalauksia, jotka sopivat hyvin yhteen toistensa kanssa. Luonto on kummallakin taiteilijalla inspiraation lähde, josta voi ammentaa mielikuvia tauluun maalattavaksi. 

Näyttelyssä on pääasiassa öljyvärimaalauksia kankaalle tai akryylilevylle. Akryylilevylle, eli pleksille maalaaminen on tekniikkana molemmille tuttua. Taiteilijat ovat viehättyneet pleksin ominaisuuteen tuoda värit hyvin kirkkaina esiin. Kun pleksille maalataan vain toiselle puolelle, niin maalaus tehdään peilikuvana ja päinvastaisessa järjestyksessä, mitä kankaalle maalatessa. Näin ollen ensin tulee viimeistelykerros ja lopuksi taustan maalaus. Tämä tuo tekemiseen haastetta, jonka taiteilijat kokevat positiivisena asiana.

Ulla Joutsamo

Ulla Joutsamo on tehnyt taidetta lapsesta saakka. Aluksi piirtäen ja tehden akvarelleja, myöhemmin tekniikoiksi tulivat grafiikka, tempera, puu- ja metalliveisto ja öljyväri sekä viimeisenä öljyväri akryylilevylle. 

Aiheiden valintaan Joutsamolla on vaikuttanut luonto ja siitä syntyneet erilaiset elämykset. Viime aikoina ovat askarruttaneet villin luonnon kato ja jäljellä olevan luonnon herkkä kauneus. Suosikkiaihepiireinä ovat usein olleet mm. meri- ja eläinaiheet.

Ulla Joutsamo on sekä Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n että Suomen Taiteilijat ry:n jäsen.


Marke Laaksonen

Marke Laaksonen työskentelee monenlaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla, joista pääasiallisin tekniikka on maalaaminen öljyväreillä kankaalle ja akryylilevylle.
Maalauksien lähtökohtana on luonto. Laaksonen on innokas luontovalokuvaaja ja tämä materiaali toimiikin usein alkusysäyksenä teoksille.

Eksoottiset asiat, kuten tropiikin värit, viidakot, autiomaat, arktiset alueet, eläimet ja erilaiset kasvien muodot innostavat ja inspiroivat Laaksosta. Luonnon monimuotoinen ihmeellisyys, kauneus ja mystisyyskin ovat tärkeitä aihealueita.

Matkustamisen kautta koetut elämykset tulevat esiin maalauksissa, joissa ne yleensä muuttuvat sadunomaisen fantasian muotoon. Innostuksen ja ihmettelyn tunteet ovat tuottaneet esim. hyvänmielen maalauksia, joita Laaksonen haluaa kuvataiteilijana maalata.
 

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 3.7. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!
 

Kristiina Lähteenmäki-Hein: Iholle
3.–28.7.2023 | Kaarina-talo 2. krs

Näyttelyn nimi kuvastaa värikkäitä ja ekspressiivisiä maalauksia, jossa maalausaiheena mennään iholle eli läheltä kasvoja, ilmeitä, tunteita yksityiskohtineen.  Nimi kuvastaa myös maalausten aiheiden ja maalausjäljen tarkoitusta puhutella katsojaa ja antaa tarttumapintaa tunteiden välittämiseen.

Kristiina Lähteenmäki-Hein 

Kristiina Lähteenmäki-Hein (s.1979) on ylöjärveläinen taiteilija, joka työskentelee pääosin maalaamisen parissa. Hän tekee värikylläisiä, monikerroksisia ja ekspressiivisiä maalauksia, ja joka tekniikalla ja aihevalinnalla pyrkii antamaan tarttumapintaa tunteiden välittämiseen ja teosten tarinaan eläytymiseen. Teosten aiheita Lähteenmäki-Hein kerää tunnelmista, ajatuksista ja sävyistä ympäröivästä ja sisäisestä maailmasta.
 

Lisätiedot:
Anri Veston
Kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikoina:

Aukioloajat
Juhannuksen poikkeavat aukioloajat:
to 22.6. avoinna klo 9-16
pe 23.6. suljettu

*********

maanantai-perjantai klo 9-19
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8. lauantait suljettu.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 9-16.
Arkipyhinä ja pääsiäislauantaina suljettu.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Neuvonta / aikuisten osasto puh. 02 588 4400
Neuvonta / lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret
puh. 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet
puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850
 

Muut yhteystiedot
 

Somekanavat: 

Kaarinan kirjastot Facebookissa

Kaarinan kirjastot Instagramissa

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

 

 

Jaa