Omaolo.fi-palvelun oirearvio on tehokas koronaharava

Julkaistu: 10.11.2020 | Päivitetty: 11.11.2020
Terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ruuhkautunut koronapandemian vuoksi. Käytäthän mahdollisuuksien mukaan sähköisiä palveluita kuten Omaolo-oirearviota.

Puheluja tulee ajoittain tuplaten normaaliin verrattuna 

Kaikkiaan yli 35 000 soittajaa otti yhteyttä viimeisen kolmen kuukauden aikana, elo-lokakuussa, Kaarinan avosairaanhoitoon. Samaan aikaan Omaolo.fi-palvelussa tehtiin yhteensä noin 1000 oirearviota. Soitot ovat lisääntyneet huomattavasti. Tavallisesti puheluja tulee noin 200-300 päivässä, tällä hetkellä määrä on ajoittain jopa kaksinkertainen. 

Vaikka Kaarinassa on lisätty resursseja, jotta puhelinjonoja voidaan purkaa, koronapandemian leviäminen huolestuttavalla vauhdilla Varsinais-Suomessa voi ruuhkauttaa linjoja entistä enemmän.

Käypä hoito -suositukset kaikkien oirearvioiden perustana

Kaarinan terveyskeskuksesta suositellaan, että soittamisen sijaan, jos epäilet koronavirustartuntaa, tekisit ensin oirearvion osoitteessa Omaolo.fi.   

- Asiakkaan itsenäisesti tekemä oirearvio Omaolo.fi-palvelussa tehdään samojen Käypä hoito -suosituksien mukaan kuin puhelimitse tehtävä oirearvio, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri, Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

Omaolo.fi-palvelu neuvoo askel askeleelta, miten oirearvioinnissa toimitaan. Palvelussa voit tehdä myös muita, kuin koronavirustartunnan epäilyyn liittyviä oirearvioita. 

Katso lisätietoja terveyspalveluiden ajanvarauksesta.

Odota testituloksia rauhassa

Jos sinut ohjataan koronatestiin, odotathan rauhassa testin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä, 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä automaattisesti, jos olet tehnyt omahoito-suostumuksen sekä antanut luvan tekstiviestien lähettämiselle. Mikäli sinulle on luvattu soittaa, niin odota rauhassa soittoa.

Luvan tekstiviestiin voit antaa itse:

  • kirjaudu netiiajanvaukseen
  • mene kohtaan Viestit ja anna omahoito-suostumus
  • mene kohtaan Omat tiedot ja anna lupa tekstiviesteille.

Henkilökunta pystyy lisäämään luvat terveyskeskuksesta käsin.

Tulosten valmistumista voi seurata Omakannasta.

Lisätietoja:

  • tartuntataudeista vastaava lääkäri, johtava ylilääkäri Antti Sandén p. 050 430 2135
     

Alla olevalla videolla sairaanhoitaja Tiia Korpisalo kertoo lisää Omaolo.fi-palvelusta. Videoon on tulossa tekstitys myöhemmin.

Jaa