Osa kaupungin palveluista ja tiloista avataan erityisjärjestelyin 7.1.

Julkaistu: 29.12.2020 | Päivitetty: 7.1.2021

Varsinais-Suomen koronaryhmä on jatkanut suosituksia 24.1.2021 saakka. Tästä johtuen alla olevassa tiedotteessa on osittain vanhentunutta tietoa. Uusin tieto päivitetään Muutoksia palveluissamme -koontisivulle 5.1.2021.

Kaarinan koronajohtoryhmä linjasi, että osa nyt suljettuina olevista kaupungin palveluista ja tiloista avataan erityisjärjestelyin 7.1.2021. Jos koronapandemiatilanne huononee, tilojen käyttöä voidaan joutua rajoittamaan uudelleen. Johtoryhmä haluaa painottaa, että voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia tulee noudattaa ja että uusi vuosi on syytä vastaanottaa hillitysti, pienessä piirissä. Kaarinassa on voimassa maskinkäyttösuositus ja kokoontumiset niin ulkona kuin sisätiloissa on rajoitettu 10 henkilöön.

Kaarinan kaupungin koronajohtoryhmä on perehtynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viimeisimpiin suosituksiin ja linjasi 29.12.2020 kokouksessaan, että kaupungin palveluita ja tiloja koskevat tiukat rajoitukset päättyvät 6.1.2021. Tämänkin päivän jälkeen voimassa ovat erityisjärjestelyt, jotka perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Aluehallintoviraston suosituksiin ja rajoituksiin. Koronapandemian vuoksi tilojen käyttöä voidaan joutua rajoittamaan jatkossa uudelleen, jos pandemiatilanne vaikeutuu.

Linjausten vaikutus Kaarinan kaupungin palveluihin 7.1.2021 alkaen

Opetus

Kaarinan kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat kevätlukukauden lähiopetuksessa. Lukiokoulutus jatkaa toimintaansa osittaisessa etäopetuksessa.

Perusopetus

Kaarinan peruskoulujen kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021. Peruskoulut aloittavat kevätlukukauden lähiopetuksessa. Vallitsevaa koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, esimerkiksi osittaiseen etäopetukseen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan Wilman kautta.

Yläkoululaisia ja henkilökuntaa koskeva maskisuositus on voimassa kevätlukukauden alkaessa, samoin koulukuljetuksia koskeva maskisuositus. Lisäksi noudatetaan kolmea keskeistä ohjetta: korostettu käsihygienia, etäisyyden pitäminen ja se, että kouluun tullaan vain terveenä.

Lukio

Kaarinan lukio aloittaa kevätlukukauden maanantaina 11.1.2021 hybridimallissa, jossa osa opiskelijoista on vuorollaan etäopetuksessa ja osa lähiopetuksessa. Järjestelyä suunnitellaan ja siitä tiedotetaan opiskelijoita ja henkilökuntaa tarkemmin viikon 1 aikana Wilman kautta.

Erityistä huomioita tulee kiinnittää lukion opiskelijoita ja henkilökuntaa koskevaan maskisuositukseen, joka on voimassa kevätlukukauden alkaessa. Lisäksi noudatetaan kolmea keskeistä ohjetta: korostettu käsihygienia, etäisyyden pitäminen ja se, että kouluun tullaan vain terveenä. Maskin käyttäminen ja hygieniaohjeiden noudattaminen turvaa jokaisen terveydentilaa ja lähestyvien ylioppilaskirjoitusten sujumista.

Ikääntyneiden palvelut

 • Visiitin kuntosali on suljettuna yleisöltä. Lääkinnälliseen kuntoutukseen liittyvää yksilöohjausta voidaan järjestää.

Kulttuuri- ja kirjastopalvelut

Kaarinan kirjastot linjaavat aukioloja ja palveluita yhdessä Vaski-kirjastojen kanssa myöhemmin. Tapahtumissa noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia.

 • Omatoimikirjastot ovat suljettuina 14.12.2020-10.1.2021.
 • Koulukirjastot ovat suljettuina 14.12.2020-10.1.2021.
 • Littoisten kirjasto on suljettu 14.12.2020-10.1.2021.
 • Kulttuuri- ja kirjastopalveluiden järjestämät yleisötilaisuudet, jotka vaativat fyysistä kohtaamista, on peruttu tai siirretty verkkoon 10.1.2021 asti.

Kaarina-talo

 • Kaarina-talon muita kuin kirjaston tiloja voi varata 7.1.2021 alkaen voimassa olevat koronatilanteesta johtuvat rajoitukset ja suositukset huomioiden.

Kansalaisopisto

 • Kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa 11.1.2021.
 • Poikkeuksena aikuisten liikuntakurssit, joiden aloitus joudutaan siirtämään helmikuun alkuun (viikko 5).

Liikunta

Uimahalli ja Kuntokoulu

Uimahalli ja Kuntokoulu ovat suljettuina yleisöltä toistaiseksi.

Vauvauintia ei järjestetä.

Seuraava toiminta on sallittua uimahallissa kun noudatetaan Aluehallintoviraston antamaa kokoontumisrajoitusta:

 • Koululaisten uinninopetukset, iltauimakoulut ja uimaseuran alle 20-vuotiaiden harjoittelu jatkuvat.
 • Fysioterapia-altaan käyttö on sallittua kuntoutettaville lapsi- ja aikuisasiakkaille.

Kuntosalit ja sisäliikuntaryhmät

 • Kuntosalit ovat suljettuina.
 • Kaupungin järjestämät aikuisten ohjatut sisäliikuntaryhmät on peruttu.
 • Lasten Lystikkäät ja Mini-Lasten Lystikkäät on peruttu.

Muut liikuntapaikat

 • Alle 20-vuotiaiden harjoittelu kaikilla liikuntapaikoilla voi jatkua, kun noudatetaan alueellisia ja valtakunnallisia ohjeita.
 • Littoisten monitoimitalo, Vapari ja Piikkiön liikuntahalli ja koulujen liikuntasalit ovat suljettuina yli 20-vuotiaiden ryhmiltä 7.1.2021 alkaen.
 • Keskusliikuntapuiston ja Littoisten kentän huoltorakennukset ovat suljettuina.
 • Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna kaikille.
 • Hovirinnan rantasauna on suljettuna toistaiseksi avantouinnin käytöstä.

Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna 7.1.2021 alkaen. Nuorisotiloille tullaan vain terveenä. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin ja hakeuduttava testiin. Nuorisotiloilla suositellaan maskin käyttöä sekä turvavälien pitoa. Nuorisotilalle tullessa kädet pestään tai desinfioidaan. Nuorisotyöntekijä voi tarvittaessa rajoittaa tilassa olevien määrää, jotta pystytään pitämään turvavälit. Ruokaa nuorisotiloilla ei laiteta, eikä retkiä järjestetä.

Muut palvelut

 • Vuolahden leirialue on suljettu toistaiseksi. Mahdolliset varaukset perutaan.
 • Harvaluodon sauna on suljettuna toistaiseksi.
 • Pontela aukeaa 7.1.2021 koronatilanteesta johtuvat rajoitukset ja suositukset huomioiden. Turvavälejä tulee pystyä tosiasiallisesti noudattamaan eli esimerkiksi pelaaminen ja kuorolaulu tulee laittaa tauolle. Etänä toteutettua harrastamista voidaan luonnollisesti jatkaa.

Lisäksi voimassa ovat jo aiemmin voimaan tulleet muutokset, katso lisätietoja Muutoksia palveluissamme -koronakoontisivulta

Koontisivulla on myös lisätietojen antajien yhteystiedot palvelualueittain.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset 

Sisätiloissa sekä rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi,

Määräys on voimassa ajalla 11.12.2020–10.1.2021. Katso Aluehallintoviraston tiedote tästä

Jaa