Palveluita avataan rajoitetusti 26.4. alkaen

Julkaistu: 21.4.2021 | Päivitetty: 28.4.2021

Tiedotetta korjattu ja päivitetty 28.4.2021

Kaarinan koronajohtoryhmä linjasi 20.4.2021 Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti, että osa palvelurajoituksista voidaan purkaa maanantaista 26.4. alkaen. Esimerkiksi uimahalli ja kuntosalit aukeavat yleisölle rajoitetusti ja kansalaisopiston lasten ja nuorten kurssit voivat taas alkaa (kurssit eivät ala Kaarinassa). Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan liikuntaa rajoitetusti sisätiloihin. Aikuiset voivat harrastaa ulkoliikuntapaikoilla kokoontumisrajoitukset huomioiden.

Katso kaikki muutokset ja rajoitukset Muutoksia palveluissamme -sivulta

Opetus

Kaarinan lukio siirtyy hybridimallista lähiopetukseen maanantaista 3.5. alkaen. Maskisuositus on voimassa.

Vapaa-ajan palvelut

Kirjastot ja Kaarina-talo

Kirjastojen palveluja on rajoitettu 10.5. saakka. Katso tarkemmat tiedot kirjaston palveluista ja aukioloajoista

Kaarina-talon tiloja ei voi varata 14.5. saakka.

Kaarina-talon näyttelyt ovat avoinna pääkirjaston palveluaikoina ja niitä voi poiketa katsomaan lyhyesti yleisiä ohjeita noudattaen: muista maskinkäyttösuositus ja huolehdi turvaväleistä sekä hyvästä hygieniasta.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Kaarinan kaupunki järjestää verkko- ja omatoimitapahtumia, kunnes live-kokoontumiset ovat taas sallittuja. Tapahtumakalenteriin merkitään jokaisen tapahtuman kohdalle, miten se on järjestetty tai jos tapahtuma on peruttu.

Kansalaisopisto

  • Aikuisten lähiopetuksen kurssit sekä aikuinen-lapsi -ryhmät on peruttu kevään 2021 osalta.
  • Lasten ja nuorten kurssit voivat jatkua v. 2001 syntyneille ja sitä nuoremmille 26.4. alkaen. Tämä ei kuitenkaan ole kaikilla kursseilla mahdollista. Koska kevätkausi on edennyt niin pitkälle, ettei kyseisiä kursseja enää voida pitää loppuun toimintakauden aikana, Kaarinan kansalaisopisto joutuu keskeyttämään ne.
    Lue lisää kansalaisopiston järjestelyistä

Liikunta

  • Uimahalli ja kuntosalit avautuvat 26.4. lähtien erityisjärjestelyin. Hovirinnan rantasauna on suljettu 14.5. saakka.
  • Ryhmäliikunta ulko- ja sisätiloissa on sallittu v. 2001 ja sen jälkeen syntyneille 26.4. alkaen. Kontaktia vaativa harjoittelu on mahdollista vain ulkoliikunnassa. Sisätilaharjoittelun on tapahduttava ilman kontaktia ja turvaväleistä on huolehdittava.
  • Littoisten monitoimitalo, Vapari ja Piikkiön liikuntahalli sekä koulujen liikuntasalit ovat suljettuina aikuisilta 14.5. saakka. Vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneiden ryhmät on sallittu ilman kontakteja ja turvavälit huomioiden.

Uimahalli

Uimahalli avautuu 26.4. alkaen rajoitetusti niin, että joka kolmas pukukaappi voi olla käytössä. Uimahallin saunat ovat suljettuina.

Kuntosalit

Kaupungin kuntosalit avautuvat 26.4. alkaen yksilöharjoittelua varten rajoitetusti. Turvavälit tulee huomioida, käsihygieniasta pitää huolehtia ja harjoittelun tulee tapahtua kontaktittomasti.

Pukuhuoneiden käyttö

Suosittelemme, että liikuntasalien ja kenttien pukuhuoneiden ja suihkujen käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan ja liikuntapaikoille saavutaan valmiiksi liikunta-asuun pukeutuneina. Turvavälit tulee huomioida myös pesutiloissa.

Maskien käyttö ja hygienia liikuntapaikoissa

Kaarinan kaupunki on antanut vahvan suosituksen 12 v. täyttäneille ja sitä vanhemmille käyttää kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana. Jokaisen tulee vastata omasta turvallisesta hygieniasta sekä turvavälien pitämisestä. Liikuntatiloihin ei pidä tulla oireisena tai sairaana.

Sisäliikuntaryhmät

Aikuisten sisäliikuntaryhmät on peruttu. Vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneiden sisäliikuntaryhmät on sallittu ilman kontaktia ja turvavälit huomioiden.

Ulkoliikuntaryhmät

Ryhmäliikunta ulkona on sallittu v. 2001 ja sen jälkeen syntyneille. Aikuisille ryhmäliikunta on sallittu ulkona ilman lähikontaktia ja turvavälit huomioiden, enintään kuuden hengen ryhmissä. 28.4. alkaen aikuiset voivat harjoitella ulkona oman joukkueen kesken ilman lähikontakteja, mutta ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja.

Harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta

28.4. alkaen:

  • Aikuiset voivat harjoitella ulkona oman joukkueen kesken ilman lähikontakteja, mutta ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja.
  • Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kokoontua kyseinen joukkue koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna normaalisti.

Nuorisotiloille tullaan vain terveenä. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin ja hakeuduttava testiin. Nuorisotiloilla suositellaan maskin käyttöä sekä turvavälien pitoa. Nuorisotilalle tullessa kädet pestään tai desinfioidaan. Nuorisotyöntekijä voi tarvittaessa rajoittaa tilassa olevien määrää, jotta pystytään pitämään turvavälit. Ruokaa nuorisotiloilla ei laiteta, eikä retkiä järjestetä.

Vuolahden leirialue on suljettu 14.5. asti. Mahdolliset varaukset perutaan.

Harvaluodon sauna on suljettuna 14.5. asti.

Muut palvelut ja rajoitukset

Ikäihmisten kuntosali Visiitti avautuu yleisölle 26.4. alkaen yksilöharjoittelua varten. Turvavälit tulee huomioida, käsihygieniasta pitää huolehtia ja harjoittelun tulee tapahtua ilman kontakteja.

Pontelan kuntosali on avoinna 26.4. alkaen yksilöharjoittelua varten. Pontelan muut tilat ovat suljettuina ja ryhmäharrastukset pysyvät tauolla. Turvavälit tulee huomioida, käsihygieniasta pitää huolehtia ja harjoittelun tulee tapahtua kontaktittomasti.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan 14.5.2021 asti korkeintaan kuuden (6) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

Jaa