Riskiryhmien influenssarokotuksiin voi taas varata aikoja - huomaa muutokset lähipiirin maksuttomuudessa

Julkaistu: 3.11.2021 | Päivitetty: 8.11.2021

Influenssarokotuksiin voi jälleen varata aikoja. Ensimmäisen ja toisen rokote-erän saapumisessa oli väli, joka aiheutti tauon rokotusaikojen varaamiseen. Kaarinassa riskiryhmien influenssarokotukset alkoivat 25.10.2021. Voit varata ajan rokotukseen, jos kuulut alla mainittuihin ryhmiin. Sosiaali- ja terveysministeriön uuden asetuksen mukaisesti vain erityisen alttiiden lähipiiri saa rokotuksen maksuttomasti. Influenssarokotusta suositellaan myös alttiiden lähipiirille, he voivat pyytää reseptin maksullista rokotetta varten soittamalla terveyskeskukseen. Influenssa- ja koronarokotuksen välillä ei tarvitse pitää taukoa. Rokotuspaikkana on Oskarintalo eli kaupunginvirasto.

Maksuton rokotus tietyille ryhmille

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomalle rokotukselle tulevat eivät tarvitse reseptiä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.

Raskaana oleville naisille ja neuvolaikäisille lapsille annetaan rokotus neuvolakäynnin yhteydessä ja kouluilla oppilaille ja opiskelijoille terveydenhoitajan käynnin yhteydessä. Jos lapsella ei ole syksyllä neuvola-aikaa tai oppilaalla/opiskelijalla tarkastusaikaa, voi ajan varata Kaarinan yleiselle rokotuspaikalle Oskarintalolle.

Lähde ja lisätietoja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokset kotisivut

Varaa aika

Jos tarvitset reseptin, soita terveyskeskukseen ja jätä soittopyyntö ma-to klo 10-14 ja pe klo 10-12 numeroon 02 588 2600. Maksuttomalle rokotukselle tulevat eivät tarvitse reseptiä.

Influenssa- ja koronarokotuksen välillä ei tarvitse pitää taukoa ja ne voi ottaa myös samalla kertaa.

Varaa aika influenssarokotukseen tästä

Jos aikoja ei ole netissä vapaana, kokeile uudestaan myöhemmin. Rokotuksien alkuvaiheessa kysyntää saattaa olla enemmän kuin mitä rokotteita on tarjolla. Huomaa, että kohtaan Vastaanottaja pitää valita Kuka tahansa, jotta kaikki vapaat rokotusajat tulevat näkyviin.

Ainoastaan, jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat rokotusajan soittamalla ma - to klo 10-14 ja pe klo 8-12 numeroon 02 588 2600. Valitse ensin kiireetön ajanvaraus painamalla 2 ja sen jälkeen numero 2.

Rokotuspaikkana on vanha virastotalo eli Oskarintalo.

Influenssarokotuksia annetaan samassa paikassa kuin koronarokotuksia, eli Oskarintalolla osoitteessa Oskarinkatu 4. Sisäänkäynti on rakennuksen Turun puoleisesta päädystä.

Lisätietoja rokotuspaikasta

Jaa