Rokotusaikoja 70-79-vuotiaille - rokotetta ei voi valita

Julkaistu: 26.3.2021 | Päivitetty: 29.3.2021

Juuri nyt Kaarinassa rokotetaan 70-79-vuotiaita ja aikoja voi varata. Kaarinalaisten eri ikäryhmiä rokotetaan ainoastaan juuri heille hyväksytyillä ja sopivilla rokotteilla. Rokotetta ei voi valita itse.

70-79-vuotiaiden rokotukset (päivitys 29.3. klo 10.36: netissä taas aikoja varattavissa)

Jos olet kaarinalainen 75-79-vuotias (tänä vuonna 75 vuotta täyttävä), sinulle soitetaan rokotusaika tai voit varata ajan rokotukseen itse netin kautta tästä

Jos olet kaarinalainen 70-74-vuotias (tänä vuonna 70 vuotta täyttävä), voit varata ajan rokotukseen itse netin kautta tästä. Tälle ikäryhmälle ei soiteta rokotusaikaa.

Rokotteiden saatavuus ja ikäryhmä vaikuttavat rokotusaikatauluun. Rokotteita annetaan ensin iäkkäimmille ryhmille ja vasta sen jälkeen alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille.

Rokotusaikatauluihin voi tulla muutoksia.

  • Rokotetta ei voi valita. Kaikki Suomessa käytössä olevat rokotteet on todettu turvallisiksi laajoissa kansainvälisissä tutkimuksissa.
  • 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada Astrazenecan rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, mutta koronan sairastaminen aiheuttaa suuren veren hyytymishäiriöriskin.
  • Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet estävät erittäin tehokkaasti vakavan koronavirustaudin kehittymisen.

THL tiedottaa: AstraZenecan rokotukset jatkuvat

Yli 65-vuotiaiden ikäryhmällä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä AstraZeneca-rokotuksen jälkeen. 

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronarokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille. Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Saksassa on ilmoitettu tällä ikäryhmällä rokotuksen jälkeen jonkin verran tavallista enemmän hyvin harvinaisia aivolaskimotukoksia  ja niin kutsuttuja yleistyneitä suonensisäisiä hyytymisiä. Niiden mahdollista syy-yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen selvitetään parhaillaan, ja sillä välin alle 65-vuotiaiden rokotukset toteutetaan muilla koronarokotteilla. 

THL tiedottaa selvitystyön etenemisestä, kun lisää tietoa saadaan.

Lähde ja lisätietoa AstraZenecasta

Saat tietoa rokotuksien edistymisestä Koronarokotukset Kaarinassa -sivun lisäksi Kaarina-lehdestä sekä terveysasemien, Palvelutori Eerikin, Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston ovitiedotteista. Seuraa myös palvelupaikkojemme infonäyttöjä ja sosiaalista mediaa.

Jaa